Kanceri Fakte për fëmijë


 • Kancer
 • Cilat janë trajtimet
 • E rëndësishme të dini
 • Parandalimin e kancerit
 • Fakte rreth kancerit të fëmijëve

 • Kancer

  Trupi ynë është i ndërtuar nga blloqe të vogla të ndërtimit, secila prej të cilave është një qelizë. Imagjinoni një qindra milionë miliardë qeliza. Këto qeliza janë të vogël që shkencëtarët duhet të përdorni një mikroskop për të shqyrtuar ato. Si fëmija rritet, në fakt, secili prej këtyre qelizave gjithë kohës dhe numri i tyre është në rritje. Por është e rregullat dhe nën kontroll të rreptë. Por nganjëherë disa qeliza pushon të bindemi dhe të sillet keq. Ajo rrit pa ndonjë kontroll, filloi t'i dëbojë jashtë qelizat e shëndetshme dhe në vend të kësaj u përhap në të gjithë trupin.

  Kështu fillon kancerin. Në disa raste ka një tumor në një vend, dhe nganjëherë këto qeliza "i keq" e keq të shfaqet në gjak, fëmija bëhet i dobët dhe i përgjumur. Mjekët e quajnë këtë leukimi sëmundje.

  Në Greqinë e lashtë, ishte një mjek i famshëm Galen. Ai vuri në dukje se enët e gjakut të ënjtura rreth tumorit janë si kthetrat e kancerit, kështu që ai e quajti sëmundjen "kancer".


  Fëmijët me kancer mund të shpejt të merrni të lodhur, të ndjehen të fjetur dhe të sëmurë, ata mund të përjetojnë dhimbje koke dhe të merrni të sëmurë në një vend. Ka mbi 200 forma të ndryshme të kancerit që mund të fillojnë kudo. Fëmijët leukimi më e zakonshme, që do të thotë kancerin e gjakut.


  Ju mund të lexoni historinë e fëmijëve të cilët janë trajtuar për leukimi në seksionin tonë "historisë e vërtetë".


  Cilat janë trajtimet

  Aktualisht, ka tre mënyra kryesore për të trajtuar kancerin:

 • Kimioterapia - një mjekim të veçantë për injeksione ose fëmijë me gojë që, për shembull, leuçemia. Ata janë marrë për të vrarë qelizat e kancerit të këqija dhe të shkaktojnë ato për të ndaluar rritjen e pakontrolluar.
 • Radioterapia përdor fuqishme rrezeve X për të vrarë qelizat e kancerit. Shpesh ajo është përdorur para operacionit për të bërë tumor tkurret.
 • Kirurgjisë. Ndonjëherë kirurgji është e nevojshme për të hequr një tumor të madhe, në varësi se ku është.


 • E rëndësishme të dini

  Në vendet e zhvilluara perëndimore, 7 nga 10 fëmijë shërohen. Por në botën mbijetojnë mesatarisht 2 nga 10 fëmijët me kancer.
  listë bulleted

  Ju nuk mund të infektohen me kancer, si edhe ju zarazhayeshsya grip. Shkencëtarët nuk e di plotësisht çfarë saktësisht shkakton kancer, por fëmija nuk është në asnjë mënyrë për të fajësuar për faktin se ai ishte i sëmurë dhe nuk ka padrejtësi mund të shkaktojnë kancer në fëmijë.
  listë bulleted

  Kanceri në fëmijët është mjaft e rrallë: një në 600 fëmijë në Britani të Madhe.
  listë bulleted

  Kanceri është shumë më e zakonshme në të rriturit. Kur ju rriten, ju mund të bëni diçka për shëndetin e tyre, për të reduktuar rrezikun e kancerit.

  Çfarë ju mund të bëni për shëndetin tuaj janë të shënuara më poshtë.


  Parandalimin e kancerit

 • Çfarëdo që ju bëni, nuk pi duhan! Nëse ju keni filluar tashmë pirjen e duhanit, hedhin menjëherë! Mos harroni, pirja e duhanit vret!
 • Mundohuni që të ketë 5 fruta dhe perime të ndryshme gjatë gjithë ditës. Ajo është më e lehtë dhe tastier se sa mendoni! Pije frutash dhe lëngje frutash dhe perimesh dhe banane (të cilat shumë energji), është konsideruar gjithashtu.
 • Zgjidhni aktivitete sportive dhe gëzojnë ato. Së paku gjysmë ore e ushtrimit në ditë mund të ju ndihmojë të bëhen të shëndetshme, më të fortë dhe më energjik.
 • Kur ju keni bërë të mëdha të mjaftueshme për të përdorur alkool, pini staraysya pak. Në qoftë se ju pini shumë alkool, ajo mund të shkaktojë kancer.

 • A nuk kalojnë shumë kohë në diell, ajo mund të shkaktojë kancerin e lëkurës. Kur ju tan, veshin një kapelë nga dielli, këmishë të gjatë-sleeved dhe mos harroni sunscreen.
 • Kur të bëheni më të vjetër, këto pesë rregulla për të ju ndihmojë të qëndrojnë të shëndetshme.

  Fakte rreth kancerit të fëmijëve

  Çfarë është një tumor malinje (kancer - është një lloj i kancerit të)?

  Kanceri është në fakt një grup i sëmundjeve, secili me emrin e vet, trajtimin dhe shanset e kontrollit dhe trajtimit të tyre. Kjo është për shkak se disa qelizë ose grup i qelizave fillon të shumohen dhe të rriten në mënyrë të rastësishme, duke detyruar qelizat normale.

  Kanceri mund të marrë formën e leukimi që zhvillon në palcën e eshtrave të qelizave të bardha të gjakut (leukociteve) ose tumoreve solide gjenden në çdo pjesë të trupit.

  Diagnoza - një fjali?

  Sigurisht jo. Chance shërohen me rreth 70% të fëmijëve të prekur. Në lloje të caktuara të tumoreve shërohen pothuajse 100% të fëmijëve.

  Si një fëmijë zbuluar kancerin?

  Shpesh bëhet kjo është mjaft e vështirë edhe një mjek me përvojë.

  Prindërit duhet të jenë shumë të vëmendshëm për shëndetin e fëmijës së tyre. Më herët diagnoza është, prognozë më të sigurt të favorshme.

  A është e vërtetë se numri i fëmijëve të sëmurë rritur pas katastrofës së Çernobilit?  Ajo është e njohur vetëm një tumor - kancerit të gjëndrës tiroide. Incidenca e këtij lloji të kancerit në fëmijët e Bjellorusisë është rritur në mënyrë dramatike pas katastrofës. Sa për tumor tjetër statistikave të besueshme konfirmojnë këtë marrëdhënie, nr.

  A fëmijët me kancer i rrezikshëm për të tjerët?

  Ashtu si të rriturit, fëmijët me tumore malinje nuk paraqesin rrezikun e infeksionit tek të tjerët. Kanceri nuk është ngjitëse. Ajo nuk mund të transmetohet nga personi në person si një të ftohtë ose nga kafsha tek njeriu.

  A janë fëmijët e transferuara kanceri i trashëguar?

  Shumica e kancerit është trashëguar nuk transmetohet.

  Ndërsa disa janë përcaktuar gjenetikisht.

  Përse janë tumoret malinje te fëmijët?

  Pavarësisht nga një hulumtim shumë i rëndësishëm dhe afatgjatë, askush nuk e di pse fëmijët të merrni kancerin. Kanceri në fëmijët është ende sëmundje të pashpjegueshme, dhe nuk ka asnjë arsye për të besuar se kjo mund të parandalohet. Faktorët kryesorë që kontribuojnë në zhvillimin e kancerit në fëmijët është një shkelje e zhvillimit të fetusit, me ndikimin e faktorëve negative mjedisore, disa ekspozimet prindërit profesionale.

  Çfarë është leuçemia (leukimi)?

  Leukemia - një kancer të gjakut që zhvillohet në indet e kockave palcës që prodhojnë qelizat e gjakut. Bone palcë - një substancë xhelatinë-si që është brenda kockave.  Si leucemia diagnostikuar?

  Diagnoza e leukemisë kërkon analizë të gjerë të gjakut dhe qelizat e palcës kockore, sepse simptomat e hershme mund të ngjajnë shumë sëmundje të tjera.

  Çfarë tumoret solide?

  Tumor nuk do të thotë gjithmonë kancerin. Disa tumore (vile nuk e normalisht qelizat në rritje) mund të jetë beninje (jo kanceroze). Kur flasim për tumoret, termi tumor i dendur përdoret për të ndarë në mes të masave të lokalizuara indeve dhe leucemia.
  Leukimi në fakt një lloj i tumorit.

  Informacion nga artikullin "Fakte rreth kancerit të fëmijëve."