Në Rusi, regjistruar të parë raste të tik-tak-bart encefalit


Në rajonin Novosibirsk dy persona u shtruan në spital me një diagnozë e "shënoni-përballohen encefalit." Në rajonin Chelyabinsk dy banorë të rritur shtrua në spital me të njëjtën diagnozë, një tjetër - me dyshuar tik-tak-përballohen Borreliosis.

Që nga fillimi i prill në rajonin Novosibirsk është regjistruar 166 raste të pickimit të rriqrave, tha epidemiolog Territorial Rospotrebnadzor Julia Molchanov. Ajo vuri në dukje se 17 nga 30 rrethet e rajonit Novosibirsk përkasin zonat me numër të lartë të rriqrat e infektuar. Incidenca e encefalit në ato zona është 2,4 herë më e lartë sesa all-- 7 persona për 100 mijë.

e popullsisë.

Në rajonin Chelyabinsk që nga fillimi i sezonit tik-tak, i cili erdhi këtë vit më 30 mars, u kafshuar nga ticks 758 njerëz. Kjo e treta e kafshuar - fëmijë, agjencia "Ural-shtyp-informoj" duke iu referuar zëvendës kreut të rajonit Rospotrebnadzor Chelyabinsk Svetlana Luchininu.

Sipas ekspertëve, në 2008 aktiviteti i rriqrat do të jetë më i lartë se në vitin 2006 dhe 2007. Kjo është për shkak të faktit se çdo tre vjet aktivitet shënoni arrin kulmin e saj. Për shembull, në vitin 2005, vdiq nga encefaliti nëntë yuzhnouraltsev dhe vitet pasuese ishin relativisht të qetë.


Të dy sëmundje të bartura nga rriqrat - encefalit dhe Borreliosis, vdekjeprurës. Për të parandaluar kafshon epidemiologët të thirrur për të përdorur repellents dhe të veshin rroba shumë të ngushta. Protect kundër tik-tak-përballohen encefalit duke përdorur vaksinimin, por Borreliosis aktualisht ekzistojnë vaksinat, thonë ekspertët.