Format pemfigus


 • Klasifikimi i pemfigus
 • Llojet e pemfigus vërtetë
 • Llojet e pemfigus beninje

 • Pemfigus - një sëmundje e lëkurës dhe mukozës, e cila është karakterizuar nga pamja e bubbles. Shkaqet e sëmundjes nuk është kuptuar plotësisht. Pemfigus ndahet në disa lloje, disa prej të cilave janë në rrezik vdekjeprurës për të pacientit, të tjera relativisht të sigurt.


  Klasifikimi i pemfigus

  Ka dy grupe të sëmundjeve janë të ndarë në lloje.

 • Të pemfigus e vërtetë (AKANTOLITYCHNU)
 • Pemfigus beninje (neakantoliticheskaya).
 • Këto sëmundje ndryshojnë në mekanizmin e formimit të flluska dhe të rrjedhës së gravitetit.

  Është pemfigus e vërtetë është forma më e rëndë e sëmundjes shpesh çon në vdekjen e pacientëve.


  Llojet e pemfigus vërtetë

  Të pemfigus e vërtetë (pemfigus AKANTOLITYCHNU) - një grup i sëmundjeve të rënda të lëkurës, të shoqëruar nga pamja në lëkurën paprekur apo të mukozës së fshikëza që janë të shpërndarë mbi zonat e mëdha dhe të bashkojë së bashku. Pemfigus është një nga sëmundjet më serioze. Kjo ndodh në çdo moshë, por incidenca më e madhe e moshës llogariten për më shumë se 50 vjet, dhe shënimet më të rënda e kursit të moshës 30 deri në 45 vjet. Të pemfigus e vërtetë të ndarë në 4 lloje:


 • pemfigus vulgare,
 • vegetating pemfigus,
 • pemfigus seborrheic,
 • pemfigus fletë.
 • Këto ndryshojnë nga çdo pamja manifestimeve të tjera të lezioneve të lëkurës dhe ashpërsi.

  Forma themelore është e vërtetë vulgare pemfigus pemfigus. Sëmundja fillon me Lezionet e mukozës së gojës dhe fytit, dhe lëkurës në procesin përfshin trungu, gjymtyrë, lëkurë e kokës.
  Karakterizuar nga rëndë shkeljes, kronik e gjendjes së përgjithshme të pacientit. Kur puhyrchattsi pandryshuar në të lëkurës dhe mukozës të shfaqet flluska e butë me përmbajtje të lëngshëm që shpejt (brenda 1-2 ditë) të carë, duke formuar erozioni oozing e poshtme të kuqe të ndritshme.

  Madhësia e flluska mund të jenë të ndryshme - nga të vogla në të mëdha (diametër prej 10 cm apo më shumë). Procesi përparon pa trajtim, bashkimi i nxituar, në një zonë të madhe të lëkurës. Ky është lloji më i vështirë i pemfigus.

  Pemfigus vegetating vërejtur më pak vulgare. Rashes janë zakonisht në cheeks, gjuhën, qiellzën, në qoshet e gojës. Karakterizohet nga formimi i rritje të kuqe të butë në sfond të erozionet pas hapjes flluska. Në mënyrë tipike, procesi i përfshirë dhe lëkurën përreth me gojë që mbulohet një crusts pista kafe.

  Leaf dhe pemfigus seborrheic mjaft të rralla.

  Humbja e mukozës përshkruara në raste të rralla.


  Llojet e pemfigus beninje

  Mekanizmi i formimit të pemfigus beninje është paksa e ndryshme nga mekanizmi i formimit të pemfigus i vërtetë për shkak se ajo është quajtur neakantoliticheskoy. Në përgjithësi, këto forma të ndodhë shumë më pak e vështirë se sa pemfigus vërtetë. Pemfigus bamirës është i ndarë në disa forma:

 • pemfigus vet neakantoliticheskaya;
 • Sytë pemfigus;
 • neakantoliticheskaya pemfigus beninje Mukoza orale.
 • Neakantolitichvskaya pemfigus karakterizohet me formimin e flluska por ata nuk shtrihen si shpejt si në puhyrchattsi reale.

  Fërkime të shëndetshme të lëkurës nuk shtresohem. Blisters mund të zhvillohet në sfond si skuqje, dhe pa të. Më të zakonshme në të moshuarit.

  Pemfigus sytë beninje ndodh, duke ndikuar në Mukoza e syve ose gojës zgavrën për të formuar plagët. Erozioni që rezulton nga hapja e bubbles nuk rrjedh gjak dhe maloboleznenny. Shpesh ka rinitit kronike, lezione të ezofagut, ndryshimet në mukozën e aparatit gjenital të jashtme.

  Mukoza bamirës pemfigus neakantoliticheskaya oral karakterizuar nga pamja në mukozën e blisters tensionuara me përmbajtje të qartë apo të gjakut, të cilat formuan në maloboleznennye erozioni hapjes, u mbyll shpejt.

  Zakonisht flluska shfaqet disa herë, por nuk shtrihen përtej gojë.

  Informacione nga artikullin "The pemfigus vërtetë"