A bit e distresit respirator rriturit sindromi


 • Manifestimet e distresit respirator rriturit sindromi
 • Trajtimi i distresit respirator rriturit sindromi

 • Frymëmarrjes rriturit sindromi ankth (sinonim shoku mushkërive) - mushkërive, duke rezultuar në shkelje të qarkullimit të enëve të gjakut të mushkërive me dëmin e mëvonshëm të indeve të mushkërive dhe ndezjen e tij. Zhvillon në pacientët pas traumës së rëndë me humbjen e një sasi të madhe të gjakut në sëmundje të rënda infektive, goditje elektrike, konvulsione, helmimi, etj Shpesh kjo ndodh pas një përmirësimi të përkohshëm kundër sfondit të trajtimit.


  Manifestimet e distresit respirator rriturit sindromi

  Për sindromi respirator ankth të karakterizuar nga zhvillimi gradual të ndryshimeve të rritur në mushkëri me manifestimet tipike që flasin për dështim të frymëmarrjes (mungesa e oksigjenit në inde për shkak të dështimit të frymëmarrjes). Këtu janë fazat kryesore të sëmundjes:

 • Në fazën e I, duke pasur gulçim, pulsin shpeshta, njeriu bëhet i shqetësuar. Shpesh bëhet e gishtave cyanotic, hundën, veshët. Kollë atje përmban streaks e gjakut.
 • Në fazën II, i cili zhvillon në 2-3 ditë, gjendja njerëzore përkeqësohet, mund të ketë çrregullime mendore, ngjan ethe të bardhë. Pacientët kanë halucinacione, shpesh të tmerrshme, ai bërtet, sillet siç duhet.


 • Për fazën e III karakteristike përkeqësimit të vazhdueshëm të pacientit. Frymëmarrja bëhet e cekët, ul presionin e gjakut.
 • Në fazën IV pacientët kusht është jashtëzakonisht e vështirë. Kjo nuk ndihmon jo vetëm të marrë frymë oksigjen të pastër, por edhe me anë të aparatit të frymëmarrjes artificiale.
 • Faza V - terminal. Përkundër të gjitha trajtimit të, pacienti nuk ka arritur të shpëtojë.

 • Trajtimi i distresit respirator rriturit sindromi

  Mjekimi është mjaft e vështirë. Personi duhet të merret menjëherë në spital, ku ai do të fillojnë testet dhe trajtimin e nevojshme, dhe, nëse është e nevojshme, të sigurojë oksigjen dhe transferuar në frymëmarrje artificiale. Trajtim është bërë zakonisht në reanimim.

  Është e rëndësishme për të shpejt të eliminuar shkaqet e sëmundjes, dhe pastaj të përpiqet të sigurojë oksigjen të plotë indeve. Në fazat I dhe II në vend do të thotë përmirësimin transportin e oksigjenit në gjak dhe në fazat më të avancuara - inhalimi i lagësht e oksigjenit dhe CPR. Efekti i trajtimit varet nga afatet kohore të saj. Sindromi Vdekshmëria në fazën IV është 80% dhe Faza V gjithë pacientët zakonisht vdesin.

  Informacion nga artikullin "sindroma e distresit respirator rritur"