Pneumoni fëmijë


 • I keq
 • Thërrisni një doktor
 • Treat në shtëpi ose në spital?

 • Në mënyrë tipike, infeksioni hyn në mushkëri kur thithur patogjene
  pneumonia, por ka raste ku semundja eshte transmetuar nepermjet gjakut, nëse
  trupi është inflamacion purulent, për shembull, pas
  operacion.
  Megjithatë, bakteret apo viruset që hyjnë në mushkëri, jo gjithmonë "kthehet" në
  sëmundje. Nëse trupi është i fortë, ai nuk ka. Për zhvillimin
  Sëmundja duhet të jetë sfondi i përshtatshëm, që fëmijë është i sëmurë, nëse ata
  veprojnë faktorë nxitje. Jo vetëm që është hipotermi -
  Ka shumë gjëra të tjera që kontribuojnë në shfaqjen
  pneumoni.

  I keq

 • dobësuar sistemin imunitar;
 • Situata e pafavorshme ekologjik;
 • Duhanpirësit në familje;
 • kequshqyerja;
 • jo të favorshme për jetën dhe kushteve të jetesës të fëmijës;
 • hipotermi;
 • transferuar infeksioneve respiratore akute;
 • bronkit nedolikovanyy.
 • Shkaku i pneumonisë mund të inhaling tymi helmues (siç janë
  benzinë) ose hyjnë në trup të huaj udhë ajrore (p.sh.,
  copë e ushqimit).

  Incidenca e pneumonisë karakterizohet gjithashtu nga sezonaliteti. Më
  pneumoni sëmurë në sezonin e ftohtë (dimrit dhe vjeshtës
  pranverë). Përfaqësuar dhe i lagësht këmbët dhe bronkit të shpeshta, dhe, natyrisht,


  epidemi ARI ARI.


  Thërrisni një doktor


  Nëse fëmija është mbajtur temperaturën e trupit të lartë (38 ° C dhe më lart) më shumë
  2-3 ditë - është një arsye për të dyshuar pneumoni. Në krahasim me
  sëmundjet respiratore akute në 2-3 ditë temperaturën e trupit
  reduktuar veten. Megjithatë thith SARS:
  kur foshnjat sëmundje ndodh pa
  temperatura.


  Simptomat kryesore:

 • kollë e thatë, përfundimisht kthehet në lagësht;
 • dhimbje gjoksi;
 • zbehje, dobësi, gjendje e sëmurë;
 • frymëmarrje të shpejtë dhe rrahje zemre;
 • mungesa e oreksit.
 • Nëse fëmija ka një temperaturë të lartë trupore dhe aty janë të listuara

  sipër simptomeve, të jetë i sigurt për të thirrur mjekun.
  Specialist zbulon ndryshime
  mushkërive karakteristikë e pneumonisë, të qetë dhe të marrë frymë vështirë,
  wheezing. Por edhe mjeku më me përvojë mund të vënë përfundimtar
  Diagnoza vetëm pas x-ray e mushkërive dhe rezultatet
  studiuar numërimin e gjakut.
  Një specialist i mirë gjithmonë do të jetë në gjendje për të ndihmuar X-ray në fillim dhe në fund
  sëmundje. Prindërit nuk u bëni merak: dozë rrezatimi, të cilat
  merr fëmija është shumë i vogël dhe nuk do ta dëmtojë atë.

  Nëse ju dështojnë për të diagnostikuar dhe për të filluar trajtimin e inflamacionit
  mushkëritë, është i mbushur me pasoja shumë të rënda, të tilla si absces

  dritë. Në këtë rast, gjendja e fëmijës përkeqësohet.

  Treat në shtëpi ose në spital?

  Pneumonia - sëmundje e fshehtë. Prandaj është e nevojshme që të jetë vigjilent,
  sidomos kur është fjala për fëmijët deri në tre vjet. Në fund të fundit, më i ri fëmija,
  aq më e madhe mundësia e sëmundjeve të rënda. Për të shmangur
  komplikime, foshnjat janë hospitalizuar zakonisht. Dërguar në spital
  dhe fëmijë më të vjetër, në qoftë se në gjendje të rëndë, dehje të përgjithshme
  trupi, të vjella, mbajtur gjatë temperaturë të lartë trupore, etj

  Nëse një fëmijë më të vjetër se tre vjet pneumonia ndodhin nuk është shumë e vështirë,
  Mjeku qarkut mund të përshkruajnë trajtim në shtëpi nën rreptë

  zbatimi i të gjitha rekomandimeve. Prindërit gjurmë takon
  Fëmija ka marrë mjekim në kohë, në mënyrë të plotë e kryera nevojshme
  Procedura (fasha ngrohja, pirja e tepruar, etj). Në
  kusht i mjaftueshëm trajtim është përmirësuar në 10-14 ditë.