Llojet vetëvrasës të sjelljes vetëvrasëse


 • Çfarë është vetëvrasje
 • Llojet e sjelljes vetëvrasëse

 • Çfarë është vetëvrasje

  Njeriu peshonte mbi vetëvrasjen kur nën ndikimin e
  ose rrethana të tjera të ekzistencës së tij është e pakuptimtë. Por atë
  Humbja - megjithëse një kusht i nevojshëm por jo i mjaftueshëm për vetëvrasje
  sjellje. Nevojë për më shumë vdekjen e rivlerësimit. Vdekja duhet të blej
  një ndjenjë e paraqitjes dhe pastaj ajo mund të bëhet një
  Aktivitetet qëllim. Së fundi, shpesh ngjarje që e çuan në vetëvrasje,
  duke shkaktuar një goditje të fuqishme ndaj vlerave njerëzore.

  Vendimi për të bërë
  vetëvrasje - një akt i zgjedhjes morale. Duke preferuar
  Vetëvrasja njeri lidhet motivin e tij dhe rezultati merr

  Përgjegjësia për vetë-shkatërrimit ose i ndryshueshëm
  përgjegjësi për të tjerët. Gjithsesi, kur një vetëvrasje
  ai e sheh atë jo vetëm një veprim që çon në vdekje, por një
  një akt që është "messadzh" për njerëzit është qëndrimet e tyre, vlerësime
  dhe opinionet.

  Vëzhgime të shumta japin arsye për të besuar
  edhe kur vetëvrasjen e vërtetë (dmth, ato qëllimi i të cilit nuk është
  është shantazh), qëllimi i tyre i menjëhershëm - fundi i jetës -
  Shumica e rasteve nuk përputhen me motivet e vetëvrasjes.
  Vetëvrasja është si një mjet që i shërben një i ndryshëm dhe më të lartë
  motiv, jo vdekjeprurës, por është me rëndësi jetike. Paradoksi i vetëvrasjes


  është se jeta është e mbushur me pezullim për vetëvrasje
  Përmbajtja moral dhe psikologjik. Por jo kështu ky paradoks.
  Nëse vetëvrasja nuk është gjetur kuptim si çdo sjellje tjetër
  akte, ajo nuk do të jetë i vrarë veten, që është një akt i vetëdijshëm.


  Llojet e sjelljes vetëvrasëse

  Ekzistojnë pesë lloje themelore të thotë vetëvrasës "protestë", "thirrje", "arratisjes", "samopokarannya", "mohim".

  « Protestë "- Një dëshirë për të ndëshkuar shkelësit, dëmtojë ata edhe faktin e vdekjes së tij.

  « Apelim »
  - Kjo është një thirrje për ndihmë, mungesa e vëmendjes. Kuptimi i vetëvrasjes të tillë
  lloj - për të shkaktuar tij të tjerët vdekje, simpati, mëshirë.

  « Shmangie »
  ka për qëllim për të shpëtuar nga vuajtjet apo dënimit. Për shembull,
  le trurin njeri që e prishi thesarit publik.

  « Samonakazanie »
  - Një lloj i dialogut në mes të dy "I", gjykatësit dhe të pandehurit. Kuptim moral
  vetëvrasje të tilla - shpengimin e fajit ("Jo, unë nuk jam një akt i tillë
  dostoyit live ").

  « Refuzim ": Këtu qëllimi
  Motivet vetëvrasje janë pothuajse të njëjta, dhe për këtë arsye kuptimi
  vetë-shkatërrimi mund të karakterizohet si një dorëzim të plotë.


  Të gjithë
  Llojet e zgjedhura të sjelljes vetëvrasëse - një obschepovedencheskih analog
  strategjitë në situata konflikti dhe se ato korrespondojnë me të njëjtat lloje të

  Pozita moral dhe psikologjik të individit, dhe protestës akuzat
  të tjerët; thirrje për ndihmë; evazionit dhe shpëtojnë nga luftime
  Vështirësitë; vetë-inkriminimi; jo-veprim dhe dorëzimi.

  Nëse
  analizuar sjelljen individuale dhe zgjidhjen e konflikteve
  shumë, bëhet e qartë që në situata të përditshme reagimet e tyre janë zakonisht
  gravitated për llojin e zgjidhjes ata zgjodhën si
  vetëvrasje.

  Kushtet e krizës që i paraprijnë vetëvrasje,
  mund të quhet Burime të "mbivendosjes" e jetës që do të thotë: nuk ka
  Qëllimet bllokadën në jetë, ideja e pamundësisë së vetë-realizimit,
  hendeku midis asaj që "duhet" dhe çfarë është në mes individual dhe

  jeta përreth. Si rezultat - humbur kuptimin e jetës, të interesit
  në jetë, perspektivë, dhe kështu - dhe stimuj për të punuar.
  Ka tjetërsimi dhe mungesa e shpresës, ndjenja dhe e vështirë
  mungesa e shpresës e jetës.

  Këto kushte mund të ndodhë jo vetëm
  si rezultat i një ngjarje të rëndë traumatike, por si rezultat i
  një numër i vështirësive në jetë.

  Kështu, mekanizmi kryesor
  sjelljes dhe vetëvrasëse vetëvrasjeje shkon specifike të vepruar - është përmbysja (revolucion) marrëdhënie të jetës dhe vdekjes. Jeta humbet
  të gjitha gradë e qëndrimeve pozitive dhe të perceptuara vetëm negativisht,
  ndërsa vdekja ndryshon shenjën e saj nga negativ në

  pozitiv. Nga ky moment fillon formimin e qëllimeve
  vetëvrasje dhe të zhvillojnë një plan të implementimit.

  Informacion nga neni "vetëvrasje".