Acupressure në dystonia vaskulare


 • Pikët Masazh me dystonia vaskulare. Grupi 1
 • Pikët për masazh në dystonia vehetososudictoy. Grupi 2
 • Pikët për masazh në dystonia vehetososudictoy. 3 Partia


 • Pikët Masazh me dystonia vaskulare. Grupi 1


  Masazh pikë grupin 1 kryhet në ftohjen në ekstremitetet e poshtme. Pikët 1, 2, 6, 7 dhe 9 tonik masazh per 30-60 sekonda duke përdorur teknikat e thellë të ngutshme dhe dridhje.

  Kur e ekspozuar ndaj të gjitha pikat e tjera të metodës grupore duke përdorur qetësues dhe marrjen e presionit të lehta nga clockwise rradhës.

  Kohëzgjatja e masazh secilën prej këtyre pikave është 2-5 minuta.

  Brenda 14 ditësh seanca acupressure * kryhet çdo ditë; pas shpërbërjes reduktuar normën e 7-ditore.

  1. Pika Yung-Chuan. Ndikimi i prodhuar alternuar në të dy anët në një pozitë të ulur.

  Goditje da 2. Pika. Simetrik, e vendosur në bazën e brendshme buzë e gozhdë të gishtin e madh. Simultan vetë-masazh kryhet në ulur poshtë me këmbët.

  3. Pika Tai Chung. Masazh si dhe goditje pikë da.

  4. Pika-san yin-Jiao. Ndikimi kryer në të njëjtën mënyrë që pikë 2 dhe 3.

  5. Pika tszu-san-li. Metodë është e ngjashme me vetë-masazh.

  6. Pika Ran GD. Masazh kthehet djathtas dhe majtas, duke marrë pozicionin ulur.


  7. da Point bëjë. Ndikojnë si të drejtë dhe të lënë në një pozitë të ulur.

  8. Pika Shin-Jiang. Vetë-masazh kryhet në të njëjtën mënyrë si në rastin e pikës 7.

  9. Liu Fu-pikë. Masazh pikat ngjashme 7 dhe 8.

  10. Pika yin chi. Simetrike, të vendosura në brendësi të kofshës 3 tsunya e ** mbi kupë. Ndikimi ajo e prodhuar në të njëjtën kohë nga të dy anët në një pozitë të ulur.

  11. Pika-Chao Kou. Masazh si pike 10.

  Kur ftohës është e rekomanduar që të përdorin pjesën e sipërme grupi gjymtyrët masazh 2 pikë.


  Pikët Masazh me dystonia vaskulare. Grupi 2


  2-4 pikë për 3-5 minuta zbutës masazh duke përdorur metodën e presionit të lehta dhe rotacionin.

  Të gjitha kushtet e tjera të grupit 2 efekt tonik për 30-60 sekonda, duke përdorur teknikat e thellë të ngutshme dhe dridhje.

  Kohëzgjatja e kursit është 12 ditë, pastaj të bëjë një pushim 7-10-ditore, dhe pastaj përsëri të shpenzojnë 12 seanca të përditshme të acupressure.

  1. Pika da chzhuy. Masazh i saj, duke marrë një pozicion ulur dhe kokën pak prirje përpara.

  2. Pika Shao-shan. Ndikimi ajo prodhoi alternuar në të dy anët, dorën mbi një sipërfaqe të sheshtë me anën e pasme poshtë. Ngjashëm pikë mënyrë masazh 3 (Chun-chung), 4 (Shao-Chun), 5 (Zi yu), 6 (lao-armë, të vendosura në mes të pëllëmbë), 7 (Shao-fu, të lokalizuara në sipërfaqe në pëllëmbë të dorës në mes të IV dhe V kockave metacarpal) dhe 8 (Que le).

  Njerëzit që vuajnë nga dystonia shpesh ndjejnë një sens të ndjesi djegie në thembra. Hiq këtë simptomë ndihmon qetësues 3 masazh grup pikë. Kjo teknikë duke përdorur presion të lehta, të alternuara me një rrotullim të ngadalshëm të akrepave të sahatit.


  Pikët Masazh me dystonia vaskulare. 3 Partia


  Kohëzgjatja e çdo pikë është rreth 5 minuta.

  1. Pika Yung-Chuan. Ndikimi i prodhuar majtas alternuar dhe të djathtë, ndërsa në një pozitë të ulur.

  2. Pika yin-gu. Pacienti merr një pozitë të ulur dhe kërrusem tuaj gjunjë në një kënd të drejtë. Pika masazh në të njëjtën kohë në të dy anët.

  3. Pika Qu Quan. Ajo është përdorur në mënyrë të ngjashme përshkruhet nga pika Yin Gd.

  4. Pika Nei-ting. Evoluon nga të dy anët në një pozicion ulur. Vetëm të përdorin pikat 5 (Xia-si) dhe 6 (tun-Gu, të vendosura në pjesën e prapme të këmbës).

  7. Pika-Yin Lin Quan. Simetrik, në brendësi të këmbë 2 tsunya nën kupë. Ajo masazhin të dy djathtas dhe majtas, duke marrë pozicionin ulur dhe të shtrirë këmbët.

  Pas 12 seancave norma ditore ndaluar përkohësisht. Pas pushim 7-ditor të rivendosur seancat e acupressure.

  * Acupressure - Acupressure.

  ** Tsun - Kinez në; supozohet të jetë 1/30 metra, duke filluar (në varësi të mënyrave të ndryshme të llogaritjes) nga? 3,33-3,73 cm.