Fastfood bën fëmijët me alergjiSiç e dini, rrezikun e një reaksion alergjik në një fëmijë me një produkt të ri ekziston në muajt e parë të jetës. Por në qoftë se ju kishte alergji në fëmijët e vegjël kanë ndodhur relativisht rrallë, ajo është numri i fëmijëve me alergji po rritet me shpejtësi. Sipas Qendra amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, numri i fëmijëve që vuajnë nga alergjitë ushqimore, 1997-2007 u rrit me 18%.

Në vendet e industrializuara me shpejtësi të tmerrshme shtimin e rasteve të alergjive ushqimore te fëmijët, alergji luan një rol të madh në formimin dhe zhvillimin e mëtejshëm të shumicës së lëkurës dhe manifestimeve respiratore të sëmundjes.

Më parë, shkencëtarët shqyrtuar shkaqet e ndryshme të alergjive, duke filluar nga ekologjisë dhe duke përfunduar stilin e jetës së njeriut modern.

Por kohët e fundit, në përpjekjen për të përcaktuar shkakun e alergjive, ekspertët italianë kanë studiuar mostrat e marra nga trakti gastrointestinal të fëmijëve që jetojnë në qytete të mëdha në Evropë dhe Afrikën Perëndimore. Ata gjetën se adoleshentët afrikane që hanë bishtajore dhe perime, numri i baktereve të dobishme në stomak shumë më tepër. Fastfood, mbështetësit të cilët kanë fëmijët nga vendet e zhvilluara, vret bakteret e dobishme në zorrë që të mbrojtur trupin ndaj alergjive.

Kids Hani me shije përmban ngjyra, emulsifiers, vulat, trashëse dhe enhancers shije që kontribuojnë në shkatërrimin e florës mbrojtëse të trupit dhe të sëmundjeve të rrezikshme, duke përfshirë alergji.


Në mënyrë për të ndaluar epideminë e alergjive, hulumtuesit këshilluar për të ngrënë më pak yndyrë dhe proteina të kafshëve, duke preferuar ushqime të pasura me niseshte dhe fibra.