Feeding një fëmijë me fibrozë cistike


 • Si për të ushqyer fëmijën tuaj?
 • Kushte të veçanta të nevojshme për fëmijën
 • Përfitimet sociale për pacientët me fibrozë cistike në Rusi


 • Si për të ushqyer një fëmijë  Të ushqyerit optimale për vitin e parë të jetës së foshnjës është qumështi i gjirit.

  Kur ushqyerit artificial mund të përdorin përzierjet veçanta - do të rekomandojë mjekun e tyre. Dietë e një fëmije që vuan nga fibroza cistike duhet të jetë 120-150% të normës së moshës. Kështu 30% e ushqimit duhet të jepet yndyrna.


  Një fëmijë i cili merr enzimet speciale pankreasit mund të keni gjithçka që i përket atij në moshë. Një fëmijë i vogël nuk mund të gëlltisë tërë kapsulë, për shkak të granula në kapsula derdhjen lugë, përzierje me qumësht ose lëng përzierje dhe fëmijë janë dhënë në fillim të vaktit.

  Kur dhëmbët e një fëmijës shpërthejë, të jenë të kujdesshëm se kjo nuk do të kafshoj granula.


  Futja e dietës së fëmijës përpiqemi për të bërë produkte të reja të përqëndrohet kryesisht në ushqime të lartë kalori, salcë kosi, krem, kos, mjaltë, gjalpë. Për shembull, që ka përgatitur një drithëra mëngjes me qumësht, shtoni gjalpë për të dhe 1-2 lugë krem.


  Fëmijë duhet të merrni shumë lëngje, në vëllimin 2 herë kufi moshe. Në kundërshtim me karrige të fëmijës (shpeshta, bold, amorf, me erë të keq), shfaqja e dhimbjeve të barkut duhet të informojë menjëherë specialist.


  Një fëmijë me fibrozë cistike të humbur përmes djersës sasi të mëdha të kripërave minerale.


  Në raste të rënda mund të shkaktojë humbjen e vetëdijes. Prandaj, në sezonin e nxehtë, si edhe rrit temperaturën e trupit të fëmijës duhet gjithashtu të shkruaj pak kripë (1 në 5 gram kripë në ditë).
  Kushte të veçanta të nevojshme për fëmijën  Është më mirë në qoftë se një fëmijë me fibrozë cistike, do të ketë vet, të veçantë, dhomë e saj të mirë-ventiluar. Kjo është për shkak të nevojës për të siguruar kushtet për ushtrimin kinesitherapy, e mbytje. Është e dëshirueshme që të gjithë anëtarët e familjes kanë qenë të përfshirë në ofrimin e ndihmës për prindërit të mundshme (fëmija nuk mund të lënë as edhe një të rritur jo më shumë konsultim kërkohet të shpeshta me mjekun, gjashtë mënyra e të ushqyerit e fëmijës, pasi ai arrin 1 vit e përdorimit të rregullt të drogës kërkon monitorim të vazhdueshëm ).

  Anëtarët Pirja e familjes duhet të përjashtohet plotësisht.


  Vaksinat parandaluese


  Vaksinimet preventive fëmija juaj ka nevojë për të bërë në mënyrë të zakonshme - sipas kalendarit të vaksinimit. Në orarin akut procesit bronkopneumonare e vaksinimeve duhet të bihet dakord me pediatrin. Në vjeshtë është e këshillueshme që të vaksinohen kundër gripit.
  Përfitimet sociale për pacientët me fibrozë cistike në Rusi  Trajtimi i fibrozë cistike kërkon shpenzime të mëdha financiare të barnave, pajisjeve mjekësore, të transportit të trajtimit. Njerëzit që vuajnë nga kjo sëmundje në fëmijëri janë të paaftë dhe të ketë një numër të përfitimeve sociale.

  Prandaj, menjëherë pas përcaktimit të diagnozës është i nevojshëm për të nxjerrë aftësisë së kufizuar në komunitet dhe për të marrë certifikatën. Fëmijët me fibrozë cistike marrë nëpër barnatore se droga tuaja të mjekimit falas.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Fibrozë cistike
 • Sëmundjet e trashëguara metabolike