Kush mund të zhvillohet strabismusShenjat (simptomet) të strabismus

Nëse ju hedh një sy në dyfishimin do të ankohen rriturit por jo fëmijët. Për fëmijët strabismus ankesat pazakonta të vizionit të dyfishtë me anë të aftësive të mira adaptive të trurit. Fëmijët duhet të kaloj nëpër teste të shqyrtimit të parë për të identifikuar problemet e mundshme herët. Më i ri fëmija kur ai zbuloi strabismus, dhe trajtimi është filluar, më mirë shanset për vizion normale. Simptomat më të zakonshme janë:

 • Devijimet sy (s) në tempull apo hundës
 • Anim pozitën kokë apo kthyer
 • Prischurivanie
 • Vizion të dyfishtë (në disa raste)

 • Shkaqet strabismus

  Masa kryesore e paralajmëruar strabismus është diagnoza në kohë.

  Nëse strabismus zakonisht është aftësia për të parë gjobë kursen vetëm syrin që e bën vizionin. Sy, hodhi poshtë mënjanë, sheh përfundimisht duke u përkeqësuar dhe më keq, funksioni i tij vizual janë të shtypur. Prandaj, trajtimi duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur.

  Strabizmi mund të shkaktojë lëndime dhe sëmundje të trurit, trauma (frikë). Sy bashkëveprim mund të jetë i prishur për shkak të largpamësisë dhe nearsightedness. Shfaqja Sposobstvyuet i strabismus sëmundjet infektive (fruthi, ethe flakë të kuqe, difteria, gripi, etj)


  Kush mund të zhvillohet strabismus

  Strabizmi është duke zhvilluar një shkelje të muskujve të dakorduara të syrit.


  Shpesh ajo zhvillon në fëmijëri për shkak të zhvillimit të pahijshme e vizionit binocular (vizion dakord dy sy). Në moshën 2-3 vjet, më në fund siguroi një aktivitet të përbashkët të të dy sytë. Në këtë kohë, ekziston rreziku i shfaqjes së strabismus. Në hyperopia kongjenitale tejkalon 3,0 diopters, fëmija zhvillon sodruzhestvennoe strabismus. Një sy mund të jetë kryesor, ndërsa pamje tjetër sy do të ulet për asnjë arsye të dukshme. Megjithatë, kjo është për shkak se imazhi i objektit në sy nuk Kosya merrni në qendër vrimë e retinës për shkak të devijimit të tij nga pozicioni normal. Të tilla një sy të ulët vizion Kosya quajtur amblyopia - verbëri e pasivitet.


  Strabismus tek fëmijët - fëmijët strabismus

  Strabizmi është një prej sëmundjeve të syrit më të zakonshme në fëmijëri (gjetur se prevalenca e strabismus është 2% e të porsalindurve).

  Në defekt kozmetike, hedh një sy të shoqëruar nga funksionet serioze çrregullim. Prania e kësaj sëmundjeje prek mendjen, formimin e karakterit të fëmijëve dhe është një mangësi funksionale.

  Në mungesë të vizionit binocular shqetësuar perceptimin e botës së jashtme, fëmija nuk është në gjendje për të vendosur lidhje hapësinor të objekteve përreth. Rezultati mund të mbetet në zhvillimin fizik dhe mendor të fëmijës.

  Shpesh kjo patologji është vërejtur nga spitali. Dhe të kontribuojë në zhvillimin e saj të punës parakohe, hypoxia fetusit, sëmundje karakter nevropatolohicheskoy.

  Ndonjëherë ka një pabarazi e syve djathtë dhe të majtë - një prej tyre sheh më keq. Në këtë rast, truri ka tendencë për "të fikur" nga puna sy të dobët.

  Ka dy forma kryesore të strabismus - miqësore dhe i paralizuar.

  Ka lloje si atipike e strabismus.

  Nga strabismus vërtetë duhet të dallohen vëngër mendore ose fshehur.

  Informacion nga artikullin "Shkaqet strabismus"