Në Rusi bëhet gjithnjë e më shumë të rinj duhanpirësit


Sipas Rospotrebnadzor, e fundit 20 vjet numri i duhanpirësve në vend është rritur me 440,000 njerëz. Po, të moshës 15-19 tymi 40% e djemve dhe 7% të vajzave në këtë ditë ata tymosur mesatarisht 12 cigare, dhe 7, përkatësisht.

"Nëse ju paraqesim këto të dhëna në shifra absolute, duket se në duhanpirësit se 3 milion adoleshentët: 2.5 milion djemve dhe 0.5 milion vajza" - tha në një deklaratë për shtyp. Në mesin e studentëve të kolegjeve profesionale duhan 75% e djemve dhe 64% e vajzave, duke përfshirë edhe varësia e duhanit është e shprehur në çdo dhjetë.

"Në vitet e fundit ka pasur një prirje të dallueshme drejt përhapjes së duhanit tek të rinjtë dhe një fillim i parë i pirjes së duhanit e rregullt.

Më të mbuluara sidomos pirjen e duhanit në mesin e grave të reja. Kështu, në grup-mosha 20-29 vjet, përqindja e grave duhanpirësve janë 10 herë më shumë se në moshën 60 vjet ", - tha Shërbimit Federal.

Në rritjen e konsumit vjetor të cigareve: 201000000000 copa në 1.985-413.800.000.000 në 2006.

Tymi i duhanit përmban 4000 kimikate. Këto përfshijnë nikotinë - një nga më të njohur helm më të fortë që shkakton varësinë fizike. Pirja e duhanit në 90% të rasteve shkaku i vdekjes nga kanceri i mushkërive në 75% të rasteve - nga bronkiti në 25% të rasteve - nga sëmundje të zemrës.

Sipas Rospotrebnadzor, Rusi, ku ai aktualisht pirë duhan 65% e burrave dhe 30% femra, pirja e duhanit është zakon më i zakonshëm i keq.


"Rreth 25% e duhanpirësve të rregullt të cigareve do të vdesin para kohe për shkak të pirjes së duhanit. Shumë nga këto, mund të jetojnë për 10, 20 apo 30 vjet më të gjatë. Vdiq nga pirja e duhanit humbin mesatarisht 10-15 vjet të jetës "- tha në një deklaratë për shtyp.

Sipas autoriteteve, çmimi i produkteve të duhanit në Rusi janë ndër më të ultat në botë. Reduktimin e kostos së cigareve në mallrave të konsumit të tjera të duhanit e bën të disponueshme për të gjithë njerëzit, pavarësisht nga niveli i të ardhurave.

Në prill dhe maj të vitit 2007, Shërbimi Federal kishte rreth 15 mijë inspektime të organizatave që merren me shitjen me pakicë të duhanit.

Shkeljet lidhen me mospërputhjes me kërkesat e ligjit federal "Për kufizimin e duhan pirjes së duhanit" janë gjetur në më shumë se 4000 raste, të kontabilitetit për 27% të numrit të përgjithshëm të ngjarjeve për kontrollin.

Vëllimi i përgjithshëm i përgjithshëm i produkteve të duhanit, të cilat u zbatuar me shkelje të shitjeve të rregullave arritën në 1.1 milion paketa me vlerë 20 milionë rubla.

Faktet zbuloi shkelje ekspertë Rospotrebnadzor ngriti 4200 rastet administrative. Pas konsideratë është bërë 3700 shqiptimin e gjobave arrin në 8.6 milion rubla.