Feeding njerëzit me sindrom Hunter


 • Ushqim
 • Sonda ushqim


 • Ushqim

  Nuk ka asnjë provë shkencore që ndonjë dietë specifike përmirëson njerëzit me sindrom Hunter. Manifestime të tilla si diarre, për fat të keq, nuk mund të zbutet duke përdorur ndonjë dietë për të gjithë pacientët me sindromin Hunter. Megjithatë, disa prindër të gjeni se fëmija i tyre i një dietë të caktuar mund të dobësojë manifestime të tilla si rritje slyzeobrazovanye, diarre ose hyperactivity (fëmijë jashtëzakonisht aktiv, i shqetësuar). Pika këtu është, ka shumë të ngjarë, karakteristikat individuale të organizmit dhe tolerancës individuale të produkteve të caktuara, dhe nuk ka të bëjë me manifestime sindromi Hunter.

  Megjithatë, është vërejtur se të reduktuar konsumin e qumështit, produktet e qumështit dhe sheqerit, si dhe duke minimizuar ushqime me aditivëve artificiale dhe ngjyra ndihmon disa pacientë. Kjo është gjithashtu jo për t'u habitur, sepse intoleranca qumështit është shumë e zakonshme në mesin e njerëzve të shëndoshë, dhe konsumi i produkteve që përmbajnë sasi të mëdha të aditivëve artificiale ushqimore dhe ngjyra kushdo tjetër për të mos shkuar.


  Nëse jeni duke planifikuar ndonjë ndryshim në dietën e fëmijës tuaj, ju lutem konsultoni mjekun tuaj ose dietës për të siguruar që dietë e planifikuar merr parasysh nevojat themelore të fëmijës. Nëse problemet e fëmijës suaj janë të shprehur pak, ju mund të përpiqet për të hyrë ushqime të diskutueshme një nga një për të kontrolluar nëse ky produkt është e drejtë për fëmijën tuaj.





  Është e rëndësishme të theksohet se nuk ka asnjë dietë që mund të parandaluar akumulimin e mucopolysaccharides. Kështu, duke reduktuar futje e sheqerit apo komponente të tjera dietike mund të zvogëlojë akumulimin e tyre, si mucopolysaccharides nuk konsumohet nga trupi nga jashtë, ato janë të prodhuara nga trupi.



  Sonda ushqim

  Kjo metodë e të ushqyerit fëmijëve dhe të rriturve kur ata nuk mund të merrni ushqimin normalisht. Shumë vuajnë nga sindromi Hunter në fazën e fundit të sëmundjes së tyre me probleme të rënda neurologjike dhe fiziologjike që nuk lejojnë të hahet normalisht.
  Përtypjes dhe gëlltitjes zënë dhënë atyre më e vështirë dhe më e vështirë koha e nevojshme për ushqim mund të jetë e papranueshme.

  Nëse kjo ndodh, pacienti mund të vuajnë nga astma ose flas me aspirata, si vështirësi në frymëmarrje përmes ushqimit ose të lëngshme mund të hyjnë në mushkëri. Feeding përmes një tub mund të parandaluar humbje peshe dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës së sindromës Hunter dhe përreth saj.


  Vendimi për të kaluar në ushqim hetim është shumë e rëndë dhe duhet të bëhet vetëm pas konsultimit me pediatri, gjenetist, gastroenterologist dhe mjek diete. Duke kontrolluar marrjes të ushqimit, kohën e miratimit të tij, ndryshim në peshë, astmës dhe pneumoni episode, ekspertët do të përfundojë në mundësinë e kalimit në ushqim tub.




  Kur ushqim dietë hetim mund të merret ose nëpërmjet tubit gastronomike (g-tub) ose përmes tub eyunostomicheskuyu (J-tub). G-tub është në stomak nepermjet nje hapje kirurgjikale në murin e barkut. Celularësh lloj i veçantë mund të futet duke përdorur një procedurë të quajtur nënlëkurës endoscopic gastrostomy. J-tub gjithashtu mund të futet kirurgjike përmes murit të barkut të zorrëve të vogël në quajtur jejunum. Ajo rezulton kateter silikoni fleksibël wedged midis shërbejnë ushqim për të parandaluar rrjedhjet e stomakut. Dhënia ushqim përmes porcione G-tub mund të kryhet në një kohë të caktuar ose ngadalë nga graviteti nëpërmjet hedhjes me pika ose me një pompë veçantë ushqyer për orë.

  Secila prej këtyre metodave ka avantazhet dhe disavantazhet e veta, kështu që vendimi duhet të bëhet në bazë të mjekut një numër faktorësh. Dhënia e ushqimit përmes J-tub duhet të jetë i vazhdueshëm, si jejunum të ndjeshëm ndaj presionit.


  Vrimë përmes cilin tubi është futur, e quajtur stoma. Ajo mund të shërohen të gjatë pas operacionit. Për të shmangur infeksionin ose acarim i tajitja gastrointestinale ndihmojë korrekt lëkurën higjienës rreth stoma. Kjo zonë duhet të jetë i mbuluar me një fashë, e cila duhet menjëherë të ndryshojë për të qëndruar thatë. Lëkura rreth stoma duhet të jetë i pastër. Swimming në organet e ujit duhet të përjashtohet për shkak të mundësisë së infektimit të mundshëm.




  G-tub është i fiksuar brenda barkut me një tullumbace të vogël në majë. Një tullumbace mund të shpërthejnë apo të ia plas, dhe tub mund të bien jashtë. Ajo mund të shkëmbehen për një zëvendësim mëposhtme udhëzimet e dhëna nga mjeku juaj. J-tub mund të ri-futur nga një mjek. Përveç kësaj, tub zëvendësimi mund të duhet kur i bllokuar. Kujdesi për pacientët duhet të ketë një grup të duhur dhe të jenë të gatshëm për procedurat e zëvendësimit (për G-tuba) dhe tubave të spastruar paraprakisht. Nëse pacienti përdor G-tub, Matis ka një çantë të veçantë për të zëvendësuar tub. Që nga kjo pajisje nuk është ngjitës jashtë, nuk ka gjasa që ai do të bjerë.

  Stoma mund të mbyllet lehtësisht veshje. Lidhës special lejon për të hequr të gjitha prurjet G-tub në mes të ngrënies.


  Pas vendimit për të futur një mjek tub duhet të bëjë x-rrezet e traktit gastrointestinal për të përcaktuar se në cilën një tub është më e përshtatshme për pacientin. pacienti duhet të shqyrtohen në aspektin e gastro-oesophageal zbaticë, sepse përdorimi i G-tubave mund të japin komplikime. Në këtë rast, të jetë e preferueshme për të përdorur J-tub. J-tub mund të zgjidhet në qoftë se ka një lëvizshmëri e dobët e mureve të zorrëve. Që tubave parametrat e operimit të lidhura me anestezi, para se ajo duhet të konsultohet me një anesteziologu.




  Orari optimale shërbejnë ushqim lejojë pacienti për të mbajtur një peshë të shëndetshme, do të bëjë të ushqyerit më të rehatshme në lehtësinë tuaj. Kujdesi për pacientët duhet të diskutohet rregullisht me dietë dietës së pacientit. Zhvilluar posaçërisht produkte për tipit hetim ushqim Pediasure, Burimeve, ose Kindercal të mjaftueshme për të përmbushur nevojat e shumicës së pacientëve. Shtojcave të veçanta mund të ndihmojë me diarre kronike, e cila shpesh ndodh në pacientët me të gjitha llojeve mukopolysaharydoza.


  Convenient jashtë pacientin kur sondës veçanërisht e rëndësishme ushqim. Në një pozitë të palakmueshme, pacienti mund të ketë siklet apo gulçim kur hahet.

  Pacienti nuk duhet të rri shumë i ulët, pasi kjo rrit barrën mbi stomak. Nëse pacienti nuk mund të mbajë një pozicion vertikal për vendndodhjen e saj duhet të përdorni një karrige të veçantë.


  Nëse keni probleme të rëndësishme për të filluar për të kontrolluar sasinë e ushqimit të konsumuar dhe pesha e pacientit. Kjo do t'ju ndihmojë të zgjidhni metodën më të mirë të shërbimit të ushqimit. Vendimi për të kaluar në hetim ushqim - jo e lehtë, por shumë pacientë kjo mund të ndihmojë.