Imagjinar i pavlefshëm


 • Kush janë ata?
 • Në anën tjetër të Tracks
 • Wise Doctor Aybolit
 • Ne jemi të gjithë pak

 • Në fjalën "hypochondriac" vjen menjëherë në mendje heroi i librit "Tre në një varkë, pa llogaritur qentë" që lexon fjalorin mjekësor dhe gjen veten e tij të gjitha shenjat ekzistuese të sëmundjeve, përveç etheve lehonisë.

  Analogjia është e rreme. Zotëri tregon vetëm përgjigje të shëndetshme për frikën e tyre, u dërgoi udhëtimit dhe më shumë për sëmundjen gjatë gjithë librit përmend.

  Hypochondriac e vërtetë aq e lehtë me sëmundje mendore nuk largohet - dhe jo për shkak se, siç është menduar shpesh, i pëlqen që do të trajtohen. Shkencëtarët këmbëngulin hypochondria - nuk është një trill, por një çrregullim me të cilin do të jetë në gjendje të marrë së bashku.


  Kush janë ata?

  Në fakt, hypochondria - kjo është vetëm dhimbje ankth të lartë. Vetëm frika hypochondriac dhe pret probleme jo nga pa por nga brenda, nga trupit të vet.

  Ky fatkeq nuk do të korrespondojnë imazhin e teksteve shkollore: shëndetlig, i zbehtë, Kushtetuta i dobët ... hypochondriac mund të jetë i fuqishëm dhe atlet, është asnjëherë i sëmurë. Për herë të parë në fytyrën e dhimbjes dhe shëndetit të sëmurë, njerëz të tillë janë shpesh totalisht jo të gatshme. Nëse personi mesatar kohë pas kohe diçka dhemb, ajo lidhet me këtë filozofikisht - pobolyt dhe do të, ajo ndodh.

  Por në qoftë se hero për herë të parë në dhimbje koke time jetës ose stomak, ajo mund të papritur navoobrazhat diçka të tmerrshme.


  Pastaj fillon një cikël vicioz. Sa më shumë njerëz të dëgjuar atë, më të vëreni problemin. Më shumë njoftim, më shumë i frikësuar. Më shumë i frikësuar, ndjenja më keq - kjo nuk shtoni shëndetin e stresit. Dhe tani humoristi i fuqishëm i djeshëm bëhet i zbehtë dhe bilious, jo pjesë e një enciklopedi mjekësore dhe vazhdimisht abuzuar me mjekët të cilët nuk duan që t'i ndihmojë atij dhe fsheh të vërtetën nga ai

  Thyerja zinxhir i vështirë. Por ju mund.


  Në anën tjetër të Tracks

  Para se të flasim rreth asaj se si për të ndihmuar hypochondriac, ne duhet të mësojmë në mënyrë të vendosur disa gjëra që nuk bëjnë.

 • në çdo rast nuk e injorojnë dhe nuk potishayetsya varfër.

  Kryesor Problemi hypochondriac - se ankesat e tyre askush nuk e merr seriozisht: nuk ka të afërm, nuk ka miq, nuk ka mjek. Nga kjo për të gjithë mund të shkojnë karakter të keq. Kuptoj një gjë: dhimbje, e cila ankohet për mbylljen tuaj - të vërtetë. Vetëm arsye ata nuk janë fizike dhe psikosomatike. Për të njëjtën arsye që ju nuk mund të vënë pacientin si një shembull i miqve të shëndetshme dhe të gëzuar ose, në të kundërt, pacientëve të vërteta;
 • nuk do të përpiqet për të ri - nuk e ka ndihmuar. Fatkeq që ka frikë nga ashensorë apo provimeve mund të jetë i bindur që ankthi - shkakun e dhimbje koke të tij dhe mbajnë sëmundje. Por në qoftë se një njeri ka frikë nga kanceri, dhimbje për të - vetëm konfirmoj që frika e tij nuk janë të pabazuara;
 • nuk e fshehin libra në mjekësi, të cilat, sipas mendimit tuaj, provokojnë hypochondria.

  Së pari, ai ende gjen ata, dhe së dyti, të pakënaqur asgjë Enciklopedia mjekësore për të fajësuar. Hypochondriac jo aq i sëmurë që leximin e librave - ata lexojnë libra që ndjehen, me ata që diçka është e gabuar. Që nga mjekët nuk e largonte ata thonë se ata janë duke u përpjekur për të vënë një diagnozë më vete;
 • mos e dërgoj atë me bat me terapist. Psikoterapia ndihmon hypochondriac rrallë i pastër. Për më tepër, shpesh të shkaktojë iritim dhe frustrimit shumë përpjekje për të dërguar ata në të, ata e shohin atë si një mënyrë tjetër për të "shitur ata nga duart" furçë mënjanë problemet e tyre.

  Pas gjithë kësaj këshilla si ajo sërish lë të kuptohet se të gjitha sëmundjet e tyre - vetëm imagjinatë. Ata ndjehen disi trupin e saj!

 • Wise Doctor Aybolit

  Për listën e mësipërme "jo" do të mund të shtoni një tjetër gjë: mos të bëjnë të pamundurën për të trajtuar afër tij pa folur me mjekun tuaj. Por me kë?

  Ekspertët në mbarë botën janë shikuar me interes punën e Norvegjez Dr. Ingvar Vilhelmsena Bergen. Ai hapi një klinikë ku hypochondriac shëron në metodën e saj: të marrë ato seriozisht me të gjitha ankesat dhe trajton dhe një terapist dhe një psikiatër - i mirë, i plotëson kushtet e duhura. Dhe rastësisht mban një lloj të klasave të shkrim-leximit shëndetësor, duke shpjeguar i tij i ndjeshëm tepër të pacientëve dhe si funksionon trupi dhe ku janë sëmundje.

  Rezultatet - shumë inkurajuese.

  Sigurisht, shumë Norvegji.
  Në mënyrë tipike, mjekët, e përditshme që kanë të bëjnë me pacientët "të vërtetë" thjesht nuk mund të sjellë veten seriozisht në njerëz të shëndetshëm, e cila është një hypochondriac. Vetëm një mënyrë për të dalë: për të shpenzuar kohë dhe energji në kërkim për një terapist të urtë dhe të mëshirshëm - një shumë të tillë. Ky mjek do të trajtoj hypochondriac në atë që ai ankohet, duke mbështetur një çështje mësime realizueshme psikoterapeutike.

  Në çdo mjek është arsenal i konsiderueshëm i jetëdhënës të mirë do të thotë se nuk ka efekte anësore - një pjesë e saj është e mundshme, dhe të përshkruajnë. Ndiqni emërimin e tij seriozisht dhe ashtu si ju do në qoftë se keni qenë të dhënë drogë pranë fuqishëm.

  Ndryshe psikoterapi, fizioterapi madhe hypochondriac aktrimit. Flasin për këtë me mjekun tuaj.

  Dhe më e rëndësishmja - të mos keni frikë se vëmendja juaj dhe simpatia do të prishin pacientin, ai e pëlqen një situatë të tillë dhe ai dëshiron që ajo të qëndrojë. Hypochondriac'd japë një shumë për atë që të shpëtoj të problemeve të tyre. Nëse ju doni për të ndihmuar atë në këtë, për të trajtuar problemin e tij seriozisht. Kjo vetëm ndonjëherë është e mjaftueshme.


  Ne jemi të gjithë pak ...

  Në shkallë të ndryshme, hypochondria nuk është e huaj për shumicën prej nesh. Një studim i kryer në mesin e mjekëve të familjes në Shtetet e Bashkuara, tregoi se të paktën 20% e pacientëve u ankua e simptomave të cilat nuk do të mund të zbulojë çdo çrregullime shëndetësore e vërtetë.

  Një profil i revistës «Shëndetësia», shpërndahet të mjekëve në të gjithë Amerikën, i dha numrat edhe më mbresëlënëse: 1/3 e të gjithë mjekëve përgjigjën thanë se më shumë se gjysma e tyre vijnë për pritjen e pacientëve jo të sëmurë, por kanë probleme psikosomatike.