Dita Botërore e TBGjatë fushatës anti-tuberkulozit në zonat e largëta duke përdorur
njësitë mobile fluorografike do të mbahet
Banorët gjoks X-Ray të largët dhe i paarritshëm
vendbanimet.

Sipas Rospotrebnadzor,
"Nga të gjitha vdekjet nga infektive dhe
Sëmundjet parazitare fraksion i vdekjeve nga tuberkulozi është
çdo vit rreth 80-85%. " Në vitin 2007, për herë të parë në të sëmurë
TB aktiv zbuluar se 117,000 njerëz. Tregues
incidenca ishte 82,6 raste në 100 mijë njerëz.

Incidenca më e lartë e tuberkulozit në Lindjen e Largët dhe
Siberia (132,0 dhe 127 raste për 100 mijë banorë të rajoneve).

Në të kaluarën,
në Rusi Tuberkulozi 3,4 mijë fëmijë nën 14 vjet.

Vitin e kaluar, Rospotrebnadzor shërbim testuar se si
Legjislacioni për të parandaluar përhapjen e tuberkulozit në
rajonet e Rusisë, duke përfshirë institucionet e lidhura mjekësore.
Rezultati ishte transferimi i kontrolleve në gjykata 180 raste. Gjykatë
kaloi 76 rezolutat mbi emërimin e një gjobe administrative në
Shuma prej 160 mijë rubla dhe 105 rezolutat mbi pezullimin
Aktivitetet.

24 mars 1882 Robert Koch bëri një deklaratë në hapjen
Tuberkulozi Mycobacterium. Në 1982, në lidhje me përvjetorin qindvjeçar
Hapja e Robert Koch, Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe


Bashkimi Ndërkombëtar i tuberkulozit dhe Sëmundjeve mushkërive propozuar
24 Mar konsideruar Ditën zyrtare Botërore për Luftën kundër tuberkulozit.