Kushtet e emboli pulmonare


 • Kushtet për trombozë
 • Options emboli pulmonare

 • Kushtet për trombozë

  Pulmonar emboli - një bllokim i rëndë nga degët e arterieve pulmonare mpiksjen e formuar në venat qarkullim sistemik.

  Shkaku më i zakonshëm i arterieve pulmonare janë clots gjakut që kanë lindur në venat e thella dhe shpesh në venat e thella të gjymtyrëve të ulëta. Shumë më pak është e clots gjakut nga venat e pelvisit, abdomen, gjymtyrëve të sipërme, zemra e duhur. Nxit formimin e clots gjakut në shtrat, veçanërisht në pacientët me sëmundje të mushkërive, infarkt miokardi, kirurgji për thyerje hip.

  Dhe shpesh në pacientët me dëmtime të shtyllës kurrizore. Herë pas here arteriet pulmonare mund të ndodhë në njerëzit e shëndetshëm të cilët janë të detyruar pozicion të gjatë. Për shembull, kur fluturonte në një aeroplan.

  Për formimin e një mpiksje të gjakut duhet të ketë tre kushte:

 • dëmtime të murit anije
 • ngadalësuar rrjedhjen e gjakut në këtë vend
 • rritjen e koagulimit të gjakut
 • Muri i venë mund të jetë i korruptuar në sëmundjet inflamatore, injeksione intravenoze, lëndimet.

  Kushtet për ngadalësimin e fluksit të gjakut që rezulton nga dështimi i zemrës, zgjatur qëndrimin (pjesën tjetër krevat, për shqiptimin hedh) e detyruar.


  Arsyet për rritjen e koagulimit të gjakut janë disa çrregullime të trashëgueshme në sistemit të koagulimit të gjakut, kontraceptivëve oral dhe AIDS. Rritja rrezikun e clots gjakut në njerëz me një grup të dytë të gjakut, gratë shtatzëna, pacientët me trashje.

  Të clots më të rrezikshme të gjakut, të cilat janë të bashkangjitur në një fund të murit anije, dhe të tjera, të lirë, lundrues në lumen të venë. Me pak përpjekje, të tilla si kollë, lëvizje të papritur, prishet mpiksje tension larg dhe me gjak përmes Cava vena, atrium e drejtë, barkushe të drejtë bie në arteries pulmonare. Ndonjëherë mpiksje është thyer, duke e goditur muret e arterieve dhe mbush enët e vogla të gjakut të degëve mushkërive.

  Degët bllokim e arteries pulmonare me një numër të madh të clots gjakut që çojnë në rritjen e presionit në enët e gjakut të mushkërive. Rritje tendosje në barkushe të drejtë dhe zhvillimin e dështimit të zemrës. Rënia e funksionit të pompimit të barkushe të drejtë shkakton rrjedhjen e gjakut në barkushe të majtë të pamjaftueshme, duke ulur sasinë e gjakut që merr në të aortës dhe arterieve - një rënie të mprehtë në presionin e gjakut dhe shok. Kjo mund të shoqërohet me infarkt drejtë ventricular, atelectasis (spadenyem e indeve të mushkërive) në mushkëri.


  Options emboli pulmonare

  Varësi nga sasia e emboli pulmonare vaskulare pulmonare mund të jetë:

 • masiv
 • submassivnoy
 • nemassivnaya
 • Emboli pulmonare masiv është konsideruar në lezione shumë se 50% të orendive të mushkërive, ndërsa pacienti është pa ndjenja, shok, ulje e tensionit të gjakut, mungesa e funksionimit të barkushe të drejtë.

  Emboli pulmonare Submassivnoy konsiderohet në lezione 30-50% të enëve të mushkërive - dyspnea e pacientit, presion normal të gjakut, funksionin e drejtë ventricular është e shqetësuar më pak

  Emboli pulmonare Nemassivnaya është konsideruar në lezioneve më pak se 30% dhe është e shoqëruar me gulçim, funksioni i barkushe të drejtë nuk vuan.

  Manifestime të emboli pulmonare varet nga masivitetit të procesit, sistemit kardiovaskular dhe mushkëritë.

  Manifestimi më i zakonshëm i emboli pulmonare - gulçim dhe frymëmarrje të shpejtë. Wheezing ndodh papritmas. Pacienti ndihet më mirë kur të gënjyer. Dhimbje gjoksi është e ndryshme.

  Pacienti mund të ketë dhimbje të forta ose parehati në gjoks. Herë pas here atje hemoptysis. Ju mund të jetë cianozë - ngjyrë kaltërosh e hundë, buzët, veshët apo zbehje. Në dritën dëgjoni wheezing mbi zonën e zemrës - zhurma patologjike. EKG duke treguar shenja të zemrës akute pulmonare. On echocardiogram janë trombeve në të zemrës dhe arterieve pulmonare të drejtë, shenjat e duhur mosfunksionim ventricular.

  On radiographs zbulojnë ndryshimet në mushkëri.

  Informacion nga artikullin "thromboembolism. Arterie pulmonar "