Alopecia përgjithshëm dhe universal si një formë hnezdnoyalopetsiyi


 • Informacione të përgjithshme rreth hnezdnoyalopetsiyi
 • Çfarë është alopecia përgjithshëm dhe universal
 • Trajtimi i alopecia

 • Informacione të përgjithshme rreth hnezdnoyalopetsiyi

  Mbarështimi alopecia - një sëmundje autoimune e follicles flokët.

  Sëmundja fillon me paraqitjen e papritur në lëkurë e kokës së një apo më shumë, zonat e rrumbullakëta të humbjes së flokëve që ngadalë të rritet në përmasa të vogla, mund të arrijnë një madhësi prej 5-10 cm në diametër. Nëse ka një lëndinë pak, ata janë në rritje, mund të bashkohen së bashku, duke formuar zona të mëdha të humbjes së plotë të flokëve krupnofestonchatyh formë. Lëkurës në zonat tullac zakonisht kanë ngjyrë normale dhe nganjëherë vetëm në fillim të shkatërrimit, ajo është pak rozë dhe i fryrë.

  Sipërfaqja e tij është e qetë, me shkëlqim, lëkurë janë vërejtur.
  Flokët në skajet e faqes tullac gjatë rritjes së tij u tërhoq lehtë, por nganjëherë duket prenë në një lartësi prej 0,5-1 cm nga goja e gjëndër e flokëve. Kur tërhequr nga flokët e thyer dhe rrënjë holluar ato, në mënyrë që ata të marrin formën e një pikë thirrje. Ndjenjat subjektive janë të mungon. Arritja e sasive më të mëdha ose më të vogël, zonat e humbjes së flokëve ndalur në rritjen e saj dhe pas një kohe, zakonisht disa muaj (nganjëherë vjet), të fillojë të rritet shpejt vellus së pari, dhe pastaj flokët normal.
  Në disa raste vidrostayuchyh fillimisht duken flokët gri dhe vetëm më vonë pihmentuyutsya.


  Një hnezdnoyalopetsiyi i rëndësishëm simptomë nuk është shkatërrimi i follicles flokët.

  Në kokës alopecia fole mund të ndodhin në rritjen e mjekrës, flokët pubike, vetullat.

  Çfarë është alopecia përgjithshëm dhe universal

  Në disa raste, shkatërrimi, duke filluar me baldness individual të arsimit, mund të shkaktojë humbjen e përhershme e flokëve të kokës (alopecia totalit) ose baldness Botërore, humbjen e jo vetëm gjatë, por flokët vellus në kokë dhe në trup. Ndonjëherë baldness gjithsej ndodh akute, pa kaluar nëpër baldness hnezdnoho fazë. Kjo zakonisht aty për shumë vite dhe mund të shërohet me vështirësi të mëdha.

  Si me alopecia dhe alopecia në total, për trajtimin e relapses shpesh ndodhin.

  Sëmundja mund të fillojë në çdo moshë, por vërehet më shpesh në të rriturit e rinj (15-30 vjet). Besohet se rreth 1.7% e popullsisë në jetën e tyre bien ndesh me areata alopecia.

  Predispozicion gjenetik është një faktor i rëndësishëm në hnezdnoyalopetsiyi patogjenezën e sëmundjes. Një histori familjare të sëmundjes vërehet në 10-20% të pacientëve. Faktorët e mjedisit që çojnë në zhvillimin e sëmundjes janë infeksionet, medikamente, traumat, stresi, në shumë raste ata nuk janë të qartë.

  Nëse pacientët me një numër të vogël të ngastrave të vogla hnezdnoyalopetsiyi heqje të mundshme spontan (80% e pacientëve brenda 1 viti), ndjesë në alopecia përgjithshëm dhe universal vërejtur vetëm në 10% të pacientëve.
  Trajtimi i alopecia

  Sipas terapist këshillimit rekomanduar, endokrinolog, neurolog.

  Trajtimi i alopecia parakohshme është shpesh trajtim intensiv tonik. Kjo mund të çojë në restaurimin e flokëve, por mund të reduktojnë ndjeshëm progresion.

  Ajo tani ka zhvilluar metodat e trajtimit kirurgjik të alopecia. Për shembull, transplant flokëve në zonat tullac në lëkurë, dhe transplantimi marrje ryshfeti lëkurës (lëkurë e kokës), së bashku me flokë. Këto operacione janë të shtrenjta dhe të kryhen në klinika të specializuara.

  Në një hnezdnoyalopetsiyi trajtim ambulator ose në spital dermatologjike (një proces i tanishëm i madh dhe i vazhdueshëm).


  Vitamina perdorura A, E, C, H, nikotinik, acid pantotenik dhe folik; droga furocoumarins (beroksan, psoralen, ammyfuryn, meladinin); qetësuesve; hormonet ACTH dhe glukokortikoideve. Fundit përdoren si jashtë në formën e vajrave. Aplikuar topically paste Rosenthal, zgjidhje alkoolike dhe papeshë me shtimin e squfurit, oksid salicili, tretësirë ​​e piper i kuq; përdorur edhe ammyfuryn dhe melamidin ndjekur nga rrezatim të rrezeve UV apo photochemotherapy (terapi PUVA). Me përdorimin e objekteve fizioterapi darsonvalization, borë cryotherapy acid karbonik, masazh cryomassage dhe elektro.


  Humbje hope flokëve dhe e saj të rënda - i përgjithshëm dhe universal
  Baldness - është një sëmundje multifactorial. Prandaj, asnjë
  një ilaç i vetëm universal për baldness, dhe ajo
  vështirë se gjendet ndonjëherë. Metodë e trajtimit është zgjedhur në varësi të vendndodhjes dhe përhapjen e zjarreve, shkalla e aktivitetit të procesit patologjike.
  Mos harroni se çdo formë hnezdnoho (qendrore) humbje e flokëve, duke përfshirë alopecia përgjithshëm dhe universal, shërueshme. Mos lejoni shtëpitë humbje e flokëve rritet. Shko alopecia fokale në formë të plotë ose universal të trajtimit do të rritet.


  Informacion nga nenet A. Rodionova "alopecia shturë".