Diagnoza Meniere sëmundje dhe trajtim


 • Çka e shkakton sëmundje Meniere
 • Si funksionon hidrops Endolymphatic (sëmundje Meniere)
 • Si është diagnoza e hidropsa endolymphatic (sëmundje Meniere)
 • Si është trajtimi i hidropsa endolymphatic (sëmundje Meniere)

 • Çka e shkakton sëmundje Meniere

  Në disa raste, shkaku i hidropsa
  nuk mund të përcaktohet. Kjo gjendje quhet primar ose
  hidropsom idiopatike, siç është e njohur si "sëmundje Meniere."

  Ndër shkaqet më të zakonshme të
  hidropsa mesme ose "sindroma Meniere" mund të quhet
  Ndryshimet biomechanical e shpinë qafës së mitrës (dhimbje të ulët mbrapa)
  çrregullime endokrine, reaksionet alergjike, infeksione, dmth,

  shtetet, duke çuar në ndryshime në tonin e enëve të gjakut dhe pėrshkueshmėrisė
  enët.


  Si funksionon hidrops Endolymphatic (sëmundje Meniere)


  Zhvillimi i hidropsa endolymphatic të japin shkas për një numër të simptomeve: ndjenjë e plotësi veshët, tringëllimë në veshët,
  humbjen e dëgjimit, sulme akute të marramendje rrotulluese qëndrueshme
  orë dhe shoqërohet me nauze dhe vjellje, ose vetëm një të vogël
  tund, pasiguri në ecje.

  Sulmet e papritura të marramendje të rënda, të përzier, të vjella, të shoqëruar nga zhurma në veshët
  dhe humbjen e dëgjimit (zakonisht në një vesh) specifike për të primare
  hidropsa me sëmundje Meniere.


  Sulmi mund të zgjasë nga disa orë
  deri në disa ditë, përsëritet shumë shpesh (çdo 2-3 ditë). Në
  Simptomat interictal mungojnë, përveç
  humbjen e dëgjimit. Sulmet e përsëritura të çojë në një reduktim progresiv
  Dëgjimi ndonjëherë deri për të përfunduar shurdhim në një vesh. Total
  Kohëzgjatja e sëmundjes ndryshon në masë të madhe, nganjëherë sëmundje të qëndrueshme
  dekada. Më shpesh në gratë 30-50 vjeç.


  Si është diagnoza e hidropsa endolymphatic (sëmundje Meniere)

  Para së gjithash, pacienti duhet të kërkojë
  mjek-OTONEVROLOGOV që në bazë të veçantë
  ankesat dhe testet e kryera mund të sugjerojnë praninë

  hidropsa endolymphatic. Për të sqaruar diagnozën dhe për të
  zbulimin e sëmundjeve të lidhura (nëse hidrops është dytësore,
  për të gjetur jashtë, kundër të cilit ai i zhvilluar patologjinë) mund
  të kërkojë konsultime me profesionistë të tjerë - neurologë, Audiologists,
  allergist, etj


  Si është trajtimi i hidropsa endolymphatic (sëmundje Meniere)

  Qëllimi i trajtimit është për të siguruar që
  qëndrueshmëria e vëllimit dhe përbërjen e endolymph. Në këtë drejtim, trajtim zakonisht është
  është gjithëpërfshirës dhe përfshin pikat e mëposhtme:

 • Emërimi i një dietë të veçantë
 • Ndoshta qëllimi i diuretics (droga nxit urinimin).
 • Takim
  preparatet e veçanta, të cilat kanë për qëllim direkt në

  ruajtjen sasi qëndrueshmëri dhe përbërjen e endolymph, për shembull,
  Dihidrokloride Betahistine.

 • Ku marramendje janë shumë të theksuara, MD
  mund të jetë droga shkurtimisht që reduktojnë
  parehati (qetësuesve, qetësuesit).
 • Në rastet më të rënda, trajtimi mjekësor nëse efikasiteti është i ulët, ju mund të kenë nevojë kirurgji.

 • Ku hidrops Endolymphatic është dytësore
  Si duhet gjithashtu të sigurojë trajtimin e sëmundjes themelore.
 • Informacion nga artikullin "hidrops Endolymphatic (sindromi Meniere Sëmundjeve Meniere)."