Kripë Epsom pengon zhvillimin e paralizë cerebraleKripë Epsom mund të mbrojë foshnjat shumë të parakohshme nga zhvillimi paralizë cerebrale. Këto të dhëna mund të ndihmojë për të reduktuar ndjeshëm incidencën e paralizë cerebrale në foshnjat, duke përfshirë edhe i sëmurë është përafërsisht 1 në 500 fëmijë dhe parakohe (

Aftësia e magnezit për të mbrojtur kundër shkatërrimit ind Nairn ishte i njohur në fillim të viteve 90-të. Hulumtuesit Cochrane që sistemuar të dhënat e disponueshme, argumentojnë se ajo është provuar. Mjekët analizuan të dhënat nga pesë studime të magnezit trajtimit sulfate që përfshijnë një total prej rreth 6145 foshnje dhe arriti në përfundimin se sulfate magnezi është me të vërtetë i aftë për të parandaluar zhvillimin e paralizë cerebrale.

Sulfate magnez është zakonisht futet përmes një venë apo intramuskulare. Sa magnez mbron trurin nga dëmtimi është ende i panjohur, por magnez është thelbësore për shumë procese në qelizat, ajo mund të mbrojtur qelizat nga substancave të dëmshme. Përveç kësaj, ajo mund të përmirësojë rrjedhjen e gjakut në tru.

Efektet anësore përfshijnë përdorimin e sulfate magnezi rrjedhës së gjakut në fytyrë, djersitje, nauze, të vjella, dhimbje koke dhe palpitations. Megjithatë, studiuesit gjetën asnjë frekuencë rritje të komplikimeve të mëdha në nënat që ishin të administruara sulfate magnezi.

"Tani ekziston dëshmi të bollshme se sulfate magnezi mund të përdoret në gratë që janë në rrezik të lindjes parakohe, në mënyrë për të parandaluar zhvillimin e paralizë cerebrale tek fëmijët", - thotë Senior Fellow Lex Doyle, i cili punon në Departamentin e Obstetrikës dhe Gjinekologjisë në Spitalin e Grave Royal s (Departamenti i Obstetrikës dhe Gjinekologjisë në Spitalin e Grave Mbretërore) dhe Universiteti i Melburnit (Universiteti i Melburnit) në Australi.


Lajme përgatitur në faqen www.medicalnewstoday.com