Një përfaqësues tipik i gonorresë


 • Infeksion
 • Manifestimet gra
 • Manifestimet burra
 • Gonorrea dhe infertilitetit
 • Diagnozë
 • Trajtim
 • Parandalim


  Infeksion

  Rruga kryesore e transmetimit të gonorre - seksual. Patogjen hyn në trup nëpërmjet rreshtim të vaginës, rektumit dhe gojës. Mjekët vuri në dukje nivelin e lartë të veprimtarisë së patogjen, që rrit rrezikun e zhvillimit të sëmundjes. Ka një probabilitet të lartë e infeksionit të fetusit në kohën e kalimit nëpër kanalin e lindjes nënën e sëmurë. Rruga e brendshme e infeksionit është e rrallë, për shkak të kushteve jo të favorshme për ekzistencën e gonorre jashtë mukozës.


  Manifestimet gra

  Që depërtimit gonorre të patogjen në pacientin me shfaqjen e simptomave të para zakonisht zgjat jo më shumë se dhjetë ditë.

  Përbashkët për të dy partnerët është
  simptomë e gonorre, të cilat përfshijnë kruarje, djegie dhe shkarkimin nga pamja e në vendin e hyrjes së patogjen në trup. Këto simptome mund të ndodhin në fyt, zonën rektale. Gratë ankohen për dhimbje dhe ndjesi djegie, më keq kur urinimi, dalja e shkarkimit të rënda të veçantë vaginale.
  Rritja e inflamacionit me gonorre shkakton dhimbje të barkut, simptoma të dehjes.

  Manifestimet burra

  Burrat në fjalë shkarkimi purulent nga natyra uretrës, të shoqëruara me kruarje. Ajo është gjithashtu pamja karakteristikë djegie gjatë urinimit.


  Pas një kohë intensiteti i simptomave është e reduktuar, e cila mund të çojë në zbulimin e vonshëm të infeksionit gonorre dhe partnerëve seksualë. Proces kronik çon në inflamacion purulent, komplikime dhe toksicitetit
  trup.


  Gonorrea dhe infertilitetit

  Në mungesë të diagnozës në kohë dhe trajtimin e gonorresë mund të shkaktojë inflamacion përhapjen në të gjitha organet riprodhuese. Për gratë kjo është një nga shkaqet e mbështjelljes dhe infertilitetit Tubali. Në burra, gonorrea të bëhet një objektiv për të prostatës, testicular dhe nyjeve. Këto sëmundje të çojë në prishjen e funksionit riprodhues të dy partnerët.

  Gonorrea komplikon shtatzëninë, duke rritur rrezikun e infeksionit dhe shkëputjes së parakohshme të fetusit.


  Diagnozë

  Për të sqaruar diagnozën e gonorresë metodave të përdorura të diagnozës laboratorike. Metoda Express i diagnozës është testi nga vaginës, uretrës, rektumit ose fyt në mikroskop dritë. Diagnoza konfirmohet me zbulimin e patogjenëve në egra të gjakut. Në disa raste të realizuar renditet shkarkesë në media lëndë ushqyese, duke identifikuar rritjen e kolonive të mikroorganizmave dhe ndjeshmërinë e tyre ndaj antibiotikëve. Metoda e Immunofluorescence drejtpërdrejtë dhe PCR janë përdorur edhe për të konfirmuar diagnozën e gonorresë.

  Trajtim

  Trajtimi i gonorresë duhet të bëhet nën mbikëqyrjen e një sëmundje mjek-veneriane. Specialist në emërimin e agjentëve lejon për ndjeshmërinë ndaj këtyre agjentëve të Gonorrea dhe infeksionet shoqëruese individual karakteristikat e pacientit, reagimet e mundshme alergjike ndaj drogës. Baza e trajtimit është seri antibiotikët penicilinë. Rëndësi të madhe është i bashkangjitur në rritjen imunitar të trupit dhe fizioterapi.


  Parandalim

  Në mesin e masave parandaluese kërkesë themelore zhvillohet metoda të besueshme të kontracepcionit. Pranimi i veçantë do të thotë brenda 72 orëve pas raportit seksual i pambrojtur zvogëlon gjasat e zhvillimit të sëmundjes.

  Trajtimi duhet të bëhet me të gjithë partnerët seksuale, e cila pengon ri-infeksionit.

  Informacion nga artikullin "gonorre:. Si infeksionit"