Gjenet trasha ose të hollë përgjigjeStudimet e reja gjenetike kanë identifikuar tri gjene, ndryshimet në të cilat mund të çojë në trashje. Kështu plotësia ndodh në gjysmën e rasteve! Analiza përkatës i gjeneve mund të parashikojnë nëse një fat i tillë e pret fëmijën tuaj apo jo. Dhe nëse është e nevojshme, mjekët në kohë të rregulluar probleme peshe.

Studimi është kryer nga hulumtuesit nga shumë institucione në botë më të famshme, të tilla si Imperial College në Londër, Instituti i Kërkimeve Kombëtare Franceze, dhe të tjerët.

Kjo ishte një program i madh hulumtim që zgjati dhjetë vjet. Në rrjedhën e gjeneve studiuar fëmijët e trashë nën 6 vjet dhe të rriturve që vuajnë nga trashje patologjik.

Shumica e të rriturve të anketuar kishin sëmundje në fëmijëri ose adoleshencë.

Një nga shkeljet në gjenet që shkaktojnë tolerojë ose luftojnë me plotësinë, të gjetura pranë një gjen të quajtur PTER. Funksioni i tij është ende e paqartë. Por kjo abuzimi është shkaku i trashje fëmijëri në një të tretën e rasteve, dhe prek të rriturit - dhe një të pestën e rasteve.

Një tjetër mutacion në NPC1 gjen fshehur. Studime më të detajuara të kryera në minj gjetur se funksionin e saj - kontrollin e oreksit. Mice mungon këtë gjen, i humbur oreksin, ata shqetësuar mekanizmin natyral të thithjes së ushqimit, dhe ata humbin peshë.


Anomalitë në këtë gjen - shkaku i rreth 10-14% të fituar peshë të tepërt.

E fundit e autorëve të plotësisë - MBU gjen. Ai është përgjegjës për prodhimin e hormoneve insulinës dhe glukagonit, dhe një numër të proteinave shtesë. Aktiviteti i këtyre hormoneve të luajë një rol në metabolizmin, kryesisht karbohidratet. Përveç kësaj, këto hormone është e kontrolluar nga një ndjenjë të ngopje që ndodh pas një vakt. Anomalitë në një gjen, kontrollojnë këto hormone të ndërhyjë me 6% të fëmijëve dhe 16% të rriturit.

Të gjitha gjenet vepruar në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri. Por së bashku sigurojnë gjysmën e të gjitha rasteve të kësaj sëmundjeje të pakëndshme.

Një prej studiuesve, Profesor Imperial College London Philip Frohel kështu foli për punën e tij: "Kur një fëmijë fillon të fitojë peshë, jeta e tij merr një notë negative.

Fëmijët e tjerë të vë në lojë atë më keq fillojë zemrën pune dhe mushkëritë mund të ndodhë edhe diabetin apo kancerin. Studimi i bazës gjenetike të sëmundjes - hapi i parë në drejtim të ndihmuar këta fëmijë. Ne mund të ndërhyjnë në zhvillimin e tyre, dhe masat terapeutike të parandaluar probleme peshë të lindin. »

Lajme përgatitur mbi www internetit.
eurekalert.org