Njerëzit krijues kanë ngjashmëri me skizofrenëtAta që kanë një familje, raste të sëmundjes mendore është shumë më shumë fikse të pasur të krijimtarisë. Ajo është e njohur mirë se individët krijuese janë në rrezik për skizofreni dhe çrregullim bipolar. Tani lidhja midis kapaciteteve njerëzore për të krijuar dhe të shëndetit mendor ka justifikim shkencor.

Deri më tani, mbetet e paqartë se cilat mekanizma në tru përgjegjës për këtë marrëdhënie, por Oullins Doktor (Dr ull n), kreu i hulumtimit sugjerojnë se kjo është thelbësore për funksionimin e trurit përgjegjëse për dopamine. Për shembull, studimet kanë treguar se gjenet përgjegjëse për ndodhjen e receptorët dopamine janë të lidhur edhe me aftësinë e njeriut për të menduarit inovativ.

Gjatë eksperimentit, ekipi matur shkallën e Doktor Oullins aftësitë krijuese të njerëzve të shëndoshë mendërisht, duke u ofruar atyre një test të diskutueshëm psikologjike në të cilin subjektet duhej të dalë me sa më shumë zgjidhje të një problemi.

"Përvoja jonë ka treguar se individët më kreative që trajtohen testin e mirë, kanë një dendësi të ulët të dopamine D2, individët më pak kreative" - ​​tha Dr. Oullins.

Lajme përgatitur nga Anna David.