Përfshirja sy me gonorre


 • sapolindur blennoreya
 • të rriturit blennoreya
 • Trajtimi i konjuktivit Neonatal
 • Parandalimi i sëmundjeve të syve

 • Blennoreya - inflamacion i mukozës së syve, të shoqëruar nga qelbëzim bollshëm. Agjent shkaktar i sëmundjes është gonokoku (honoblennoreya). Ka honoblennorey (konjuktivitet neonatale) të sapolindur dhe të rriturit. Aktualisht, për shkak të suksesit të luftës kundër gonorre dhe parandalimit në spitale, blennoreya jashtëzakonisht të rralla.


  sapolindur blennoreya

  Në infeksionit të sapolindur Neonatal sy konjuktivit ndodh gjatë kalimit të kokës fetusit nëpërmjet kanalin e lindjes së pacientit me nënën gonorre. Sëmurë sigurisht të dy sytë.

  Në 2-3 ditë pas lindjes fëmija duket ënjtje dhe skuqje e qepallave, skuqje dhe ënjtje e konjuktiva. Qepallat janë aq të dendura që është e vështirë për të zbuluar apo kthesë. Në ndarjen e hershme të sëmundjes së varfër conjunctival SAC, sero-përgjakshme, 4-5 ditë bëhet e bollshme, purulent.

  Blennoreya mund të jetë i komplikuar lezione të kornesë me formimin e plagë purulent formuar si rezultat i dhimbjes. Ndoshta zbulim i madh me zhvillimin e panoftalmyta corneal, e cila ndodh si rezultat i atrofi e syrit dhe verbim.


  të rriturit blennoreya

  të rriturit blennoreya është dukshëm më e vështirë.


  Sëmundja është rezultat i infeksionit në sy me duart e kontaminuara sickest gonorrea e traktit urinar ose të transmetuara përmes objekteve të përditshme rreth pacientit (washcloths, peshqir, etj). Zakonisht një sy është e prekur, simptomat janë të njëjta si në të sapolindur neonatale konjuktivit, por më e theksuar, vërehet shpesh lezione të rënda të kornea.

  Në ekzaminim, pacientët blennoreey shekull përveç gjatë plehut organik mund të spërkatje jet. Prandaj, mosha e rekomanduar raskryvanii imponojnë mbi ta një shtupë pambuku dhe të përdorin syzet mbrojtëse.


  Trajtimi i konjuktivit Neonatal

  Veprim më efektiv dhe të sigurojë të shpejtë të antibiotikëve dhe përgatitjet sulfanilamide.

  Pas larjes sytë me kripur zgjidhje klorid sodium futur penicilinë (100 000 njësi në 10 ml ujë të distiluar) 2 bie në sy çdo 5-10 minuta. në dy orët e para dhe pastaj çdo orë gjatë ditës. Çdo 3 orë futur në sy 30% zgjidhjen e sulfatsil natriumi (albutsida). Penicilinë intramuskular injektuar në doza konvencionale. Kur neonatale konjuktivit të rriturit për të parandaluar transferimin e infeksionit në syrin tjetër për të imponuar një fashë mbrojtëse në xhami me kohë, skajet e të cilit rrinë shirit ngjitës.


  Parandalimi i sëmundjeve të syve

  Parandalimi i Neonatal konjuktivit porsalindur mbajtur menjëherë pas lindjes dhe është e fshirjes kujdesshëm pambuk shekull leshi ngjyhet në zgjidhje 2% të acidit borik.

  Pastaj, një prochynyvshy pak ndonjëherë, pranojnë në conjunctival sac 1 pikë dvuhhradusnoho zgjidhjen e nitratit të argjendit (nitrat argjendi). Në parandalimin e konjuktivit Neonatal është gonorrea rëndësishme luftimeve.

  Informacion nga neni "blennoreya"