Format hypospadias


 • Format hypospadias
 • Inspektimi në hypospadias
 • Trajtimi i hypospadias

 • Hypospadias - vendosje të pahijshme e hapjes jashtëm të uretrës. Në hypospadias në djem të uretrës hapet në fund të penisit, scrotum apo perineum në. Incidenca e sëmundjes - 1 në 300 djem të porsalindur. Gratë hypospadias ndodh shumë më rrallë.


  Format hypospadias

  formë holovchatoy e hypospadias - pacientëve në mënyrë tipike të vendos hapja e jashtme e uretrës është thelluar në krye të penisit dhe uretrës hapet pak më e ulët, si ajo grooves shkuar nga lokacioni default.

  Kjo është? 8%
  F formë e butë e hypospadias, shpesh i shoqëruar me një ngushtim të hapjes të jashtëm të prepucit dhe deformim më pak të vogël të penisit në barkut (fund) drejtim, sidomos kur këndellur.

  Formë vertikale e hypospadias. Hapja e jashtme e uretrës hapet në grooves venochnoy. Gjithashtu, mund të ketë një deformim i penisit (kryesisht devijimit të glans pjesën penis rrjedhin.

  Stem formë e hypospadias. Hapja e jashtme e uretrës hapet në trungun e penisit. Më larg nga koka është hapja e jashtme e uretrës, hipoplazise më e theksuar e penisit, deformimi i saj gjatë ereksionit dhe dobësi.


  Gjithashtu karakterizuar nga ngushtimi i hapjes jashtëm.

  Anëtar i formës moshonochnoy e hypospadias - të gjitha nga simptomat e mësipërme janë më të theksuara. Penis mund të ngjajnë klitoris.

  Hypospadias Moshonochnoy. Nga simptomat e mësipërme bashkangjitur ndarjen e scrotum, e kombinuar me reduktohet ndjeshëm, penis deformuar mund të çojë në misidentification e seksit të fëmijës.

  Formë Moshonochnoy-perineal, formë perineal. Shkalla e deformimit dhe hypoplasia e penisit dhe scrotum arritur shkallën maksimale. Struktura e organe gjenitale (klitoris ngjan një penis, ndarje scrotum dhe kujton Labia janë rudimentare komplot uretrës mucous, hapja e jashtme e cila shtrihet - si hyrje të vaginës).

  Përcaktimi i seksit është jashtëzakonisht e vështirë dhe kërkon hulumtime gjenetike.


  Inspektimi në hypospadias

  Diagnostics - një shqyrtim. Format zakonisht diagnoza është bërë burimore e hypospadias në spital gjatë inspektimit lindi një djalë. Kur koronare Diagnoza dhe holovchatoy forma janë shpesh faturuar si një adoleshent apo i rritur, dhe ankesës kryesor është deformimi i penisit gjatë ereksionit, ankesa i dytë i përbashkët - spërkatje e urinës gjatë urinimit. Që nga forma anëtar moshonochnoy dhe më shumë hipoplazise i penisit paraqet vështirësinë më të madhe në përcaktimin e seksit të fëmijës, studimet gjenetike të kryera rrallë që bëhen probleme të mëdha mjekësore dhe psikologjike.


  Trajtimi i hypospadias

  Formulari në formë koke dhe hypospadias koronare të rrallë të japë probleme të rëndësishme, dhe trajtimi është në adoleshencë ose moshën e rritur - korrigjim i gjë e shëmtuar e penisit, plastike uretrës. Rezultatet e trajtimit zakonisht është e mirë.

  Trajtimi kirurgjik i formës hypospadias rrjedhin mbahet zakonisht në moshën 5-7 vjeç. Në varësi të vendndodhjen e hapjes së jashtme të uretrës dhe penisit shkallën e operacioneve të moszhvillimit janë kryer duke përdorur pëlhura lokale, scrotum dhe penisi, testiseve membranave. E njëjta taktikë është i mundur kur zbulohet anëtar fëmijëri formë e hershme moshonochnoy e hypospadias.

  Operacioni, kryer në foshnjëri, mund të saktë të zhvillojnë organet seksuale dhe parandalon probleme psikologjike tek fëmijët.

  Nëse ju gjeni moshonochnoy, moshonochnoy-perineal hypospadias dhe format promezhnostnoy në fëmijërinë e hershme shpesh kryhet korrigjim kirurgjik të seksit të fëmijës. Nëse (shpesh) fëmija është sjellë lart si një vajzë, gjatë pubertetit në këtë "vajzë" fillojnë të shfaqen karakteristikat meshkuj sekondare seksuale (fytyrë dhe flokët e trupit të rritjes në model mashkullor, fizikun e meshkujve, etj). Ky është një problem serioz psikologjik, sepse i ri duhet të bëjë një zgjedhje.

  Zgjedhja më e zakonshme është bërë për zhvillimin e mëtejshëm të grave në lidhje me këtë është bërë organe gjenitale plastike pacient tredhje të jashtme, të gjirit implant protezë, terapi zëvendësimi të hormoneve. Në mënyrë të konsiderueshme më pak pacientë dakord të linjave civile, fallouretroplastiku totale - formimin e penisit dhe të uretrës dhe përdorimit të protezat, atëherë një person mund të jetojë jetë normale seksuale.

  Informacion nga artikullin "Hypospadyya"