Në Francë shpikur smokeless cigare elektronike


Si cigare deklaruar krijuesit Gamucci, mbi të gjitha, produkti i tyre do të jetë në kërkesë në lidhje me çmenduri të përgjithshme të kontrollit të duhanit (si ndalimin e duhanit në Gjermani) në Evropë dhe SHBA, si do të gëzojë më mirë cigaren e tyre pa shkaktuar shqetësim për të tjerët.

Së dyti, sipas prodhuesit, rrezik për shëndetin është minimizuar, rrezikun e kancerit të mushkërive nuk është. Duhanpirës merr dozën e saj e kërkuar të nikotinës pa dëmshme tendencën e rrezikut tar. Së treti, përdorimi i e-cigare nuk sjell ndonjë dëm në mjedis për shkak të mungesës (përsëri) tymi të dëmshme dhe bishtat e cigareve.

Cigare të përbëhet nga një bateri dhe të lidheni atë në "filtër" - fishek nikotina. Bateri nxehet përmbajtjen e fishek, dhe ju thith avull, nikotina ngopur dhe shije që i japin një çift të shijes apo cigare konvencionale apo mente apo shije të tjera. Dhe për shkak të faktit se çiftet nuk bëjnë natyrshëm të ftohtë, dhe përafërsisht të njëjta temperaturë (dmth 50-60 Celsius) si një tym të rregullt të duhanit, ndjenjë (sipas prodhuesit) janë identike.

Kostoja e një kit, e cila përfshin një cigare, dy bateri rechargeable, pesë fishekë zëvendësim (16 mg e nikotinës secilit), dhe një pajisje rechargeable special kuletë Gamucci - është 78 €.


Fishekë shtesë (11 mg secili), ekuivalente me përmbajtjen e nikotinës paketë cigaresh të rregullta shitur 2,5 € për aksion. Kështu, një alternativë "avull elektronik" do të jetë më e lirë se sa pirja e duhanit tradicionale, të paktën në Evropën Perëndimore.