Kompanitë e duhanit përdorni youtube për të reklamuarEdhe pse kompanitë e duhanit ndalohet nga reklamat në internet, kërkuesit kanë kryer një shqyrtim në YouTube njëzet faqet e para të video clips me lidhje me produkte të pesë markave të mëdha të duhanit.

Këto markave ishin Marlboro dhe LM prodhuar nga Philip Morris; Benson dhe Hedges fabrikat British American Duhani dhe Gallagher; dhe Winston dhe të lehta Shtatë kompani Japoni Duhani dhe Reynolds.

Autorët analizuan 163 shqyrtime clip, 20 prej tyre, kur ata thanë, "bërë shumë profesionalisht."

Pothuajse një e treta e të gjitha reklama të klasifikuara si pro-duhanit, dhe më pak se 4% - si një anti-duhan. Shumica (70%) klip aktorët ishin njerëz pirja e duhanit cigare reklamohen markë, dhe pothuajse të gjitha video të përmbajë emrin e markës në titull.

Gjithashtu atraktivitetin për të formuar një imazh të një personi që pi duhan krijuesit clips tërhequr yjet e biznesit tregojnë dhe sportive skenave lojra ekipit dhe konkurse.

Për ta ilustruar: 40 reklama Marlboro renditet pikëpamjet e larta: mesatarisht çdo video të shikuar nga 104.000 herë, dhe një nga clips - 2 milionë herë.

Argumentet që kufizojnë reklamat e duhanit në film dhe televizion, me sa duket e ligjshme për video online, thonë autorët.

"Është thelbësore që qeveria dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë monitorohet për të siguruar që pro-duhanit Video viddalyalosya me hyrje të lirë, ku ajo mund të duket i ri", - përfundoi shkencëtarët.