Çrregullime ankthi dhe llojet e çrregullime të ankthit


 • Çrregullime ankthi, llojet e çrregullime të ankthit

 • Çrregullim ankthi është një grup i neuroza të lidhur me destabilizuese dhe frikë të pajustifikuar dhe tensioni pa ndonjë arsye të veçantë.


  Çrregullime ankthi, llojet e çrregullime të ankthit

  Agoraphobia. Frika për të qenë në një situatë ku është e vështirë për të marrë ndihmë nga njerëzit e tjerë dhe nga i cili është e vështirë për të shkuar shpejt, si në urë apo në turmë, në autobus, metro.
  Shoqëruar shpesh me çrregullim paniku.

  Shkruani një përmbledhje. Frika e papritur falas intensive që arrin një maksimum brenda minutave dhe nuk është e lidhur me situata të tmerrshme apo objekte.

  Simptoma të Shpeshta - frika e duke i marrë, duke humbur vetë-kontrollit, frika nga vdekja, ose që mund të ndodhë është një gjë e tmerrshme, takikardi, gulçim për një frymë, një ndjenjë e mungesës së ajrit, nauze dhe marramendje. Shpesh, pacientët me çrregullim paniku diagnostikuar "NCD" ose "IRR" dhe sulmet e panikut janë konsideruar si "vegjetativ-vaskulare (ose Diencephalic) krizë."

  Specifike (izoluar) phobias. Një frikë e fortë e një objekt të veçantë ose situatë, të tilla si lartësi, minj, merimangat.

  Obsesive-kompulsive çrregullim . Mendimet e ngulët të dhimbshme që të ndërhyjnë me jetën normale dhe shpesh çojnë në veprime të ngulët dhe ritualeve.


  Shembujt përfshijnë frikën e tepruar të fëlliqur apo sëmundje ngjitëse, e cila çon në larje të vazhdueshëm të dorës; shumë herë përsëritje e të njëjtin emër, apo një fjalë; Testi i shumëfishtë, apo derë të mbyllur ose furrë off, ose dritare të mbyllura.

  Çrregullim të stresit post-traumatik . Shpesh zhvillon në pacientët të cilët kanë përjetuar jetë-kërcënuese emergjente apo fatkeqësi (veprimi ushtarak në aksident bërthamor, aksident me makinë, etj). Karakterizohet nga kujtimet e dhimbshme të qëndrueshme, rritje ankthi, nervozizëm dhe shpërthime të zemërimit, prish gjumin.

  Çrregullim i përgjithësuar Ankthi . Ndjenjat e tensionit, ankthit dhe probleme në ngjarjet e ardhshme dhe problemet e përditshme për disa muaj Constant shprehur.

  Simptoma të Shpeshta - tensioni i tepërt i muskujve, acarim, problemet e gjumit dhe lodhje kronike. Shoqëruar shpesh nga depresioni.

  Fobi sociale . Frika e shprehur të jetë fokusi i frikës ose të sillen në një mënyrë që do të shkaktojë siklet apo poshtërimin në situata të caktuara. Situatat më të zakonshme është komunikimi ose të hahet në publik, një takim shans njerëz të njohur në publik, të qëndrojnë në grupe të vogla (p.sh., partitë, takimet, në klasë), etj

  Çrregullim Rregullimit . Gjendja e shqetësimit subjektiv dhe ankth emocional që ndërhyn me aktivitetin normal dhe ndodh gjatë përshtatjes me një të ndryshimeve të rëndësishme të jetës apo ngjarje stresuese.

  Çrregullime ankthi shumë e përhapur.

  Në këtë letër, një pacientë Praksa e përgjithëshme me çrregullime të ankthit të ndodhë më shumë se pacientët me diabet dhe astmë kombinuar.

  Sipas raporteve të huaja, në të njëjtën kohë 9% e popullsisë në botë vuan ndonjë çrregullim ankthi, dhe për të gjithë kohën e jetës çrregullim ankthi kryer pothuajse 25% të njerëzve.

  Informacion nga artikullin "Llojet e çrregullimeve të ankthit."
  Diskutoni komuniteteve:

 • Ankthi dhe ankthi çrregullime
 • Frika, frikë, phobias