Phobias - Këshilla psikologjike


 • Çfarë është një fobi?
 • Frika Klasifikimi
 • Trajtimi i phobias


 • Çfarë është një fobi?

  - Ne kemi një phobias pak dhe dëgjuar rreth tyre shpesh thonë se si diagnoza mjekësore. A është e vërtetë?

  - Total i 500 phobias njohura, dhe vuan ato çdo 8 njerëz. Phobias dhe frika janë shumë të afërt me njëri-tjetrin. Fobi - frika nuk është para rrezikut real, si për atë që është brenda nesh. Çfarë frika e vërtetë nuk është e nevojshme. Për shembull, tryskaydekafobiya - frika nga numri 13. Ju e dini se në Amerikë nuk ka shtëpi me numrin 13, dhe Firence është shtëpi për 13,5. Nuk është një fobi shumë e çuditshme - të tilla si frika e martesës apo martesë.

  Në mënyrë tipike, kjo te meshkujt. Ka leykofobiya - frika e bardhë është klinomaniya - vazhdimisht mall për të shtrihen në krevat pa asnjë simptomë dhe treguesve për këtë, i frikës - edhe pse ai është duke kërkuar për të, duke kërkuar punë, por e gjeti, në kohë fillon për panik, por pastaj përsëri ... rushes për të kërkuar .


  Frika Klasifikimi

  - A është e mundur për të përshkruar frikën?

  - Ka një frikë e klasifikimit. Për shembull, çdo periudhë e jetës ka frikën e veta. Dy ose tre vjet - një periudhë kur bota reale dhe imagjinare konvergojnë në një pikë. Kështu Baba Yaga me krijesë të mrekullueshme është një "njeri" që mom ose baba vodhi.


  Është e mundur që të rriturit shohin që fëmijët të shoqërojnë ato me këto karaktere pabesueshëm. Më vonë, në 6-7 vjet, fëmijët kanë frikë nga vdekja vetë. Në adoleshencë, fëmijët fillojnë të kuptojnë "I" e tij. Ata fillojnë ndonjë konfrontim me botën, që ata të frikës në zemrën time.

  - Si për të kapërcyer frikën?

  - Disa shkojnë larg, por nuk e le çështje rrëshqitje. Ne duhet të flasim frikën e fëmijëve. Ne duhet të pyesim se pse dhe frika e fëmijës dhe të tërheqë këtë karakter. Pastaj thyejnë model, dhe balancat vënë në erë, të djegur ose të tërheqë poshtë në banjë duke thënë se ne së bashku mposhti zuzar.

  Kjo, sigurisht, vetëm një mënyrë për të luftuar frikën.

  - Nëse fobi frikë, nga të cilat ju mund të shpëtoj nga shumë thjesht, kjo është një sëmundje? A nuk është?

  - Ndonjëherë - sëmundje. Kur ka Psychosomatics: aty djersitje, zemra hedhje nga e gjoksit.

  - Çfarë shkakton frikë?

  - Neurozë. Nëse një person ka një konflikt, ai nuk mund të shpjegojë veten. Pastaj ai fsheh prapa fobi. Ai fondles saj dhe ushqej, se fobi e tij sepse shpesh në mënyrë të pandërgjegjshme të kuptuar nëse i pastër i saj, të qëndrojnë vetëm me një problem që duhet të zgjidhet.


  Trajtimi i phobias

  - Si për të trajtuar phobias?

  - Njeriu vetë mund të shihni se ajo frikëson dhe ajo lënduar, nga.

  Megjithatë, njerëzit priren të vetë-mashtrim. Pra, shpesh e nevojshme mjek-psikoterapist ose psikolog, i cili emëron ilaçe. Terapist immerses njerëz në një situatë që ai frikësohet dhe e ndihmon atë të mësohen me të.
  Pastaj e njëjta situatë ata janë në të vërtetë me një psikolog.

  - Ju thatë se njeriu mund të trajtojë veten me fobi. Si për të?

  Ne duhet të imagjinojmë një situatë që ju frikëson, xham makinë. Ajo merr një gur dhe e thyen deri situatën. Kjo metodë e vizualizimit. Ju mund të imagjinoni situatën, pikturuar në asfalt, lani dushe rrjedhës.

  - A duhet të heqin qafe e phobias?

  - Siç e kemi thënë, fobi zëvendëson problemin nga të cilat ne të fshehur.

  Nga këto problemi hovanok vazhdon, por do të rritet edhe më shumë, dhe disi duhet të përballen me atë.