Diatez Fosfaturicheskiy ose phosphaturia


 • Fosfaturicheskiy diatez
 • Të ushqyerit klinike në phosphaturia

 • Fosfaturicheskiy diatez

  Fosfaturicheskiy diatez (phosphaturia) është një nga llojet më të vështira të diatez guri veshkave kanë të bëjnë me shkeljen e metabolizmit fosfor-kalciumit në trup dhe të shoqëruar me reshje të fosfat nga urinë. Normalisht, një person identifikon me urinë në 3 vjet. Fosfat në phosphaturia ky numër mund të dyfishohet. Ka phosphaturia e vërtetë dhe të rreme. Nëse phosphaturia vërtetë ka një rritje të konsiderueshme në numrin excreted në urinë fosfat - kripëra kalciumi në fosfateve gabuara phosphaturia bien në traktin urinar pa rritur alokimin e tyre në urinë.  phosphaturia - Sëmundje Përgjithshëm sistemike, origjina e të cilave roli kryesor luhet nga përçarje e qendrave të trurit përkatëse metabolizmin kripë. Humbja e fosfatit në urinë janë rezultat i ndryshimit të gjendjes së urinës dhe të urinës reagim me acid për të alkaline. Urinë shumë i qëndrueshëm alkaline - shumë tipike për diatez fosfaturicheskoho.

  Pacientët ndarë phosphaturia intensivisht me re, përmban një sasi të konsiderueshme të kripërave fosfatit dhe ngjan në pamjen holluar qumësht. Phosphaturia shpesh shoqëron ulçerë stomakut dhe Ulçera duodenale, gastrit kronik me aciditetin e stomakut lëng, diabeti dhe disa sëmundjeve të tjera.


  Kjo phosphaturia është dytësor në krahasim me primar, ekzistues si një sëmundje të veçantë.

  Për phosphaturia karakterizohen nga formimi shpeshta të shkrifët, gurë të shpërndara lehtë.

  Phosphaturia e mesme mund të ndodhë në ulcera peptike, gastrit me rritjen e sekretimit të stomakut, tuberkulozi pulmonar, diabeti, bronkoektazise.


  Të ushqyerit klinike në phosphaturia

  Terapi diete synon ndryshimin reagimin e urinës në anën acid, reduktimin nxjerrje veshkave të kalciumit dhe reduktimin përqendrimin e tyre në urinës, ulur excitability e sistemit nervor dhe ndalimin e sekretimit stomakut.

  Futje me kalori duhet të plotësojnë konsumin e energjisë dhe trupin e mbuluar nga sasia optimale të proteinave, yndyrë dhe karbohidratet.

  Duke treguar futjen e rritur shumat e Retinol (vitaminë A) dhe norma fiziologjike të pasura me vitamina të tjera. Efekti pozitiv Retinol mbi qelizat e traktit urinar dhe parandalon formimin e gurëve.

  Reduktimi i përqendrimit të kalciumit në urinë është arritur duke rritur prodhimin e urinës dhe sekretim urinar të kufizuar kalcium. Prodhimi u rrit urina është siguruar përdorimin e rritën shumat e lëngjeve (deri në 2-2,5 litra) dhe kufizimit të kripur (8-10 g), i cili promovon mbajtjes fluide. Në mënyrë që të zvogëlojë sekretim e kalciumit në urinë duhet të kufizojnë konsumin e ushqimeve të pasura me kalcium (qumësht, djathë, djathë, kakao, vezë).


  Reagimi Shift urinë kontribuon kufizimeve acid anësore në dietë e ushqimeve të pasura në metaleve alkaline (perime, fruta), dhe të përfshijë ushqime të pasura me radikalët acid (mish, peshk, makarona, ushqime të drithërave, etj). Në kjo zgjidhet në një numër të kufizuar të perimeve, të varfra në kalcium dhe metaleve alkaline (kungull, fasule, lakër brukseli, asparagus) dhe përmbajnë metale acid (currants kuqe, Kastrati, mollë kosi).

  Përfshirja në dietë e frutave dhe perimeve mund të japin trupit shumë vitamina dhe kripëra kaliumi e që promovojnë diuresis.

  Si një burim shtesë të vitaminave (Retinol, ergocalciferol, B, etj) janë të rekomanduara maja, vaj peshku, gjalpë, bukë dhe krunde.  Në mënyrë që të zhvendoset reagimin në anën e acidit të urinës është e rekomanduar për të përdorur "dolomite" ujë mineral.

  Përjashtuara: produktet që kontribuojnë në ngacmim të sistemit nervor dhe të stimulojë sekretimit stomakut (pije, tapas, peshk dhe supë mish, pelte, kafe organike, kakao, erëza, supë bukë).