Çmenduri enëve të gjakut


 • Stroke - shkaku i çrregullimeve mendore
 • Features enëve të gjakut çmenduri

 • Stroke - shkaku i çrregullimeve mendore

  Çrregullime mendore në lezionet cerebrale - një fenomen jo i rrallë. Ky grup çrregullime të kombinuara mendore që ndodhin në forma të ndryshme të patologji vaskulare (atherosclerosis, hipertension dhe pasojat e tij - goditje, sulm në zemër, etj). Këto sëmundje mund të ndodhë pa çrregullime të rënda mendore, me një mbizotërim të çrregullimeve somatike dhe neurologjike. Për më tepër, pacientët me të butë, çrregullimet e "jo-psikotike" trajtohen në klinika të zakonshëm dhe nuk e merrni vëmendjen e një psikiatri.  Simptomat dhe rrjedha

  Manifestimet psikiatrike të patologji vaskulare të trurit si të ndryshme në natyrë dhe thellësinë e shkeljeve nga simptomat neurotike dhe rëndim e tipare psikotike për të shprehur episode dhe çmenduri (të quajtur dementia vaskulare).

  Në fazën fillestare të sëmundjes, pacientët ankohen për dhimbje koke, marrje mendsh, telefononi në kokë, çrregullimeve të gjumit, lodhje, nervozizëm, intoleranca ndaj stimujve të forta, harresës. Gjendja mund të reduktohet me një aluzion e ankthit apo slezlyvostyu.

  Ndryshimi natyrën: sikur fshirë disa karakteristika dhe keqësuar hypertrophy apo të tjerët.


  Në moshën involutional (60 vjet) amplifikuar ose ka tipare të tilla të personalitetit si ankthi, pavendosmërisë, mosbesimit, pakënaqësi. Për të moshuarit janë më të zakonshme egoizëm, koprraci, egërsi, zastrevaemost, indiferenca për të tjerët.

  Me përparimin e procesit të enëve të gjakut ka shenja të rënies personalitetit dhe intelektit, dmth çmenduri. Duket ngurtësi (neg?
  ? Gatishmëria për të ndryshuar) dhe ndërgjegje të menduarit, dobësimit të kujtesës për ngjarjet aktuale dhe vështirësisë së mastering kufizim të re materiale të perceptimit dhe të ulet përkufizimin e saj dhe ndryshimin e opinioneve, konkluzioneve dhe produktivitetin e veprimtarisë intelektuale.  Trajtim

  Së pari, ju duhet për të trajtuar sëmundje të enëve të gjakut. Përveç kësaj, droga e përdorur gjerësisht që rregullojnë proceset metabolike (nootropil, entsefabol, pyrydytol, gammalon) dhe zgjerimin e kujtesës dhe droga që rrisin nivelin e furnizimit me gjak të trurit (cavinton, stuheron, komplamin, trental). Përzgjedhja e barnave kryhet nga një mjek, duke pasur parasysh natyrën e procesit të enëve të gjakut. Terapi psikotrope është përshkruar nga një psikiatër, në varësi të gjendjes mendore të çmenduri e pacientit.


  Features enëve të gjakut çmenduri


  Dementia vaskulare (dementia) mund të zhvillohet gradualisht ose befas pas pësimit të një aksident cerebrovaskulare (stroke).

  Ajo karakterizohet nga shkallë të ndryshme të shkeljes së ngjarjeve aktuale ndryshme dhe duke kujtuar informacion të ri. Për të maskuar këtë fenomen, pacientët të fillojnë të përdorin fletoret, lidhin nyje "në kujtim", etj

  Ndërgjegjësimi Neutrachennoe e sëmundjes dhe aftësinë për të vlerësuar në mënyrë kritike gjendjen e tyre ndihmon këta pacientë t'i përshtateni jetës për herë të fshehur simptomet e tyre, duke përfshirë dëmtim të kujtesës. "Core" personalitet është ruajtur, që shpëtoi aftësitë dhe sjellje, cilësimet personale, marrëdhëniet karakter dhe reagimet.

  Dëmtim i rëndë e kujtesës, duke përfshirë edhe vështirësi në riprodhimin ngjarjen e ardhshme (Event adoleshencës dhe fëmijërisë zakonisht kujtohet mirë, ndonjëherë edhe të përmirësuar lojën e tyre) dhe aktivitetin më të ulët mendor, prevalenca e humor depresion i mbytur në lot, ndjenja e pafuqisë dhe pasigurisë.  Me shkeljet e shpeshta të çrregullimeve të qarkullimit cerebrale të memories të bëhet më i trashë dhe çmenduri - më thellë. Përveç kësaj, atherosclerosis cerebrale dhe hipertensionit, i shoqëruar nga komplikacione si goditje, lezione të arsimit post-stroke dhe cysts zbutje vërejtur manifestime akute mendore të sëmundjes, shpesh gjatë natës.

  Këto natë "konfuzion shtet" shpesh jetëshkurtër dhe mund të përsëritet. Këto psikozë mund të dominojnë Twilight ndryshme rasstroytsva mendore ose marramendje. Dhe një sindrom tjetër mund të ndryshojnë. Më të tregohet konfuzion mbi llojin e jerm (shqetësim i ndërgjegjes), forma të tjera janë të rralla.  Informacion nga artikullin "çrregullimeve mendore në lezione cerebrale."