Brezi i ri është shumë më shumë gjasa për të parë nipërit e mbesat



Gjeni mënyra për të ngadalësojnë plakjen, zgjatjen e jetës dhe rinovimin e vjetër sa kodrat. Në çdo kohë, mjekët kërkuan për një metodë që do të ndalojë venitje e trupit, mbrojnë kundër sëmundjeve dhe të japin pavdekësinë. Deri më sot, eliksir i rinisë së përjetshme ende nuk është shpikur, por shkencëtarët britanikë dhe gjermanë pretendojnë se kanë zbuluar, e cila më vonë do të bëjë një përparim në trajtimin e sëmundjeve të lidhura me moshën.

Hulumtimi i kryer nga specialistët e Universitetit britanik të Newcastle dhe Universiteti i Ulm, Gjermani, të cilët ishin në gjendje për të shqyrtuar procesin biologjik i përfshirë drejtpërdrejt në procesin e plakjes. Ata kanë përdorur të ashtuquajturën qasje "sistemike", e cila përfshin simulimet kompjuterike dhe eksperimente në minj me ADN e ndryshuar.

Studimi ndihmoi të përcaktojë se si plakjen qelizore dhe kjo është arsyeja ajo ndalesa e ndarë. Që nga ai?% B
Eksperiment 5zultatov tregon se kur plakjen qelizore zbulon mutacione serioze në ADN-në e tyre, të cilat shpesh janë të shkaktuara nga veshin fizike dhe lot, ajo fillon të dërgojë sinjale të veçanta të trurit. Ky sinjal shërben si një shtysë për prodhimin e radikaleve të lira që shkaktojnë qelizë dhe të fillojnë procesin e përfundimit ose ndarje, ose vetë-shkatërrimit. Strukturat Luaj dëmtuar ADN-në mund të shkaktojë kancer, mekanizëm aq i themeluar në mënyrë të qartë i shkatërrimit të qelizave të dëmtuar bën jetën e një njeriu, kështu që nuk është përzgjedhja natyrore.


Mbeten funksion qelizat e shëndetshme vetëm se me kalimin e kohës ekspozuar vetëm për të plakjes. Për fat të keq, efektet e një procesi të vazhdueshëm të qelizave plakjes bëhen më të shquar me moshën, rrudhat, elasticitet humbur lëkurës dhe zvogëlon aftësinë e trupit për t'i rezistuar sëmundjes.

Sipas ekspertëve të Institutit për plakje dhe Shëndeti Newcastle, pas zbulimit të këtij mekanizmi do të jetë shumë më e lehtë për t'u marrë me të moshës lidhur me ndryshimet dhe kërcënuese sëmundjeve të tilla si diabeti, çrregullime kardiovaskulare dhe madje edhe kancer. Aktualisht, ekspertët janë duke punuar në një brez të ri të mjeteve kozmetike që janë në nivel gjenetik mund të parandaluar plakjen e lëkurës dhe rrudhat.

Është e nevojshme për të besuar se afër kohës kur jeta jonë do të përfshijë mjete të fuqishme për të ngadalësuar në mënyrë të konsiderueshme poshtë plakjen, dhe nuk do të jetë metoda radikale që do rinovimin e trupit. Shkencëtarët besojnë se shumë nga bashkëkohësit tanë të kenë një shans të vërtetë për të jetuar deri në këtë kohë dhe më në fund të mposhtur plakjen.

Material i përgatitur posaçërisht për Svetlana Khomenko Medkrug.ru