Boil ose i thatë


 • Cilët faktorë shkaktojnë shfaqjen e vlon?
 • Cilat janë trajtimet që përdoren për sëmundjet vlon?
 • Lloj guri të çmuar
 • Trajtimi smerald;

 • Ky proces është shoqëruar me dhimbje, ethe, të përkeqësuar shëndetin. Patogjen më e zakonshme është Staphylococcus aureus.


  Cilët faktorë shkaktojnë shfaqjen e vlon?

 • Zbatimi i pamjaftueshëm i plotë i rregullave të higjienës,
 • rritur djersitje,
 • Dëmi pa u vënë re dhe nuk trajtohet lëkurës antiseptik (p.sh., rroje).
 • Predisposing në shfaqjen e vlon faktor është diabeti. Prandaj, dukuri e vlon pacientët tregoi sheqerit në gjak.

  Ajo është gjithashtu e nevojshme për të studiuar leukocytosis gjakut dhe ESR. Në vëzhgimit dinamik të sëmundjes, ajo është e dobishme që do të eliminuar leucemia.


  Cilat janë trajtimet që përdoren për sëmundjet vlon?

 • Duke purulent shkrirjes treguar të qetë dhe antiseptik salcë.
 • Duke treguar fërkim alkool 70%, 2% alkool salicili ose i lyer me 1-3% zgjidhje alkoolike e metilen blu, e shkëlqyer e gjelbër, etj
 • Ndonjëherë ajo është e mjaftueshme për të gatuash vetëm një trajtim i ditës si ihtiolovuyu etiketat, lani ndërprerjen e personave të prekur, përdorimi i teknikave fizioterapi UHF, ngrohje të thatë, ultrazërit.


 • Terapia me antibiotik zakonisht nuk është përdorur.
 • Baza e trajtimit - kirurgji adekuat, e ndjekur zakonisht nga shërim të shpejtë ndodh. Nëse abscess është vendosur në sipërfaqen e lëkurës, bërthama necrotic hiqet pa anestezi. Tregohet ndryshe anestezi.
 • Rrezik i konsiderueshëm janë të vlon person, pasi nuk është një shans i infeksionit deri në tru. Prandaj, të gjitha manipulimet me ulcerat në hundë, trekëndësh nasolabial dhe buzët e ashpër të kufizuar. Pacienti është duke u trajtuar me antibiotikë në spital.

  Në rast të lëndimit të valoj ajo mund të shkojnë për të antraksit.

  Ai promovon këtë transformim si diabeti.


  Lloj guri të çmuar

  Smerald - një ndezjen e njëkohshme e disa follicles flokët dhe nënlëkurës yndyrë rreth tyre.

  Simptomat smerald;

 • Dhimbshme abscesi content.
 • Skuqje drastike.
 • Lëkura ka disa hapje fistulous me shkarkimin purulent dhe në fund nekrotike.
 • Temperaturë të lartë.
 • Testi i gjakut tregon leukocytosis.

 • Trajtimi smerald;

  Duke treguar kirurgji. Ajo është kryer nën anestezi të përgjithshme. Kirurgët kryejnë përhapur prerje infiltrimi cruciform me heqjen e indet nekrotike.

  Nëse ndryshimet inflamatore të vazhdojë të përparojë, i kryer terapi masive antibiotik.

  Kur kryerjen periodike vlon stimuluese terapi jospecifik si autohemoterapyy (auhokrovi injeksion intramuskular 5-10 ml çdo 1-2 ditë, vetëm 3-5 injeksione), e bëjnë doza të vogla transfuzion të gjakut të ruajtura. Abrasions kronike streptokoksike toksoid imunizim hyperimmune efektive futja serum gama globulin dhe doza të përsëritura të vogla të transfuzionit të gjakut.