Ilaç universal kundër gripitRevista Shkenca publikuar një informacion të bujshme: biologët amerikanë issledovatelstkoho Institutin Scripps (Instituti i Kërkimeve Scripps), duke studiuar përbërjen molekulare të gjakut të pacientëve me grip, gjeti antitrupat CR8020, të cilat njihen si bllokuar pushtimin e virusit në qelizat e njeriut.

Çdo vit gjatë epidemive të gripit, mijëra njerëz të vdesin, dhe trajtimi i këtij komplikacion, sëmundje në dukje vdekjeprurëse, që ka tri lloje të virusit - A, B dhe C. Çdo herë një ditë para epidemisë, shkencëtarët janë duke u përpjekur për të parashikuar se çfarë lloji i virusit është më e zakonshme dhe koha e rrezikshme për të krijuar një vaksinë.

Megjithatë, së pari, virusi mutandis më shpejt se koha e tij për të eksploruar Mikrobiologët, së dyti, vaksinimi lejon për të prodhuar imunitet vetëm të përkohshme për një ose më shumë tensionet.

Tani, shkencëtarët shpresojnë të krijojnë një ilaç universal kundër llojet më të rrezikshme të virusit të gripit - tipit A

Efektiviteti i CR8020 antitrupave është testuar në minj. Të gjitha minj hyrë molekulat e modifikuara ishin rezistente ndaj infeksionit me grip.
Mice në grupin e kontrollit cili nuk ka marrë antitrupa, grip, por pas hyrjes terapeutik dozë CR8020 brejtësve shtetërore gjysma e pacientëve të përmirësohet dukshëm.


Më parë, një grup i shkencëtarëve të të njëjtit institut u hap CR6261 antitrupave, neutralizimin e virusit të influencës nëntipit A1. Hulumtuesit besojnë se eksperimente të mëtejshme me një kombinim të SR8020 dhe CR6261 ndihmën zhvilluar shumë efektive kundër gripit A. varieteteve