Manifestimet Trofim dhe komplikime


 • Trofim, një manifestim trakomën
 • Komplikimet trachoma
 • Trajtimi dhe prognozë trakomën

 • Trofim, një manifestim trakomën

  Trakomë
  shkaktohet nga klamidia - parazitëve të vogla brendaqelizorë,
  Pronat shfaqin tipike si bakteret dhe viruset. Në qelizat
  ata gjetën Halbershtedterom dhe Provacheka (viç të G-P) në fillim
  shekull, por e njohur patogjene trachoma kohët e fundit.

  Nuk është një sëmundje në çdo moshë por është më shumë i zakonshëm tek fëmijët dhe
  Më vonë bëhet kurs kronike, dhe në mund të zgjasë
  kuptojnë një jetëgjatësi prej trakomën.

  Foto klinik i sëmundjes të ndryshme për të
  të kuptuar më mirë atë, sëmundja është e ndarë në tre faza.


  Faza e parë është një përmbledhje objektiv karakterizohet nga infiltrimi
  Mukoza (të shprehura klinikisht në trashje e saj dhe humbjes
  Transparenca) dhe formimi i kokrrave të shumta (follicles)
  përngjashëm bretkocë pjellem.

  Fara janë pak gri-rozë, të shpërndara në rrëmujë dhe
  të vendosura në mukoza të trasha ndryshe nga kokrra në folikulare
  konjuktivit. Ata mund të aplikojnë për dele dhe hënë
  m'yastse mbytur në lot. Megjithatë, diagnoza trakomën është i pamohueshëm dhe pothuajse
  pa dyshim vetëm kur follicles janë duke marrë kërc konjuktiva
  qepallë e sipërme.

  Cellular depërtojnë infiltrimi jo vetëm tërë trashësi
  cipë lidhës por edhe në kërc indeve.


  Ata trash,
  bëhen më të rënda, e cila shkakton ptosis pjesshme
  - Trahomatoznyy ptosis, e cila i jep pamjen e pacientit fjetur.

  Pavarësisht foto mjaft të rëndë klinike të sëmundjes
  shpesh shkon pa u vënë re për një kohë të gjatë. Kjo kështu ndodh që diagnozës
  për herë të parë (pa ndonjë pa ankesa) është vendosur gjatë inspektimit
  Sipas ushtrisë gjatë regjistrimit. Megjithatë, pacienti i kujdesshëm, si dhe të
  dhe në konjuktivit më të rënda, të paraqitur ankesa
  "Ndjenja e rërës", sytë e kuqe, shkarkimin, sidomos në mëngjes, të shpejtë
  lodhje, fotofobi, dhe në raste të komplikimeve - për vizion të reduktuar,
  dhimbje, blepharospasm.

  Follicles duke arritur zhvillim të caktuar dhe vyshk
  zëvendësohet me ind mbresë lidhës. Shfaqja e scars -
  certifikatë trahomatoznyy konjuktivit kalimin në fazën e dytë. Në
  Duke rritur më tej numrin e plagët dhe ata fillojnë të mbizotërojnë mbi
  follikullami - është faza e tretë e procesit, e cila, nëse nuk kryhet
  trajtim shoqëron jetën njerëzore.

  Ajo duket në fazën e III dhe vrazhdësi e mukozës, e cila
  çoi në emrin e sëmundjes. Arsyeja Pabarazia conjunctiva
  plagët e shumta në ishujt ynfyltryrovannoy (thickened)
  Mukoza, me follicles zgjeruar dhe papillae mes plagët.

  Trofim dhe është e shoqëruar nga komplikimet pasojat.


  Komplikimet trachoma

  Komplikimet trachoma shprehur në përfshirjen e kornesë,
  pranimin konjuktivit banale, inflamacion të harar lacrimal.

  Humbja e kornesë karakterizohet, mbi të gjitha,
  pannusom. Pannus (përkthyer - perde) - specifik shprehje
  trachoma. Kjo - inflamacion sipërfaqësore vaskulare - Keratitis, gjithmonë
  duke filluar nga gjymtyrë e sipërme dhe opuskayuschyysya si firantsi (me
  buzë të dallueshme fund) në korne. Shkalla e saj
  zhvillim varet nga mprehtësi vizuale dhe ndjenjat e tjera subjektive
  pacient.


  Pannus e theksuar vërehet në 15% -20% të pacientëve. Megjithatë,
  shqyrtim pannus biomikroskopicheskom gjetur në të gjithë pacientët, dhe e saj

  Zbulimi ka vlerë të madhe diagnostike në dyshim
  raste. Me fjalë të tjera, pannus nuk është një komplikacion trakomën dhe e saj
  një pjesë integrale e, dhe ne e konsiderojmë atë si një komplikacion i madh
  Mënyra e pozicioneve të mësimdhënies. Pra, në thelb duhet trachoma
  nuk konsiderohet konjuktivit dhe keratoconjunctivitis.

  Ndryshimet e tjera në korne mund të shprehet në specifik
  ulçerë ushqyese, të vendosura nën pannusom, dhe Keratitis banal
  me ulceration. Është e qartë se kjo përkeqëson prognozë për vizion.

  Bashkimi me trachoma banale, konjuktivit çon në më shumë
  dobësi e kornesë dhe rrit mundësinë

  infeksion trachoma rreth njerëzve.

  Klinika trachoma, përveç këtyre tri faza aktive,
  Ka ende një - katërt - mbresë. Kjo në të vërtetë nuk është
  trachoma, por vetëm dëshmi se jeta subjekt
  rimarrë atë. Fazë karakterizohet nga mukozën ndonjëherë
  dhëmbëza në mungesë të infiltrimit dhe trahomatoznyy follicles.
  Më parë
  Diagnoza "trachoma IV» do të thotë shërim.

  Së bashku me ato të përshkruara në këto fenomene mund të zbulohen dhe kështu
  i quajtur pasojat trachoma. Këto përfshijnë ndryshime të shkaktuara nga
  dhëmbëza. Ato nuk mund domosdoshmërisht të ndodhë në fazën e katërt
  trachoma, por edhe në të tretë dhe në pjesën e dytë.

  Megjithatë, konsideratë
  përshkrim klinikë pasi faza e tyre të katërt trakomën ndjek
  tregojnë se efektet e trakomën - një ndryshim i shkaktuar thjesht
  faktorët mekanike shkaktuara nga formimi i lidhor
  ind.

  Nga efektet e trakomën përfshijnë: shtrembërim
  keq kerceve (në drejtimin e syrit) rritjen e qerpikët - tryhyaz,
  volvulus ndonjëherë, symblefaron pasme, parenkimale thatësi e lëkurës.

  Për të luftuar trachoma rëndësishme të dini epidemiologjinë e sëmundjes.
  Infeksioni ndodh vetëm në kontakt me virusin ne syrin e pacientit
  Sytë person i shëndetshëm. Si trahomatoznyy virus nuk është e qëndrueshme, atëherë
  Infeksioni i tyre ndodh pothuajse ekskluzivisht në direkte

  kontaktet që kanë parë familjet (peshqir të zakonshme, jastëkët dhe
  pr.).

  Transferimi përmbajtjes fëmijët trahomatoznyy mundur gjatë lojrave;
  të tilla si për shembull një lojë e "fshehin dhe të kërkojë" kur fëmijët të lidhur me njëri-tjetrin
  Sytë e njëjtë shall. Disa rol në transferimin e trakomën në
  Foshnjat mund të luajnë mizë.

  Një fëmijë i moshës shkollore nuk duhet të lejohet në shkollë ose
  vendosur në një dhomë të përbashkët vetëm në rastet e akute ai
  konjuktivit, trachoma mundësi transmetimi kur të tjerët ashpër
  rrit.


  Trajtimi dhe prognozë trakomën

  Aplikacioni i ditës i 1% krem ​​ose 1% zgjidhjen e tetracycline
  erythromycin, oletetrin zgjidhje të 10% të sulfapiridazina sodium 5% vaj erëkëndshëm

  ose 30-50% solucion etazol 3-6 herë në ditë. Nëse është e nevojshme, pas
  1-2 javë të trajtimit - follicles shprehurit. Në rastet e rënda
  Aplikimi trachoma i përgjithshëm i oletetrin tetraciklinave, etazol,
  sulfapyrydazyna, vitaminë, Deworming, heqja
  reaksione alergjike. Kur shfaqen komplikimet kirurgjikale
  trajtim.

  Moti. Me kohë dhe sistematik
  Përdorimi i antibiotikëve dhe sulfonamides nuk mund, si rregull,
  të marrë trajtim dhe për të parandaluar komplikimet.

  Parandalimi: zbulimi i hershëm i pacientëve, kontrollimet e rregullta-ups dhe trajtim të tyre; higjienën personale.

  Informacion nga neni "pak. Simptomet, trajtim. "