Komplikimet e apendiksit


 • Opsione komplikimet e apendiksit
 • Shpim
 • Depërtojnë Appendicular
 • Abscesi Appendicular
 • Pylephlebitis
 • Apendiksit kronike

 • Opsione komplikimet e apendiksit

  Komplikimet e apendiksit janë të ndryshme në varësi të kohës që ka kaluar që nga fillimi i sëmundjes. Periudha e hershme (dy ditë para) karakterizohet me mungesë të komplikimeve, proces zakonisht nuk e kalon procesin, edhe pse ju mund të përjetojnë formën ndryshuar dhe madje edhe vrimë, më shpesh në fëmijët dhe të moshuarit.

  Në periudhën e ndërmjetme (3-5 ditë pas fillimit) zakonisht ka komplikime:

 • vrimë e shtojcës
 • peritonit lokale (inflamacion i peritoneum)
 • venë proces bryzheechki thrombophlebitis
 • Depërtojnë appendicular (ind vulë e gjithë inflamacion kockave)
 • Në periudhën e mëvonshme (pas 5 ditë) vërejtur peritonit përhapur, absces appendicular (për shkak të një nxitojnë të infiltrimit ose si rezultat i ndarjes pas peritonit), portal venë trombozë - pylephlebitis, abscese të mëlçisë, sepsë.


  Shpim

  Perforohen zakonisht zhvillohet 2-3 ditë nga fillimi i sulmit në format shkatërruese të apendiksit, të karakterizuara nga dhembje të papritur në rritje, dalja e modelit të rëndë të peritonit lokale (dhimbje lokale në kockë, ethe), rritet numri i leukociteve ne gjakun periferik.


  Depërtojnë Appendicular

  Appendicular infiltrimi - një konglomerat i ngjitur rreth shtojcën modifikuar nga pezmatimi i organeve të brendshme - omentum, i vogël dhe cecum. Ky ndërlikim rrallë është diagnostikuar në fazën prehospital, ndonjëherë vetëm gjatë operacionit.


  Zhvillon 3-4 ditë pas sulmit, ndonjëherë si rezultat i vrimë. Karakterizohet nga formimi i dendur e tumorit në bark të ulët të djathtë, të moderuar e dhimbshme. Simptomat e dhimbshme largohem proces, si inflamacion të dallueshme, stomak bëhet e butë. Temperatura mbahet zakonisht në 38 ° C, ka një rritje në numrin e leukociteve, kryesues thyera. Në vende të tjera infiltrimi kockave mund të ndihet nën procesin e vendosjes, me një rregullim të ulët është përcaktuar nëpërmjet rektumit ose vaginë. Në diagnozën e infiltruar appendiceal ndihmon ultratinguj.

  Në raste të dyshimta, laparoscopy është kryer (e zgavrën e barkut duke përdorur metoda vizuale).

  Infiltrates Contraindication vetëm për kirurgji (për aq kohë sa ajo nuk është zhvendosur në absces), kështu që të përpiqet proces përzgjedhja e prypayavshy konglomerat tërheq atë për rrezikun e dëmtimit të komplikimeve zorrët, mesentery, omentum, kërcënuese të rënda.

  Trajtimi infiltrimi duhet të jetë konservator (mbajtur në spital) i emëruar:

 • të ftohtë në nivel lokal
 • Antibiotikët gjerë, spektri
 • Bllokada bilateral perirenal
 • rrezatim lazer i gjakut
 • gjak dezahrihanty
 • enzimet proteolitike
 • Ushqimi - supave pureed, drithëra të lëngshme, pelte, breadcrumbs fruktorye lëng të bardhë
 • Infiltrimi zgjidh në 85% të rasteve, zakonisht ndodh në periudha 7-19 ditë deri 1,5 muaj.

  Rezoluta i ngadalshëm i infiltrate të dyshuar tumor. Para shkarkimit është e nevojshme për të marrë pjesë irrigoscopy - për të përjashtuar një tumor të cecum.

  Pas zhdukjes së të gjitha shenjave të keq lëshuar tregues të detyrueshëm të nevojës për kirurgji - apendektomi (heqjen e shtojcës) përmes 2-2,5 muaj pas resorption e infiltrimit.

  Nëse infiltrimi nuk u diagnostikua para operacionit dhe ishte gjetur në tavolinë operativ, fshini mbin papërshtatshme - operacion përfundon futjen e antibiotikëve dhe kullimit të zgavrën e barkut.


  Abscesi Appendicular

  Appendicular abscesi - zhvilluar në periudhën e mëvonshme, shpesh si pasojë e infiltruar qelbëzim appendiceal (para kirurgji) ose procesi delimitimin me peritonit (zakonisht pas operacionit).

  Zhvillon 8-12 ditë pas fillimit. Të gjitha transaksionet janë abscese subjekt - seksion, kanalizime dhe kirurgji kullimit sipas rregullave të përgjithshme.

  Simptoma të përbashkëta hapjen e absces:

 • Përkeqësimi i gjendjes së përgjithshme
 • ethe, nganjëherë me dridhura
 • rritjen e numrit të qelizave të bardha të gjakut
 • Shenjat e hapjes së absces, përveç dukurive të përgjithshme është një rritje në sasinë e reduktimit të infiltrimit ose mungesa e tij.

  Trajtimi i një abscesit në fazën e infiltrimit është administruar antibiotikët, enemas të ngrohtë 41-50? C douching. Kur hapjen e absces është treguar.


  Pylephlebitis

  Pylephlebitis - inflamacion i venë portal është pasojë e përhapjes së procesit venat bryzheechki në venat mezenterike.

  Kjo është një ndërlikim shumë serioz, i shoqëruar nga temperaturë të lartë, ethe korrente, skuqje të lëkurës, lëkurë të verdhë. Ka dhimbje të forta në bark. Abscese shumta mëlçisë - më tej. Zakonisht përfundon në vdekjen brenda pak ditësh, nganjëherë sepsa. Trajtimi pylephlebitis është që të emërojë anticoagulants, të kombinuara me antibiotikë të spektrit të gjerë, mundësisht me të dhëna drejtpërdrejtë në venë portal.


  Apendiksit kronike

  Në mënyrë tipike, rezultati është i mprehtë, rrallë zhvillohet pa sulmit të parë. Simptomet kryesore të apendiksit kronike dhimbje në bark të drejtë të ulëta, të cilat janë të përhershme, karakteri ndonjëherë konvulsiv, i shoqëruar nga të përzier, kapsllëk, diarre ndonjëherë në temperaturë normale dhe foto të gjakut.

  Kur diagnoza është histori e rëndësishme e sëmundjes (prania e sulmeve akute). Kohët e fundit, rëndësi të madhe është i bashkëngjitur me të dhënat për të përcaktuar shtojcën deformimi irrigoskopii ose mungesa e mbushjes. Ajo është konsideruar si shenja të drejtpërdrejta dhe të tërthorta të apendiksit kronike.

  Për dallimin nevojën kronike apendiksit e sëmundjeve gjinekologjike, sëmundjeve të traktit urinar djathtas, ulcera duodenale, kolecistit kronik, kolit spastik, infektimi parazitare, tuberkulozit dhe kanceri i cecum.

  Kur diagnostikuar apendiksit kronike trajtim kirurgjik vetëm, por rezultate afatgjata pas kirurgji për kronike apendiksit më keq se pas apendiksit akute.

  Informacione nga artikullin "Komplikimet e apendiksit akute (fazat e natyrisht)"