Poshtë sindrom - sindromi kapërcyer


 • Nuk ka nevojë të merret me diagnozën
 • Ku të fillojë
 • Filozofi i Komunikimit
 • Programi i Veprimit
 • Komunikimi me të tjera
 • Duke qenë njeri, të edukuar njerëzit
 • Ne ju inkurajojmë që të lexoni


 • Nuk ka nevojë të merret me diagnozën


  Prindërit Diagnoza mësojnë nga dita e parë. Për një numër klinik
  nënshkruan një mjek materniteti fëmijë i jep drejtim gjenetik
  Analiza. Nëse sindromi është, ajo duket në të parë
  Studimi - i përsëritur analizat vetëm konfirmojnë faktin e hidhur. Ende
  Prindërit nganjëherë refuzojnë të besojnë atë që ka ndodhur.

  Ata nuk janë psikologjikisht
  mund të bëjë një diagnozë dhe të vazhdojë për të rritur fëmijën si në qoftë se ajo nuk ka
  nuk ka problem.

  Por ata nuk ndihmojnë këtë fëmijë, dhe të bëjë më keq.
  Sepse sindromin Down - nuk është vetëm vonuar mendor.

  Për shkak të ndryshimeve në kromozome shqetësuar metabolizmin qelizor,
  vuajnë si rezultat i shumë organeve dhe indeve, dhe prandaj ai mund
  të jetë vizion kongjenitale sëmundje të zemrës, janë të paqarta ose të dëgjimit
  dhe kështu me radhë. d.

  Të gjitha këto sëmundje duhet të zbulohen menjëherë nga ekspertët
  shumica e tyre kërkojnë trajtim mjekësor. Duke refuzuar
  të bëjë një diagnozë, prindërit, në fakt, nuk pranoi të japë në kohë
  kujdes mjekësor i nevojshëm për fëmijën tuaj.


  Ku të fillojë

  Që në fillim, është e rëndësishme për të dëgjuar këshillën e mjekëve, në mënyrë të qëndrueshme


  kryejnë rekomandimet e tyre - për të marrë ilaçe, nëse është e nevojshme
  të trajtohet në një spital, të kryer ekzaminimet dhe procedurat. Sepse
  Gjëja më e rëndësishme tani - për të forcuar shëndetin e përgjithshëm të fëmijës.

  Nga të muajit të parë do të jetë një prapambetje e madhe e fëmijës
  moshatarët. Për arsye të ndryshme, duke përfshirë ton të ulët,
  ai shpejt i lodhur, fle pak, keq kap sy. Shpejt
  humbasin interes në lodra, pak reagon edhe për prindërit e tyre.

  Dhe
  kjo nuk është për shkak se ai nuk ka si ata - vetëm mundësi për të shprehur
  ndjenjat e tyre, emocionet derisa ai të kufizuar. Prapa dhe motor
  zhvillim - këta fëmijë janë në fillim mesatare për të mbajtur kokën e tij deri në tre

  muaj, ulur ende 9-12 muaj, ecin - afër gjysmë për dy
  vjet.

  Duket se në qoftë se fëmija është në një e gjysmë në gjumë dhe jo veçanërisht të
  kërkon të zhvillohet. Por në fakt, ai dëshiron të rritet - dhe duke pritur vetëm
  ndihmë jashtë.

  Sigurisht, ju duhet menjëherë të them të eliminuar
  mbetur jo sepse është arsyeja kryesore - sindromi. Megjithatë,
  rregullisht dhe me qëllim të angazhohen me fëmijën tuaj, ne do të arrijmë që
  ajo do të rriten më shpejt dhe më shpejt ajo shet hedhur
  Potenciali natyror. Në të kundërtën, duke mbrojtur fëmijën nga të aktivitetit, ne korr
  fryt i zhvillimit më të fundit.

  Pyetja më e rëndësishme - çfarë përpjekje do të përfitojnë fëmijën?


  Më të mirë përgjigje ajo defektolog personal që nga lindja
  mund të vëzhguar fëmijën tuaj.

  Sepse fillimi fillim
  të kërkojë një specialist - ju lutem kontaktoni rehabilitimin tuaj lokale
  qendra, këshillim mjekësor dhe psikologjik. Nëse e gjithë kjo
  afër, këshilltar i parë dhe kryesor duhet të jetë një pediatër,
  e cila është e bazuar në të dhënat mbi fëmijën e sëmundjes do të përcaktojnë që
  masazh ajo i përshtatet se aktiviteti fizik është në dispozicion.

  I dytë
  hap është për të blerë literaturë - dy natyrën teknike
  Shëndetësor i përgjithshëm dhe për fëmijët normale të shëndetshme.


  Filozofi i Komunikimit

  Infektues deri me fëmijën për programin e rregullt për fëmijët e vegjël,

  Natyrisht, ju duhet të bëjë kompensimin për gjendjen e tij. Në defektologëve
  ky parim - fëmijë funksione duhet të zhvillojnë harmonike, pa
  detyrues për të afateve të caktuara.

  Pra, nuk e ndjekin arritjet dhe
  Mos harroni se kur të ngarkimit fëmijën shumë, ne vend lëvizë
  Hapi inkurajuar atë për të ecur përpara, shkëmbinjtë në përgjigje të protestës, dhe pas
  ndërsa çdo përpjekje edhe për të ardhur afër do të shkaktojë
  reagimi emocional.

  Shpesh kjo situatë ndodh në fëmijët urbane
  sepse prindërit që jetojnë në ritmin e shpejtë të metropolit, janë
  padurueshëm, mos e krahasoni dëshirat dhe aftësitë e fëmijës të tyre.

  Përballur shpesh me faktin se një fshat i thjeshtë
  Fëmija femër zhvillon shumë më mirë sesa "të përparuara"
  teorikisht "tru" qyteti nënë. Dukshëm, mënyrë panxituar,
  Traditat popullore trajtim i durueshëm e diturisë mendore të fëmijëve
  sjellë përfitime më të mëdha se njohurive shkollore,
  podcherpnut e librave.

  Nëse ne duam të arrijmë një rezultat të mirë,
  duhet të jenë shumë të kujdesshëm dhe të ndjeshëm për fëmijën tuaj, të jetë në gjendje për të
  kuptojnë pikën kur ajo është e gatshme për t'u angazhuar kur duke pritur dhe uruar
  ndihma jonë. Një duhet gjithmonë të shkojë me anën e fëmijëve në dorë, por pak
  përpara. Inkurajuar atë për veprim sa më shumë që ai mund të - dhe

  pak më shumë. Por nuk ka më të gjatë dy hapa, dhe për polstupenki.


  Programi i Veprimit

  Duke përcaktuar gamën e letërsisë dhe ata profesionistë të cilët
  mund të ju ndihmojë të fillojë klasa. Zgjidh këtë të përditshme
  disa kohë. Këto orë duhet të çaktivizoni telefonin dhe të mbyllë derën
  kushtojnë çdo minutë një fëmijë - të jetë ajo masazh, palestër ose
  ushtrim arsimor.

  Qëllimi i të gjitha klasat - për të ndihmuar njeri pak
  gradualisht të përshtaten me botën rreth nesh. Për ta bërë këtë,
  zhvillojnë perceptimin ndijor (vizion, dëgjimit), aftësitë motorike (të lëvizjes)
  dhe gjuha (kjo përfshin formimin e emocion dhe aftësitë e komunikimit).


  Ne nxjerrin fëmijë tinëzar me pasiv - shtyjnë

  atë për të spiunuar në lodra, duke u fokusuar në të tjerët
  subjektet. Le të vështirë për të mbajtur kokën, por çdo ditë ne jemi të
  Vendoseni atë në barkun tuaj, të bëjë masazh, stërvitje - duke shmangur atë
  lodhje.

  Ajo duhet të theksohet se këta fëmijë në çdo moshë shumë
  not dobishme. Gradualisht ne do të festojmë veprimtarinë e atij fëmijës
  në rritje - ai nuk ishte vetëm shikuar lodra dhe tërheq ata për të trajtuar,
  prek ato.

  Zvogëlimi i aktivitetit të përgjithshëm në fëmijët me sindrom Poshtë është pasqyruar në
  Vonesa gjuha - fjalët e para në të mirë të shfaqet në 1,5-2 vjet.
  Por nëse ju jeni në mënyrë aktive të komunikuar me fëmijën tuaj, ajo mund të ndodhë më herët.


  Për fat të keq, grua Postpartum depresioni prirur shpesh -
  ndikon në lodhje të përgjithshme, dhe diagnoza tani zymtë ...
  I zhytur në mendimet e tyre të rënda, nëna ime të vendos të fëmijës "për më vonë", kur të rritet, dhe kështu humbi më i çmuar
  një kohë kur ju mund të vë dhe të zhvillojnë përgjigje social dhe gjuhësor
  fëmijë.

  Më shumë emocional dhe ne do të komunikojmë me fëmijën,
  së shpejti ajo do të fillojë të ndjekë na mjaft buzëqeshje dhe më në fund të japë
  Dashuri e tij të para.

  Tashmë në këtë kohë ne do të fillojnë për të vaksinuar aftësitë sociale fëmijës tuaj -
  mbjellë në një tenxhere, të mbajtur të mësojë shishe, hani një mollë në duart e

  ose i krisur, të marrë ushqim nga një lugë. Pas një viti fëmijë ka për të mësuar
  Mbani veten lugë.

  Nëse ne jemi të durueshëm dhe i kushtoj vëmendje të ushtrimit të përditshme, atëherë, në
  Ne do të më shumë gjasa të jenë tashmë aktiv, emocionalisht dhe
  zhvilluar shoqërore fëmijë. Ai e di se si për të komunikuar me objekte - dhe hedh
  zhvendoset lodra na takohen emocionet - frowns, buzëqesh dhe
  madje qesh me këtë ka diçka mërmëriti. Ai do të ulet dhe të përpiqen për të
  zvarritje. Kështu, ajo mund kolegët më të shëndetshme - por, pa dyshim,
  fëmija ynë u largua përpara, pjekur dhe u bë mjaft e ndryshme.

  Në vitin e dytë të jetës, ne do të ofrojë atij një lojë më të rëndë të

  objekte të fillojnë të mësojnë zvarritje aktiv, duke qëndruar deri me kolenochek,
  më në fund në këmbë. Ne do të mësojmë atë që të hapësirës mjeshtri - në mënyrë të pavarur
  merrni për lodrat dhe sjelljen e tyre.

  Në një fjalim ne fillojmë të lidhen
  Tingujt fol me lëvizjet, objekteve, koncepte, duke treguar
  gjithçka që të thonë: "Ku dritë?", "Kush është atje?" "Kjo është një makinë", "Jepni trajtuar".

  Kështu, është e mundur që dy vitet e marrim
  lëviz në mënyrë të pavarur dhe të interesuar në mënyrë aktive në përreth
  mjedis dhe njerëz të tjerë fëmijë, dhe madje flasim thjeshtë, lidhen
  me objekte, në fakt, të jetë fjalimi i parë i vetëdijshëm.


  Komunikimi me të tjera

  Një pikë shumë e rëndësishme - shkathtësitë e sjelljes sociale. Në parim
  çdo fëmijë duhet të mësohen të sillen - të jetë i zoti, nuk
  kapriçioz, nuk thyejnë lodra, mos fyer fëmijët e tjerë, dhe kështu me radhë. d.

  Por
  Fëmijët për të cilët ne flasim, është e rëndësishme dyfishuar. Në shoqërinë tonë,
  për fëmijët e mjaft të rrepta, dhe një fëmijë i cili ka aftësi
  Shoqëria e saktë në kuptimin e sjelljes, mund të lehtë
  përshtaten me mjedisin.

  Pas një viti, ne mund të fillojnë të komunikojnë me vetëdije me kolegët.
  Platforma e parë për komunikim dhe takim mund të jetë një sandbox.


  Për të "dalë jashtë" u zhvillua pa probleme, ju duhet të mbani në mend

  pak çaste. Së pari, konsiderojnë se mundësia e lojrave aktive
  i kufizuar tuaj pak. Prandaj, ju duhet të përgjegjshëm për
  fëmijë lodhje dhe, nëse është e nevojshme, të devijuar atë nga lojrat, për të dhënë
  rri vetëm.

  Përveç kësaj, ai, si ne kujtojmë, nuk mund të bëjë asgjë
  siç janë kolegët e saj, ajo është gjithashtu e nevojshme për të marrë me paqe
  Pjesa tjetër.

  Gjëja e dytë për të bërë - për të ndërtuar marrëdhëniet me prindërit
  Fëmijët e tjerë të cilët nuk mund të jenë plotësisht të vetëdijshëm për thelbin
  sëmundje fëmija juaj.

  Ju tashmë e keni mësuar që gjithmonë dhe kudo që të jetë mësuesi i tij
  fëmijë. Çdo aftësi ai merr nga feed tuaj - kjo vlen edhe për

  Aftësia për të komunikuar me të tjerët.

  Në kohët e para që ju keni veten në skenë
  komunikim - nuk them vetëm, "Jepni djalë një stilolaps" - dhe për të marrë dorën
  fëmijë dhe të vënë në duart e djalit. Pyetni fëmijën tuaj në një tjetër çift
  Çështjet tregojnë se si ju mund të luajnë së bashku - që të japë modelin
  sjellje.
  Fëmija juaj do të bëjë gradualisht veten, por e gjithë kjo
  Teach atë.

  Në vitin e tretë të jetës, kontaktet tuaja sociale mund në mënyrë të konsiderueshme
  zgjerohet. Së pari, ajo mund të jetë një kopshti të specializuara,
  ku fëmija do të jetë në një mbikëqyrje në grup të vogël
  edukatorët dhe edukatorë të veçanta. Por kjo mund të jetë e zakonshme
  grup i vogël i angazhuar në sistemet bashkëkohore arsimore.

  Ju mund
  përzënë një kec në grupe terapi të foluri ku ekspertët do të përmirësohet
  gjuha e tij - në të vërtetë, ka shumë të ngjarë, këtë herë ne do të kemi një
  fjalor, dhe numri i tyre do të rritet. Filloni komunikim fëmijës tuaj është
  grupe të tilla të vogla, dhe vende të mbushur me njerëz që vizitojnë - Circus
  Teatri - e bëjnë të shkurtër apo të lënë mënjanë për të ardhmen.


  Duke qenë njeri, të edukuar njerëzit

  Prindërit ngritur një fëmijë me sindromin Down, e trashëguar
  Jeta e vështirë. Në të njëjtën kohë ata kanë një shans për të shkuar të lë pa frymë
  Mënyra i përfshirë drejtpërdrejt në rritje deri pak njeri,
  përjetojnë kënaqësinë e arritjet e tij dhe sukseset.

  Fëmija i tyre nuk është
  mbeten mosmirënjohës dhe shpërblim për të marrë dashurinë e kujdesit dhe përgjigje dashuri.
  Ky fëmijë nuk do të refuzojë prindërit e tyre.

  Sigurisht, është e vështirë për të zgjidhur këtë problem një - për fat të keq, shteti
  siguron mbështetje të mjaftueshme për familje të tilla. Idealisht gjithkush
  duhet të jenë në gjendje të kontaktoni qendrën ku, si në Institutin tonë
  Arsimimi Korrektues, në aleancë ka një ekip specialistësh -
  pediatër, ushtrojnë mjek terapi dhe psikolog.

  Por kjo është e rrallë, dhe në qoftë se ju
  duket se presin për ndihmë nga askund, të përpiqet spysatysya e njëjtë
  ju prindërit për të ndihmuar në çdo këshilla dhe mbështetje të tjera
  moralisht.


  Ne ju inkurajojmë që të lexoni

 • AA Katayeva, EA Strebeleva. "Lojërat mësimore dhe Aktivitete për preschoolers."
 • Carol Ting-Michaelis. "Fëmijët me aftësi të kufizuara" libër për të ndihmuar prindërit.
 • EG Pilyuhina. "aftësitë ndijor kid" ndeshjet në zhvillimin e perceptimit të ngjyrës, formës dhe madhësisë, në fëmijët e vegjël.
 • L. Pavlov, EG Pilyuhina, EB Volosova. The "Origjina", një manual për fëmijët e hershme dhe parashkollore.
 • LN Pavlova. "Fut fëmijën tuaj për botën rreth tyre."
 • A. Razyenkova. "Lojëra me fëmijë të fëmijërisë."
 • Jackie Silberh. "lojëra interesante me fëmijët."
 • Qendra Book Series ndërhyrjes së hershme për fëmijët me sindromin Down "Dobësitë Up".

 • PL Zhiyanova. "Adaptim social të fëmijëve të vegjël me DS."
 • "Hapat e vogla" ndihmë edukativ të hershëm të fëmijëve me aftësi të kufizuara zhvillimore - Universiteti Makkueri, Sydney.