Abrasions urren masazh


 • Abrasions
 • Çfarë është shfaqja e vlon?
 • Trajtimi furunkolov

 • Abrasions

  Lezionet Multiple quajtur vlon vlon.
  Ndotja e microtrauma lëkurës duke përgatitur për zhvillimin e sëmundjes.
  Roli i rëndësishëm në paraqitjen e vlon dhe carbuncles
  luajtur nga dobësuar mbrojtjet e trupit, efekte të mëdha negative kronike
  sëmundje, vitaminë mangësi, diabet.

  Infeksioni është futur në trup nëpërmjet lëkurës thyer (çara,
  abrasions), kështu që rëndësia atje veçanti në abrasions parandalimin
  merr pajtueshmërinë me rregullat sanitare.

  Boil mund të jetë e vetme, por nganjëherë në të njëjtën kohë ose

  njëra pas tjetër, ka shumë xhepa të inflamacionit në
  fusha të ndryshme të lëkurës. Shfaqja e shumë vlon në një të kufizuar
  trupi është quajtur abrasions lokale.

  Ndonjëherë dukuri
  vlon si lezione të shumta vazhduan me pak
  ndjesë për disa vjet. Ky proces quhet
  kronik.

  Vlon jo të zhvilluar në lëkurë, i lirë e flokëve (palme dhe pëllëmbës
  Sipërfaqja e gishta, thembra).

  Më shpesh ato ndodhin në
  Fushat e lëkurës ekspozuar:

 • Ndotja (parakrah, përsëri i duarve);
 • fërkime (prapa e qafës, të ulët mbrapa, kofshët gluteal rajon). • Çfarë është shfaqja e vlon?

  Rreth flokët formuar një puçërr me qelb të vogël me një të vogël
  Depërtojnë inflamator në formën e paketave. Gjatë kësaj periudhe të ndjerë
  kruarje të lehtë dhe ndjesi shpimi gjilpërash. Deri në fund të ditës së dytë të formuar
  kodër inflamator (infiltrimi), lëkura bëhet e kuqe dhe raundin
  e dhimbshme kur preku. Në krye të shënimeve të infiltrimit
  prishja e vogël grumbull me një pikë të zezë (nekrozë) në qendër. Në
  Ulja puçërr tej (3-7 dite-të), dhe plehu në formën e një shufër
  me mbeturinat e flokëve qëndron jashtë. Plaga është pastruar dhe të shërojnë. Në vend
  inflamacion është një mbresë të vogël bardha.

  Boil (nëse një) zakonisht nuk shkakton ndryshime të rëndësishme në
  gjendja e përgjithshme e pacientit, por në disa locales (në fytyrë,
  hundë, kanalit të jashtëm të veshit, qafës) mund të jetë kusht i përgjithshëm
  i rëndë, me temperaturë të lartë, dhimbje, të dridhura, ulur vizion,
  qafë tension.


  Trajtimi furunkolov

  Në fillim të procesit të efektit inflamacion është e mirë
  vlim vajosje tretësirë ​​e jodit ose vaj erëkëndshëm ihtiolovoy (nën
  patch). Aplikimi i ngrohjes e thatë (solux, UHF) - kjo i jep
  analgjezik dhe efekt baktericid.

  Është rreptësisht e ndaluar:

 • Shtrydh përmbajtjen vlim (si përhapjen e mundshme të infeksionit).

 • Fërkoni zonën përreth.
 • Dressings lagur në formën e fasha (sepse ajo kontribuon në daljen e shumta vlon).
 • Nëse shumë vlon sëmundje apo të përsëritura përveç lokal
  stimulimin e procedurave nonspecific trajtim të përcaktuara si
  autohemoterapyy (injeksion intramuskular e gjakun e vet, 5 ml
  çdo ditë të tjera).