Fondacioni Skolkovo shpall një konkurs për pajisje të lëvizshme diagnostik
Në kokat e lehta në IT dhe mjekësi ishte një mundësi e madhe jo vetëm për të shprehur talentet e tyre, por për ta bërë këtë me fitim. Përzgjedhja Fituesi do të marrë një çmim cash prej deri në 9 milionë rubla dhe do të vazhdojë të punojë në pajisjen në statusin e projektit nga ana e Fondit, "Skolkovo".

Sigurisht, për një kandidat i tillë duhet të provojë dhe të tregojnë dobishmërinë, fizibilitetit, origjinalitet dhe funksionalitetin e një projekti të zhvilluar. Prandaj, kërkesat për konceptin e vegël celular diagnostike është e lartë. SkolkovoM.D. është bërë një krejtësisht të re të vetë-provë pajisje, të cilat mund të përdorin askënd.

Lehtësia e operimit dhe mirëdashësi përdorues në madhësi kompakte - më pak se 1,5 kg - kushtet kryesore të konceptit.

Sa për funksionimin e drejtpërdrejtë të pajisjes, varg e testeve diagnostike të kryera nga ana e tyre është mjaft e gjerë. Përveç përkufizimin tradicional të parametrave (temperaturës, presionit arterial të gjakut, të normës së zemrës dhe frymëmarrjes) SkolkovoM.D. (Skolkovo Mobile diagnostike) duhet të diagnostikuar një sërë kushteve të rënda klinike duke filluar nga infeksionet e traktit urinar dhe anemi, që përfundojnë diabetit. Për një listë të plotë të kërkesave për dizajn inovativ mund të gjenden në Rregulloret Online SkolkovoM.D.


Në kushtet e zbatimit teknik SkolkovoM.D. - Platforma Në vend se një ekspert vegël si veçoritë kryesore që do të zbatohen në bazën e të dhënave të largëta. Një vendim që përdoruesi mund të ketë disa ndryshime në statusin e shëndetit të nevojshme për të analizuar të dhënat nga pajisja, ngarkesës së tyre në "cloud", e cila ka dhe do të vazhdojë të bëjë rekomandime - shihni mjekun tuaj menjëherë apo të presë për inspektimin e ardhshëm rutinë. Që nga "cloud" të dhënat mund të ruhen qindra e mijëra përdoruesve, mundësitë diagnostike e platformë SkolkovoM.D. do të zgjerohet vazhdimisht me rritjen e numrit të njerëzve që për çdo ditë të kontrolluar shëndetin e tyre.

Për të marrë pjesë në konkurs të paktën një anëtar i ekipit të zhvillimit duhet të ketë një diplomë PhD dhe kanë përvojë në teknologjinë mjekësore sëmundjeve celular diagnostikimin.

SkolkovoM.D Online. të kenë mundësinë për të gjetur si-mendje njerëzve për të formuar një ekip.

Fituesi, emri i të cilit do të jetë i njohur 12 dhjetor 2012, udostoyitsya të nderuar për të përfunduar punën për krijimin e pajisje të lëvizshme diagnostik me mbështetjen financiare të "Skolkovo".