Rrugët Trofim e transmetimit të trakomën


 • Transmisionit trakomën
 • Manifestim trakomën
 • Trajtimi dhe parandalimi trakomën

 • Trofim - një sëmundje të rëndë të syrit të shkaktuara nga patogjenë të veçanta - Chlamydia, e cila ndikon konjuktiva, kornea, organet lacrimal qepallat e. Type (tendosje) i klamidia që shkaktojnë sëmundje trachoma kudo me përjashtim të syve më shumë në trupin e njeriut nuk mund të ekzistojë. Në trakomën para-revolucionare ishte përhapur dhe ishte një shkak i madh i verbëri.


  Transmisionit trakomën

  Burimi i infeksionit është një trachoma sëmurë personi.

  Infeksioni transmetohet nga shkarkimit (e qelbit, mukusit, lot) të prekur nga syri trakomës.

  Instaluar rezistencë relativisht i ulët i patogjen të trakomën në lidhje me agjentët fizikë. Ajo është e shkatërruar nga ngrohje në 50 gradë për gjysmë tharje orë në 32 ° C për gjysmë ore, dhe e bën atë aktiv.

  Transmisionit është duart e kontaminuara të mundshme, objekte të përdorura nga pacienti (peshqir, shami, etj)

  Me rëndësi të veçantë është përdorimi i një familje apo shtratit të përgjithshëm të përgjithshëm potencë.

  Me rëndësi të madhe në përhapjen e trakomën me mizave që këmbët e tyre mund të kryejnë shkarkimin purulent nga sytë e pacientëve me trakomën në krahët e tij, dhe nëpërmjet tyre me sy të shëndetshëm.


  Bit - një lloj "sëmundje familjare": infeksioni pr e një anëtari të familjes zakonisht të merrni të sëmurë dhe të tjerët.

  Në infeksionit trakomës studentëve rolin themelor të familjes, shkolla mund të jetë një vend i infeksionit është shumë e rrallë. Infeksioni më trachoma ndodh në fëmijëri.


  Manifestim trakomën

  Trofim fillon ngadalë dhe në heshtje. Nuk mund të ketë ankesa të ndjenja e shurdhim në qepallat, ndjenjën e rërës në sy, mëngjes qepallat lidhjes. Gradualisht trashje i konjuktiva, e cila bëhet ngjyrë qershie. Pastaj thellë në mukozën të shfaqet flluska e dendura sipërfaqe conjunctival është e pabarabartë.

  Trashje e mukozës vazhdon, ajo shkopinj jashtë nga çarjes optike, duke kujtuar "kombinezon karin." Gradualisht, proces përfshin kornea. Ajo fillimisht formuar fshikëza (folikule), të cilat janë pastaj konvertohet në vrimat. Të gjitha të kornea trashet, bëhet e turbullt. Kjo gjendje quhet trahomatoznyy corneal pannus (i verbër). Pas zbutur procesin akute është dhëmbëza, e cila kap jo vetëm në sipërfaqe, por indet e thella të syrit. Dhëmbëza i kornesë dhe ekspozuar.


  Trajtimi dhe parandalimi trakomën

  Për trajtimin e trakomën e përdorur për të hedhur në qeses conjunctival me melhem antibiotik 3 deri në 6 herë në ditë për tre muaj, ose një herë në ditë hedhjen dibiomitsinovuyu veprim pomadë të gjatë.

  Ndonjëherë ne kemi për të hequr follicles duke përdorur mjete të posaçme.

  Për parandalimin e sëmundjeve të përsëritura dhe trakomën, duke përfshirë të dhëna mbi rrugët trakomën, duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm për të monitoruar pajtueshmërinë me rregullat e higjienës personale në familjet ku trachoma është i sëmurë. Është e rëndësishme gjithashtu luftojnë me miza.

  Informacion nga nenet "një të vogël" dhe "konjuktivit chlamydial"