Fëmija Tiki në paqe, vetëm paqe


 • Cila është natyra e rriqrat
 • Tiki: ata janë
 • Getting shpëtoj i rriqrat

 • Cila është natyra e rriqrat

  Arsye e shpeshtë për të kërkuar një neurolog fëmijëve dhe psikoterapist është TIC (hyperkinesis tikoznye), të cilat janë të papritur, të pavullnetshme, të dhunshëm, i tharë, lëvizjet e përsëritura. Ato zakonisht ndodhin në mes të moshës 5-8 vjet dhe 4-6 TIC Paz ndodhin më shpesh tek djemtë sesa tek vajzat.

  Në origjinën e ticks veprojnë si mekanizma gjenetike dhe imunitar, shtatzënisë patologjisë dhe lindjes, dhe faktorëve psiko-sociale. Gjithmonë mbani në mend mundësinë e ndikimit të disa faktorëve që ndikojnë njëri-tjetrin.

  Faktorët psikologjikë (Situata familje të pafavorshme, ndarje nga një prind si pasojë e shkatërrimit të familjes, marrëdhëniet e varfra në ekipin e fëmijëve) të luajë rolin e provokuar apo faktorë të përforcuar. Në disa fëmijë, sëmundja shfaqet pas ditës së parë të klasave në shkollë, kundër adaptimit stresit shkollë ("Për TIC shtator"). Ndër situata të tjera të vështira shpesh ndodhin ndarje nga një prind si pasojë e shkatërrimit të familjes, episode të trembje papritur. Disa TIC fëmijë të ndodhë pas mbingarkesë zgjatur mendor, e cila mund të konsiderohet si stresi kronik.

  Një tipar dallues i rriqrat është karakteri i tyre imponues.


  Çdo përpjekje për të shtypur pamjen e përpjekjeve dru tik në mënyrë të pashmangshme do të çojë në rritjen e stresit dhe ankthit, dhe kryen dhunshme reagimin e dëshiruar motorike sjell lehtësim të menjëhershëm. Tiki zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme nën ndikimin e stimujve emocionale - ankthit, frikës, siklet.


  Tiki: ata janë

  Tiki mund të jetë motor (motor) dhe zë (vokal). TIC Motor kujtoj lëvizjen e qëllimshëm; më e zakonshme e tyre - është keq, vetullat nahmurivaniya. Më pak të zakonshme janë kthyer kokën tuaj ose në rënie kokën prapa (mendoj Captain Ovechkin kryer Armen Jigarkhanyan nga filmi "Adventures e Re e pakapshme Hakmarrësit" apo Lyolik e "duarve të shkëlqyer" të kryera nga Andrei Mironov).

  TIC vokale ndodhin bërtasin tinguj ose fjalë të pakuptimta. Në raste të rënda, TIC vokale mund të manifestohet si koprolaliya (deklarimit agresive, fyese ose të papërshtatshme fjalët sociale ose frazat).

  Kombinimi i motorike dhe vokale TIC quhet sindromi Tourette. Është e njohur se manifestime të ngjashme vërejtur në Mozart.

  Gjatë rriqrat është model dredha-dredha me periudhat e përmirësimit dhe përkeqësimit. Fëmijët, për shembull, mund të ketë një periudhë të përmirësimit gjatë pushimeve. Disa pacientë kini parasysh luhatjet sezonale në intensitetin e simptomave.

  Përafërsisht gjysma e fëmijëve me tykamy shënuar shenja të deficitit vëmendje çrregullim hyperactivity.

  Një politikë e re përafërsisht çdo fëmijë të tretë me çrregullim hyperactivity deficiti vëmendje. Në shumë nga këto sëmundje janë Patogjeneza e zakonshme. Tiki vërejtur shpesh në rastet e hyperactivity dhe dominimin impulsivity (jo një çmenduri). Zakonisht shenjat e deficitit vëmendje çrregullim hyperactivity karakterizuara nga më herët dhe më vonë u bashkua TIC. Shokë të Shpeshta ticks janë dysgraphia dhe Dyslexia. Përveç kësaj, fëmijët shpesh ndodhin tykamy ndryshme ngulët lëvizjet, mendimet dhe dëshirat.


  Getting shpëtoj i rriqrat

  Trajtimi i fëmijëve me neurologë pediatrike tykamy përfshirë dhe terapistët.

  Më të referohen një qendër të specializuar me neurologë, psikoterapistëve, psikologë. Para trajtimit të bëni elektroencefalogramë më të mirë.

  Fëmijët nga tykamy duhet t'i përmbahen ditë. Ajo duhet të jetë e mundur për të përjashtuar stimujve të pazakonshme negative dhe pozitive. Tiki shpesh e rënduar ndërsa shikuar televizion, veçanërisht në off dritën elektrike. Fakti që drita e ndritshme ndezje është në gjendje për të nxitur ndryshime në aktivitetin e trurit. Sepse televiziv shikimin për fëmijët me tykamy duhet të jetë aq i kufizuar për 1-1,5 muaj. Të njëjtat kufizime zbatohen për lojërat kompjuterike.

  Ka karakteristika të trajtimit psikologjik në fëmijët me tykamy. Qëllimi kryesor në këto raste nuk është aq shumë më të reduktuar hiperkinezi si përmirësimin e përfshirjes sociale. Që fëmijët me vetë-nderim ulët tykamy karakterizuar nga rritja e ankthit dhe, duhet inkurajuar pacientët për të frymëzuar besimin e tyre. Ajo është gjithashtu e nevojshme për të shpjeguar për prindërit e fëmijëve të cilët nuk janë politikë arbitrar. Është shumë e rëndësishme psikologjikisht, si të afërmit e pacientit shpesh të vini re se nganjëherë ajo mund të frenojnë tik-tak. Si rezultat, mund të fillojnë të marrin në konsideratë sëmundje tik-tak, të tjerët - promiskuiteti. Nuk ka kuptim për të kufizuar politikën, ju nuk mund të përqëndrohen në hyperkinesis fëmijëve.

  Një rol të veçantë në trajtimin e ticks luan psikoterapi. Për trajtimin e ticks, teknikat e mëposhtme psikoterapeutike, terapi të sjelljes, Hypnotherapy, trajnim autogenic, simvolodrama. Duke përdorur biofeedback lejon fëmijën tuaj për të mësuar për t'u çlodhur dhe të reduktuar jo vetëm politikën, por edhe tensionin psychoemotional.

  Në trajtimin e TIC përdorur qetësues dhe antipsikotikët, të cilat kanë një efekt qetësues. Që TIC janë të kombinuara shpesh me hutim dhe shkollave të problemeve, trajtim përdor droga të ndryshme nootropic që ndikojnë pozitivisht funksionet më të larta integruese të trurit.

  Drogës specifike për të trajtuar fëmijën tuaj do të rekomandojë neurolog.

  Dhe përsëri, për të përmirësuar gjendja e fëmijës është shumë e rëndësishme që vetë prindërit ishin të qetë të jetë e mundur dhe të gëzuar.

  Informacion nga LS artikuj neurolog Sensitive "Kush e di pse ai injoroj?".