Format e salmonellozave


 • Formë gastro-intestinale salmonellosis
 • Formë Tifopodobnaya e salmonellozave
 • formë septik i salmonellozave
 • Formë Hryppopodobnaya e salmonellozave
 • Forma veshur e salmonellozave
 • Salmonella asimptomatik

 • Forma gastrointestinal Salmonella


  Formë gastro-intestinale e salmonelës gjetur
  më shpesh (90%) dhe vazhdon në formën e gastrit, enterit,
  gastroenterit, enterocolitis, gastroenterocolitis. Në foshnjat
  salmonellosis jeta në shumicën e rasteve të shkaktuara nga "spitali"
  Shtamet Sarmonela. Sëmundja fillon subakut, me nje maksimum
  zhvillimi i simptomave të sëmundjes 3-7-ditore.

  Temperatura rritet në
  shifrat febrile. Fëmija i fjetur, i zbehtë; 50% e pacientëve vjella;
  karrige të lëngshme të bollshme, fekal, ngjyrë kafe-jeshile (të tilla si "moçal
  Tin "), të përziera me mukozë, jeshile, 75% të pacientëve - gjak që
  shfaqet gjatë javës së parë të sëmundjes. Duket gepatolienalny
  sindromi. Ashpërsia e infeksionit është përcaktuar si prania e
  Sindromi dehje dhe një shkelje e ujit dhe metabolizmit mineral, kështu
  dhe pamja e lezioneve të mesme (meningjit, osteomielit, pneumonia)
  anemi, DIC.

  Formë gastro-intestinale e salmonellozave në fëmijët më të vjetër se 1 vit
  ndodh më shpesh lloj të helmimit me ushqim.


  Sëmundje
  karakterizohet me temperaturë të lartë, të vjella të përsëritura,
  Sindromi dehje e ashpërsi të ndryshme. Shpesh
  Pacientët rritur madhësinë e mëlçisë dhe shpretkës. Karrige të shpeshta, stol
  i holluar me ujë, e gjelbër me bitum. Në gjysmën e pacientëve të gjetur
  variant dizentiriepodobnyy i Salmonella fillimit akute, rritur
  ethe për 1-2 ditë, dhe dehje sindromi
  shenjat e kolit skajor. Format e rënda të salmonellozave mund
  vazhdojë me yazleniyami hemodinamik shoku menynhyzma, konvulsione,
  ndryshimet në aktivitetin refleks e sistemit nervor qendror (SNQ).

  Në gjakun vërejtur
  leukocytosis, neutrophilia, aneozinofiliya, monocitozë, me hiloproteinemiya
  disproteinemija (një rritje relative në numrin e globulin)
  sodium hipo dhe kaliumi. Formë gastro-intestinale salmonellosis
  Përfundon shërim. Në foshnjat në zhvillim e sipër
  toksiciteti gastrointestinal vdekje të rënda të jetë e mundur.


  Formë Tifopodobnaya e salmonellozave

  Tifopodobnaya formë e rrallë e salmonelës
  (2% e fëmijëve). Ajo karakterizohet nga ruajtja nxehtësinë e trupit
  për një kohë të gjatë (3-4 javë), e shprehur
  Sindromi dehje, simptomat e mosfunksionim
  Sistemi kardiovaskular (tachy-dhe bradycardia), ndryshimet në

  Blood: leukopenia, aneozinofiliya, rrit norma sedimentimi
  eritrociteve (ESR). Formë Tifopodobnaya e salmonellozave mund të ndodhë në
  Forma të moderuara dhe të rënda.


  formë septik i salmonellozave

  Forma septike të salmonellozave vërejtur
  kryesisht në foshnjat dhe fëmijët gjatë muajve të parë të jetës
  background pafavorshme premorbid. Pjesa e saj e 2-3%
  të gjitha format e salmonellozave. Sëmundja karakterizohet nga rëndë
  Sigurisht, ethe dërgojnë të holla, simptomat e septikemi ose
  pyosepticemia, shkelje e llojeve të ndryshme të metabolizmit, sidomos
  ujë mineral dhe. Lëngshme Cal, kafe-jeshile, të përziera me mukozë.


  Zhvillimi i mundur parenchymatous hepatitit me verdhëz të rëndë;
  pneumoni, meningjit, otitis purulent, antrita, osteomielit.


  Formë Hryppopodobnaya e salmonellozave

  Forma Hryppopodobnaya si Salmonella
  i rrallë (4-5% e fëmijëve). Sëmundja manifestohet me rritur
  Temperatura e trupit për shifra febrile, sindromi dehje
  (Dhimbje koke, dhimbje në muskuj dhe nyje), rinitit, faringjit,
  konjuktivit, dhimbje fyti, kollë, ndryshimet në mushkëri. Në dispozicion
  ndryshimet në funksion të sistemit kardiovaskular: takikardi, dobësimin
  Tonet e zemrës, hipotension. Në gjakun periferik -
  aneozinofiliya (mungesa e eozinofileve të gjakut), një rritje e moderuar në ESR, nganjëherë trombocitopenia (një gjendje e karakterizuar nga një rënie në numërimin e trombociteve).


  Kryer me kujdes studim serologjik mund të saktë
  diagnoza. Në mbjellje mukusit nga fyt zbuluar salmonelës.
  Për gravitetit forma të gripit-si e salmonellozave mund të jetë e lehtë dhe të
  moderuar.


  Forma veshur e salmonellozave

  Forma veshur e salmonellozave zakonisht ndodh në
  Fëmijët më të vjetër. Manifestimet klinike janë të butë.
  Temperatura e trupit rritet vetëm në disa fëmijë (subfebrile
  shifrat) dhe zgjat për 1-2 ditë. Mosfunksionim zorrë
  afatshkurtër (1-2 ditë), stools lëngshme 3-4 herë në ditë, pa
  papastërtitë patologjike.


  Salmonella asimptomatik

  Asimptomatike Salmonella vërejtur në

  Fëmijët e të gjitha moshave. Diagnoza klinik i këtij formën e sëmundjes
  e pamundur. Diagnoza është e themeluar nga laboratori
  Research (Salmonella varur me jashtëqitjet, reagim pozitiv
  hemagglutination indirekt (Phragmites) e titrit serum gjatë 1: 200).
  Baza për ekzaminim laboratorik janë zakonisht
  Të dhënat epidemiologjike tregojnë kontakt me fëmijë të sëmurë
  bakteriovydilnykom ose infeksionet e zorrëve.

  Përshkrimi i formave të ndryshme të salmonellozave, më lart, nuk është e
  shter shumëfishtë kurs klinik i
  sëmundje. Në Salmonella Simptomet e infeksionit mund të ndodhë,
  apendiksit karakterizuar, pancreatitis, cholecystitis, pyelonephritis.

  Informacion nga artikullin "salmonellozave - Infeksionet akute të zorrëve tek fëmijët."