Abuzimin e substancave


 • Në dehje dalluar 3 faza

 • Gjatë njëzet viteve të fundit, abuzimin e substancave - inhalimi "e drogës paqëndrueshme përbërësit aktiv" (LNDV) - janë bërë endemik. Çdo vit qindra e fëmijëve dhe adoleshentëve me topa në kokën tuaj të shkojnë në një botë tjetër. Mosha mesatare e produkteve kimike të konsumit - 8-15 vjet. Duke pasur parasysh mbizotërimin e abuzimin e substancave dhe janë shkatërrimi i pakthyeshëm që ai prodhon në trup dhe mendjen e fëmijës, ju seriozisht mund të flasim për kërcënimin e të ardhmen e kombit.

  Dehje ndodh pas disa vdyhan. Doza është pothuajse e pamundur për të përcaktuar, në varësi të frymëmarrje të thellë të drogës, frymëmarrje, çifti përqendrimit të ndryshme.

  Reagimet kufizuese janë dhimbje koke, kreu compression, ashpërsia e frymës, të përzier.


  Në dehje dalluar 3 faza

  Faza e parë të ngjashme me dehje alkoolit: zhurma të këndshëm në kokën tuaj, humor ashensor dhe trupore ndjesive - ngrohjes, gjymtyrë të relaksimit. Në këtë fazë, të zgjoheni dehur shumë lehtë. Vetëdija e tij e ngushtuar, por jo errësua. Duke përsëritur inhaling Faza e dytë fillon.

  Faza e dytë - Fun Faza-zemre, qetësi dhe lehtësi. Shumë fillojnë të qeshin, këndojnë, humb ndërgjegje qartësi. Mjedisi i vërtetë është perceptuar si një iluzion, objekte të ndryshojë formë, marrëdhëniet hapësinore, me ngjyra të duket e ndritshme, të thellë, tinguj të shtrembëruara, janë të pazakonta.


  Ndjenja kujdes trupit, trupi duket pjesë e lehtë e zgjeruar e saj ose shkurtuar. Nuk ka nevojë për të lëvizur, por të dëmtuar në masë të madhe e koordinimit, bie i dehur, duke humbur ekuilibrin. Në këtë pikë, ajo ka fun dhe ngritur humor, shumë e kufizuar në këtë fazë të shëndetit frikë pengojë.

  Nëse frymëmarrja përsëri, vjen Faza e "karikaturave" , hallucinations fluks, kryesisht vizual. Hallucinations ndritshme, celular, madhësia e vogël, e projektuara jashtë, si në ekran dhe dehur nuk mund të ndalojë ato. Mashtrimet e dëgjimit të duket si zhurma, kumbues, gumëzhimë, duke ndryshuar tinguj natyrore zëra të pazakontë, vëllimit të largët të shëndosha dhe ato të dobëta, zëra të bëhet jehonë.

  Ka prekje të mashtrimit kur duket se trupi zvarritje insektet dhe minj, dhëmbët e rradhës rënie nofulla. Ka tjetërsimi perceptimin e tyre, trupat e tyre. Ju mund të shihni në pjesën e trupit të tij, truri shpesh për të parë brenda trupit tuaj. Këto hallucinations hapur pamje të brendshme. Çrregullime Psyhosensorni ndryshme, duket të jetë duke lëvizur muret, kati bie, nganjëherë përjetuar jo vetëm një ndjenjë të misionit, por edhe të bien. Çdo gjë duket ndryshe, ndryshuar. Ndonjëherë ndjehen të dehur në botët e tjera. Hallucinations janë në rritje, manifestimet pakontrolluara mendore, është Depersonalization i plotë, shembja e integritetit të individit, ndarja e shpirtit.

  Intoksikim zgjat deri në dy orë. Nëse thithur dehje benzinë ​​vetëdije më të varfër të cekët shuhet. Por edhe në qoftë se dehje zgjat disa minuta, duket se ajo ka marrë shumë kohë. Në dalje të dehjes ndodh dobësimin e shtypjes dhe funksionet mendore, lodhje, përgjumje, në doza të larta - të përzier, të vjella.

  Varësisë nuk do të zhvillohet në të gjitha. Në disa eufori simptoma të dobëta dhe të vështira të helmimit - të vjella, vjellje, dhimbje koke. Por nëse dehje shkaktuar fun fillon thithjen e rregullt të substancave të paqëndrueshme të drogës. Kështu ka një intolerancë në rritje dhe alkool.

  Mjekët vërejnë kalimin në nuhatje të rregullt pas një farë 4-5 vdyhan.

  Ashtu si me çdo formë tjetër të varësisë, si vetëm fillimi përdorimin e rregullt të drogës, efektet e saj ndryshojnë. Zhduken reagime mbrojtëse - dhimbje koke, vjellje. Koordinimi më pak të dëmtuar, dehur mund të shkojnë. Menjëherë pas thithjes çrregullime ndodhin ndjenjat, hallucinations kuptohen dhe të menaxhohen më mirë. Rritën shumë tolerancë, toleranca drogës. Për të arritur euforia ish kërkon dozë të dyfishtë apo të trefishtë të tretës.

  Ka vjen një dëshirë dhe varësia konstante. Fëmijët të humbasin interes në shkollë dhe ish-punësimit, i fshehur me dy ose tre shokët nuhatje një vend komod.

  Filloni përdorimit të vetme, teen merr vet aksioneve efekt narkotike e substancave të avullueshme tubave Arsenalit dhe bubbles. Të gjitha të këndshme në jetën e tij tani i bllokuar në të. Treni u shfaq, menjëherë bëhet natyrë e pakontrollueshëm, nuk mund të mbajnë fëmijën. Një pacient me përvojë zinxhirin e babait të narcologists prykovuvav të radiatorëve. Edhe pse kjo tërheqje është mjaft mendore sesa fizike në natyrë.
  Nëse një fëmijë apo familja e izoluar u zhvendos në një qytet tjetër, jo të infektuar me epidemisë efekt narkotike e substancave të paqëndrueshme, fëmijët shpejt arriti të harrojmë për "nyuhachestve."

  Ata që janë nuhatës tretës 1-2 muaj - shkatërruar organet e brendshme, tru, sistemin nervor.

  Ata që sniffs 1-2 vjet - është e pavlefshme. Shumica e atyre që arrijnë të mbijetojnë overdoses shpeshta, janë të mangët mendërisht. Çdo mjetet e grupit efekt narkotike e substancave volative shkakton shkatërrimin e vdekjes cerebrale e indeve nervore, cirozë të mëlçisë, dështimi i veshkave. Me shpejtësi në zhvillim varësinë psikologjike nuk i shpëtojnë nga zhvillimin e sëmundjes.