Çokollatë e errët mund të mbrojë trurin nga dëmtimiNë një studim të kryer në fakultetin mjekësor të Johns Hopkins University (Universiteti Johns Hopkins), minj u injektuan epicatechin, komponent, u hap kohët e fundit në kakao dhe pastaj shkaktuar artificialisht në kafshët goditje ishemike, duke bllokuar gjak qasje në tru.

Si rezultat, truri i minjve para procedurës futur epicatechin, postaradal shumë më e vogël se truri i atyre që ka rëndësi nuk futen.

Një person duhet të shërohet brenda tri orëve pas një goditje në tru, përndryshe ajo nuk do të funksionojë. Eksperimentet në minj treguan se epicatechin dhënë një efekt pozitiv në tru dhe pas 3,5 orë pas goditje në tru. Megjithatë, pas 6 orë nuk e ka ndihmuar edhe epicatechin.

Silvian Dori (Sylvain Dori), profesor i asociuar i Anesthesiology, kujdes intensiv, farmakologji dhe shkencat molekulare në Universitetin Johns Hopkins, ka thënë se epicatechin stimulon dy kanal të themeluar më parë, duke mbrojtur qelizat nervore të trurit nga dëmtimi. Kur ka një goditje, truri është i gatshëm të mbrojë veten sepse rrugët Nrf2 janë të stimuluar dhe hemoksyhenazy 1. Në minj, të cilat nuk kishin aktivitetin e qelizave të trurit të punojnë kanale, epicatechin nuk ka dhënë asnjë influencë të rëndësishme: truri i tyre vdiq pas një goditje në tru.

Lajme përgatitur nga Anna David.