Mungesa e përjavshme e gjumit nuk është e mbushur fundjavë në shtratPas një performancë pa gjumë natën e përkeqësimit të nesërmen. Në studimin e fundit ekzaminuar aftësinë e shërimit të sistemit nervor pas një shteti të shkurtër dhe afat-gjatë të pagjumësi. Ajo u gjet se trupi nuk është ditë e mjaftueshme për një shërim të plotë pas një periudhe të mungesës së zgjatur të gjumit.

Kështu, ajo është një akumulim gradual i lodhjes për shkak të mungesës kronike të gjumit. Në veçanti kjo vlen për njerëzit e profesionit e të cilëve është e lidhur me të rrezikshme për jetën. Nën ndikimin e privimi gjumë duke kërcënuar vazhdimisht Kirurgët, shoferë të kamionëve, operatorët e makinave të rënda.


Pavarësisht kuptimin dukje e rivendosjen e trupit, shumë njerëz bëjnë gabim të menduarit se 1-2 ditë "gjumë të mirë", të ndihmuar ata të hequr qafe të lodhjes kronike.

Ata gjetën se personat që vuajnë nga privimi kronike gjumit ulur ndjeshëm përqendrimin, e cila mund të çojë në aksidente në punë.

Studimet e kryera mbi 9 vullnetarëve të shëndetshëm tregoi se pas 5 orë gjumë në ditë, performanca gradualisht u zvogëlua në 33 studimin ditë. Në ditët në vijim të performancës dhe gjendja e përgjithshme e subjekteve rënë dukshëm. Ka pasur një të konsiderueshme reagime reduktimin, sidomos para se të shkojnë për të fjetur në orët e hershme të mëngjesit.
Shkencëtarët kanë mësuar se njerëzit nedosypayut për një javë dhe të përpiqen për të kompensuar për festat e tyre gjendja në të vërtetë të grumbulluar lodhje.

Kështu, e vetmja mënyrë për të shmangur situata fatale në punë, të shoqëruara me një rënie në koncentrim dhe lodhje janë mënyra e saktë e punës dhe pjesës tjetër.

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com