Format hypogonadism, diagnoza dhe trajtimi


 • Hipogonadizmi, format e hipogonadizmit
 • Diagnoza dhe trajtimi i hipogonadizmit

 • Hipogonadizmi, format e hipogonadizmit

  Hipogonadizmi (Hypogonadismus;.. Grek Hypo- + pozdnelat Gonas, gonadis seks
  hekur nga greqishtja. Lindjes shkuar, fara + hekur Aden; sinonim:
  hypohenytalyzma, dështim gjendrave seksuale) - një gjendje patologjike
  Arsyet të cilat janë pamjaftueshmëria funksionale e seksit
  gjëndrat dhe të reduktuar prodhimin e hormoneve seksuale; karakterizuar
  hipoplazise e organe gjenitale të brendshëm dhe të jashtëm dhe fuzzy
  Ashpërsia e karakteristikave dytësore seksuale.

  Ka primar
  dhe hipogonadizmi mesëm. Hipogonadizmi primar ndodh nga i drejtpërdrejtë

  lezione gjendrave seksuale që mund të përcaktohen gjenetikisht,
  ndodhin gjatë embryogenesis, pas infektive dhe inflamatore
  proces apo plagosje, si edhe si rezultat i tredhjes,
  tumoret hormonally joaktiv gonads në meshkuj - cryptorchidism.  Hipogonadizmi i mesëm është shkaktuar nga seksi i dobët stimulimit
  Gonadotrophin hipofizë gjëndër në
  mungesa e sintezës për shkak të shkatërrimit të tumorit adenohypophysis
  inflamacion infektive apo lezione traumatike.
  Në gratë, një nga shkaqet më të zakonshme të prodhimit të reduktuar
  gonadotrophins është nekrozë e hipofizës pas masiv


  humbja e gjakut gjatë lindjes. Në
  Disa pacientë kanë një arsim të lindur
  gonadotrophins ose hypothalamic lidhura
  neurohormones apo sintezë e hormoneve si biologjikisht joaktiv
  Format. Hipogonadizmi i mesëm mund të lindin në acromegaly (të shkaktuara nga abolevanie hormonit të rritjes të tepërt), dwarfism hipofizës (dwarfism), etj

  Një formë e veçantë e hipogonadizmit sekondar është quajtur hipogonadizmi hiperprolaktynemichni në cilin prodhimin e tepërt
  Hormoni hormon-aktiv hipofizës tumor ose
  Qelizat hyperplastic çon në lirimin e një shkelje të çiklizmit

  gonadotrophins gjakut.

  Në varësi të kohës
  Fillimin e shenjave klinike të hipogonadizmit dalluar embrionike e saj,
  dopubertatnogo dhe formë Postpubertatnye. Në forma embrionale të hipogonadizmit
  e vërejtur ose mungesa (agenesis) ose formimi pahijshme
  (Gjendrave seksuale) gonads në burra - cryptorchidism. Për format dopubertatnogo e hipogonadizmit
  karakterizuar me moszhvillimin e aparatit gjenital, prania e qartë shprehën
  i mesëm karakteristikat seksuale ose mungesa e saj, eunuchoidism,
  reflektuar një hypoplasia kombinim gjenital, pothuajse i plotë
  mungesa e karakteristikave dytësore seksuale të shpërpjesëtuar

  Kushtetuta (gjymtyrët gjata në bust relativisht të shkurtër) dhe
  shpesh - me trashje në vajzat me hipogonadizmit, zhvilluar në dopubertatnogo
  periudhë, menstruacioneve mungon. Pacientët me forma dopubertatnogo e hipogonadizmit
  ashtuquajturi infantilism i ndryshëm seksual, ata janë infantile
  Pamja dhe duken shumë më të rinj se vitet e tij. Kur postpubertatnom
  format e hipogonadizmit në meshkuj festuar zhdukjen e karakteristikave dytësore seksuale,
  zhvillimi i dobësisë, grave - ndërprerja e menstruacioneve,
  atrofi progresive e organe gjenitale të brendshme dhe të jashtme.

  Hipogonadizmi
  shpesh i shoqëruar me çrregullime të proteinave dhe yndyra metabolizmin -

  trashje dhe kakeksise (shkallë ekstreme
  lodhje), çrregullime kardiovaskulare. Ndryshimet
  eshtra dhe nyje. Hipogonadizmi primar, i cili zhvillohet në fëmijërinë e hershme
  moshë të çon në infantilism mendore), hipogonadizmi i mesëm shpesh
  i shoqëruar nga çrregullime mendore.


  Diagnoza dhe trajtimi i hipogonadizmit

  Diagnoza bazohet në simptomat,
  tregojnë moszhvillimin e organe gjenitale të jashtme dhe të brendshme,
  Karakteristikat e butë e shprehura sekondare seksuale, ose mungesa e tyre
  Rezultatet e cytogenetic (karyotyping dhe seksi
  chromatin) dhe radiologjike (përcaktimin e statusit të shalë turke

  dhe shkalla e kockëzim e skelet) studim. Hipogonadizmi primar
  diferencuar me hipogonadizmit mesme në gonadotrophins përmbajtjes në
  serum. Rritja e sekretimit të hormoneve seksuale pas injektimit
  hCG gjithashtu tregojnë hypogonadism mesëm. Për arsye të
  Reduktimi i aktivitetit hormonprodutsiruyuschey hipofizës në disa pacientë
  me hipogonadizmit mesme reduktuar funksionin e gjëndrës tiroide dhe gjëndra veshkave.

  Trajtimi i hipogonadizmit zakonisht fillojnë në klinikat e specializuara dhe pastaj të vazhdojë
  ambulator, nën mbikëqyrjen e një endokrinolog, urolog, gjinekologu. Në
  kundër trajtimit hypogonadism primar është terapi zëvendësimi

  hormonet seksuale. Në drogat e mesme pacientët hypogonadism injektuar
  gonadotrophins (nëse është e nevojshme - në kombinim me seks
  hormonet). Droga dhe dozat e tyre janë zgjedhur individualisht.
  Trajtim sistematik kontribuon në zhvillimin e seksual i mesëm
  Shenjat shfaqen menstruacionet në gratë, burrat, pjesërisht
  potencë restauruar, reduktuar peshën e efekteve,
  hipogonadizmi lidhura (osteoporozën, vonesë në formimin
  skelet, etj).

  Trajtimi kirurgjik përfshin transplant
  testis apo vezore, dëbim testis me cryptorchidism, plastike
  korrigjim penis i pazhvilluar (falloplastiki).

  Me kozmetike
  Për të prodhuar një implant testis sintetike (në mungesë të
  nespustivshehosya testis abdomen). Këto operacione në
  tregues objektivë dhe mundësitë e duhura
  përfshijnë përdorimin e teknikave microsurgical dhe kontrollit
  imunologjike dhe statusi hormonal i pacientit dhe të transplantuar
  trup, praktikisht ka contraindications. Alotransplantatsiya
  vezore në praktikë klinike trajtimin hipogonadizmit rrallë e përdorur dhe nuk është
  një vlerësim i vetëm. Për transplantim testicular duke përdorur testis
  marrë nga kufomat e njerëzve që kanë vdekur në moshën 17-20 vjeç. Më i mirë

  rezultat të marra nga transplantimit anastomosis testicular mbulesë midis
  Anijet dhe arterie të ulët epigastrike dhe venë; marrje ryshfeti testicular
  vendosur nën lëkurën e murit të barkut mëparshëm apo në scrotum. I qëndrueshëm
  rivendosur homeostasis hormonal pas kirurgji gjurmohen
  5-10 vjeç, por funksioni riprodhues në pacientët
  rivendosur dështuar. Nje komplikim mundur e trombozës mund të jetë
  anastomoses vaskulare apo refuzim trasplantatov.

  Informacion nga artikujt "hypogonadism".