Në Moskë, regjistroi një rritje të mprehtë në rastet e gripitMoska vazhdon të rrisë incidencën e gripit dhe SARS-it. Si
raporton metropolitane Rospotrebnadzor territoriale për
javë, nga 28 janar-3 shkurt, 2008, në të sëmurë 73.000. 787
persona, duke përfshirë 39 mijë 967 -. fëmijët.

Incidenca e gripit dhe
SARS në krahasim me javën e kaluar u rrit me 16.6%. Në këtë mënyrë
Normat e incidencës në kryeqytet për një total prej 27,5% më poshtë vlerësuar
Niveli epidemi. Përqindja e gripit për diagnozën klinike,
ishte 1%. Hospitalizuar 842 persona, duke përfshirë 639 fëmijë.

Si
raportuar në prag të kreut të Rospotrebnadzor - mjeku shefi sanitare i Rusisë
Gennady Onishchenko - kryeqyteti është "niveli subkoshiencës"

Incidenca, ndërsa vdekshmëria gjatë dy të fundit
javë rritet.

Sipas tij, në Moskë ka pragu i tepërt epidemiologjike për
Gripi i vetëm në mesin e fëmijëve të moshës tre në katër vjet.

Ndërkohë,
tejkalimit të pragut për gripi dhe SARS-it janë vërejtur në 7
Qytetet e Rusisë, më të mëdha - në Kaliningrad: 42,5%.

Sipas
Genadi Onishchenko, për shkak të faktit se në Evropë, në kufi
RF shënuar rritje në sëmundjes. Të tjera 6 qytete (Astrakhan
Barnaul, Belgorod, Irkutsk, Chelyabinsk dhe Izhevsk) pragu epidemiologjik nuk është
aq shumë.

Kështu Incidenca e gripit tek fëmijët nën


dy vjet tejkaluar në 19 qytete të Rusisë, në fëmijët tre në gjashtë vjet - 2
qytete, në mesin e fëmijëve të moshës 7-14 vjet - 12 qytete.

Megjithatë,
Në përgjithësi, situata me grip në zyrtarit kryesor mjekësor të vendit vlerësohet nga vendi
si. Megjithatë, ai tha se këtë vit në Rusi
qarkullojnë lloj të përzier të gripit - tipit gripit A dhe tipit B, e cila
karakterizuar nga një formë të zgjatur.

Si e 31 janar
2008, në Rusi si pjesë e projektit kombëtar "Shëndeti" gripi
vaksinuar më shumë se 25 milionë. 60 mijë. njerëz. Mbulim të ulët vaksinim
shënuar në Tyumen.