Komplote heqjen e prostatës Transurethral


 • komplote heqjen e prostatës transurethral
 • Komplikimet e mundshme • Transurethral zonat heqjen e prostatës - është më shpesh përdoret në trajtimin e operacionit të prostatës.

  Operacioni është kryer nën anestezi të përgjithshme ose, ose ju bëni anestezi kurrizore, në të cilën ndjeshmëri është bllokuar poshtë belit. Kirurgu hyn në uretrës hollë mjetet e vizualizimit dhe blades veçanta ziskoblyuye indeve të mbuluar me bar të prostatës. Pas operacionit, pacientët zakonisht shpenzojnë në spital për një deri në tre ditë. Gjatë ditëve të para të urinës excreted përmes kateterit.

  Transuretral'noe heqjen zonat e prostatës - kirurgji më e zakonshme në hyperplasia mirë prostatic. (BPH).

  Mjet i hollë është futur në uretrës deri në pikën ku ai rrethon gjëndër prostatës. Blades e rinj "soskrebayut" inde të tepërt të prostatës, përmirësimi kalimin e urinës.

  Fushat Transurethral heqjen e prostatës shumë efikase dhe të shpejtë heq simptomat e sëmundjes. Shumica e njerëzve disa ditë pas operacionit ka pasur rritje rrymë e urinës. Ndonjëherë pas operacionit shfaqet në urinë apo melenkye gjakut clots gjakut. Deri në kohën e shkarkimit nga pacienti në spital urinon tashmë vetë. Së pari ju mund të ndjeni dhimbje apo thirrje të fortë kur urina është duke kaluar nëpër këtë zonë operuar.


  Ky shqetësim do të zhduket me kalimin e kohës.
  Komplikimet e mundshme
  Në raste shumë të rralla, operacioni mund të shkaktojnë impotencë ose mosmbajtjeje. Zakonisht këto efekte janë të përkohshme.

  Ushtrime për muskujt e ulët legenit (Kegel ushtrime) shpesh ndihmojë të rimarrë kontrollin e fshikëzës. Për të rivendosur funksionin seksual është zakonisht nga disa javë deri në një muaj. Ndonjëherë, megjithatë, për një shërim të plotë mund të zgjasë deri në një vit.

  Një pasojë tjetër e pakëndshme e këtij operacioni mund të ashtuquajtura "orgazmë thatë" (reverse derdhje). Kjo spermë shkelje në vend të hedhur jashtë përmes penisit lëviz lart dhe në fshikëz, duke çuar në varfëri.

  Megjithatë, duke marrë parasysh se BPH zhvillon më shpesh në disa meshkuj mjaft e rritur zakonisht tashmë kanë nipër e mbesa, një komplikim i rrallë frikësuar pacientët.

  Transurethral zonë heqjen e prostatës gjithashtu mund të shkaktojë ngushtimin e uretrës ose formimin e mbresë atje. Kjo, megjithatë, është trajtuar me një të thjeshtë roztyahuvalnymy procedurat e pacientëve të jashtëm.

  10 deri në 20% e meshkujve të cilët iu nënshtruan zonat heqjen e prostatës transurethral kërkojnë reoperation 10-15 vjet, si ind i prostatës të rritet përsëri.