Phimosis


 • Phimosis fiziologjike dhe patologjike
 • Phimosis në të rriturit
 • Shkaqet e phimosis
 • Shkalla e phimosis
 • Komplikimet phimosis
 • Trajtimi i phimosis

 • Phimosis fiziologjike dhe patologjike

  Quajtur phimosis ngushtim i prepucit të penisit, i cili gjendet në dhimbje ose paaftësia baring kokën e tij. Për të dalluar mes phimosis fiziologjike dhe patologjike.

  Në mënyrë tipike, phimosis fiziologjik ndodh në shumicën e fëmijëve 2-3 vjeç. Deri tani, mjekët nuk kanë arritur një konsensus, e cila konsiderohet mosha e phimosis fiziologjik kur të operojnë një fëmijë, etj Ajo gjithashtu duhet të jetë i vetëdijshëm se phimosis fiziologjik i ka të gjitha të njëjta komplikime dhe phimosis patologjike të.  Çështja e fizibilitetit të operacionit dhe kushtet e saj në "phimosis fëmijëve" zgjidhet individualisht në çdo rast. Shpesh, phimosis në fëmijë janë të vetëm, kreu i hap dhe probleme me prepucit nuk lindin. Tani, shumica e ekspertëve besojnë se 6-7 vjet glans penis duhet të hapë lirisht, dhe nëse jo, atëherë operacioni është i nevojshëm.

  Sa për phimosis në meshkujt e rritur, ajo mund të vazhdojnë nga fëmijëria, dhe me kalimin e kohës mund të zhvillohet gjatë pubertetit. Kjo periudhë është karakterizuar nga rritja e shpejtë dhe zhvillimin e organeve riprodhuese.


  Ndonjëherë mund të ketë një mospërputhje në mes të zhvillimit të penisit dhe prepucit kur trupi është më pak se në kokë, ajo ka një vrimë, dhe të hapur koka është e vështirë apo e pamundur. Shpesh, ajo phimosis 1-2 gradë, por ruhet nga phimosis fëmijërisë nuk është më pak se 3 gradë.


  Phimosis në të rriturit

  Në djem adoleshente dhe burrat e rritur phimosis në mënyrë të qëndrueshme duke përparuar, kjo është për shkak të ardhjes së erections, masturbim dhe jetën seksuale. Kur mbledhje glans penis rritur dhe lafshë e penisit është shtrirë ngushtë. Kështu të çara prepucit dhe microcracks duket i vogël, ata nuk rrjedh gjak dhe nuk shkaktojnë ndonjë shqetësim.

  Por shërim në vendin e tyre të formuar mbresë apo mikrorubets. Ind mbresë është më pak elastike sesa indet normale prepucit për shkak të ardhjes së çdo prepucit të ri mbresë është duke u pakësuar gjithnjë e më shumë, sëmundja përparon. Veçanërisht i theksuar gjatë procesit të marrëdhënieve seksuale, prishet lafshë e penisit mund të jetë i rëndësishëm dhe i shoqëruar nga gjakderdhje të harlisur.


  Shkaqet e phimosis

  Arsyet për phimosis janë:

 • trauma e penisit, duke rezultuar në formimin e mundshëm të indeve mbresë, e cila çon në një ngushtim të lafshë (i quajtur, phimosis cicatricial);
 • inflamacion i prepucit të penisit (balanoposthitis), gjithashtu çon në dhëmbëza dhe phimosis;
 • predispozicion gjenetik për formimin e phimosis shkak të dështimit të indit lidhor në trup, përfshirë komponentit saj elastike.


 • Shkalla e phimosis

  Pranuar të japë 4 shkallë të phimosis.

  Shkalla e parë tërheqja e mundshme e kokës vetëm në pjesën tjetër, gjatë ekspozimit ereksionit të penisit glans është e vështirë, nganjëherë e dhimbshme.

  shkallë të dytë ka vështirësi në heqjen e kokës në pjesën tjetër, gjatë kokën e ereksionit nuk hapet.

  Faza e tretë manifestuar nga fakti se kreu i penisit ose nuk hapet fare apo vetëm hapet në pushim, dhe madje edhe atëherë jo plotësisht.

  Kur phimosis Shkalla e katërt glans penisi nuk është e ekspozuar, urinim të bëhet jashtëzakonisht e vështirë - urinës excreted nga pikat apo lumë e hollë.  Manifestimet kryesore të phimosis 1-2 gradë - dhimbje ndodhin gjatë ereksionit kur lafshë e penisit fillon natyahatysya në krye të penisit.

  Në një pjesë të madhe, 3,4 shkalla e phimosis, dhimbje gjatë ereksionit, zakonisht mungon, për shkak të madhësisë së vogël të unazës dhe pamundësisë preputsyalnoho kokën e ekspozimit.

  I gjallë phimosis çon në stanjacion smegma - yndyrë-si gjëndra sekretimit të lafshë e penisit, e cila është një bazë e mirë të mbarështimit për bakteret e ndryshme. Kjo, në fund të fundit, mund të çojë në inflamacion. Nga rruga, probleme higjeno skupchuvannya smegma nën lafshë mund të ndodhë phimosis kur pashprehur.  Kur ekziston një shkallë e phimosis 4 maksimale ngushtimin e prepucit dhe formimin e barrierave për rrjedhën e urinës. Lafshë e penisit fryhem në një qese dhe urinës rënie nga rënie është vetëm ngushtimi manifestim të jashtëm. Në këtë fazë ka shkelje serioze të phimosis në mekanizmin e rrjedhës së urinës nga fshikëza, duke çuar në zhvillimin e komplikacioneve infektive në uretrës.


  Komplikimet phimosis

  Nuk phimosis shërohet mund të çojë në komplikacione të ndryshme, të tilla si: Parafymoz - Kufizimi penis glans lafshë e penisit të ngushtë. Zakonisht paraphimosis ndodh kur përpiqen për të vë në dukje kreu ose gjatë raportit seksual.

  Si% ligjore
  D0? Oh, kufizimet phimosis ndodh në 2-3 gradë kur tërheqja e mundshme e kokës (duhet theksuar se shkalla e ngushtimit 4 paraphimosis jo atje), por ajo duhet të bëjë disa përpjekje. Shtypja çon në ënjtje e glans penis që e pamundur të saj të kundërt reposition. Kreu është blu, me prek ajo ka një dhimbje të mprehtë. Paraphimosis është kusht emergjente që kërkon ndërhyrje të menjëhershme. Ndonjëherë ajo është mjaft e thjeshtë kokë reposition manual. Kur ulje e theksuar edemë në shumicën e rasteve i pamundur, dhe pastaj njeriu ka nevojë për një operacion në pjesën gjatësore të prepucit ose heqje e gjetheve.  Komplikime inflamator me phimosis - nuk është e pazakontë. Për shkak të pamundësisë për të zbatuar kujdesin e nevojshëm higjienës në lafshë smegma akumulon, të cilat baktereve race. Në shumicën e rasteve, kjo çon në balanoposthitis (Inflamacioni i glans dhe lafshë e penisit). Kështu ka dhimbje, skuqje, kruajtje në penis glans. Diagnoza "balanoposthitis" është i bazuar në ankesat e pacientit dhe provim sy. Në disa raste ka inflamacion të uretrës - Uretriti , manifestohet me dhimbje dhe fije gjatë urinimit, dhe thirrje të shpeshta lidhur me acarim të mbaresa nervore të uretrës.

  Mjekimi është zakonisht i kufizuar për të përdorur antiseptics lokale apo uroseptics. Megjithatë, me phimosis urethritis mund të përsëritet.

  Phimosis 3-4 gradë i mbushur rritjen prepucin në penis glans , Edhe pse ky ndërlikim mund të ndodhin në ngushtimin më pak të rëndësishme. Kontakti i afërt zgjatur i kokës dhe shtresa e brendshme e prepucit çon tek sipërfaqet epiteliale kontaktuar aglutinim dhe formimin e mbështjelljes (synechiae). Më ka damar, zona damar bëhet lidhja më e gjerë dhe më të fortë në mes kthen kokën dhe prepucit. Në këtë rast, një trajtim kirurgjik.


  Trajtimi i phimosis

  Trajtim më efektive e phimosis - rrethprerja (tsyrkumtsyzyya). Në këtë operacion lafshë e penisit është hequr tërësisht ose pjesërisht, si rezultat i ekspozuar problemet glans penis nuk lindin.

  Teknikë kirurgjikale është rrethprerja relativisht i thjeshtë, kështu që rreziku i komplikimeve postoperative është reduktuar në pothuajse zero. Sa për të ardhmen e postoperative, pacienti (optional) mund të qëndrojnë një ditë ose në një spital ose kirurgji mund të kryhet në një mjedis ambulator - në mëngjes ai vjen në operacion dhe të shkojë në shtëpi në mbrëmje. Zakonisht në 2 javë njerëzit mund të jetojnë një jetë të plotë.

  Informacion nga Daniel kromor artikullin "phimosis ngushtë rrugë"