Qere


 • Qere
 • Çfarë po ndodh?
 • Diagnoza dhe trajtimi i qere

 • Qere

  Qere (microspores) - një sëmundje ngjitëse e lëkurës që shkakton parazitare Canis kërpudhave Microsporum dhe tonsurans Trichophyton. Prek lëkurës, flokët, thonjtë ndonjëherë. Ndër fëmijët - është sëmundja më e zakonshme fungale.

  Mposht kërpudhat promovuar dëme të vogla të lëkurës, abuzimi
  imunitet. Sëmundja transmetohet me anë të kontaktit të drejtpërdrejtë
  me një kafshë të sëmurë (zakonisht një mace apo qen) ose personi
  dhe përmes sendeve shtëpiake përmban spore e kërpudhat.

  Fëmijë
  i infektuar kur lëkura merr dëmtuar flokësh, thekon lëkurës

  nga njerëz të sëmurë ose të kafshëve, kryesisht humbur. Infeksion
  të jetë e mundur nga personi me kontakt të drejtpërdrejtë me të, dhe kur
  duke përdorur sendet e tij (krehër, hat, peshqir, etj).
  Përhapja e procesit patologjike në lëkurë pamjen
  Zjarri i vetëm mund të shkaktojë pastrim sfungjer, sfungjer.


  Çfarë po ndodh?


  Nga
  që nga marrja kërpudhat në lëkurës, flokëve, thonjve pamjen e njeriut
  shenjat e para të sëmundjes zakonisht zgjat 5 ditë për 6 javë. Lëkurë
  ka arna rrumbullakët ose ovale inflamator (ose 1 spot)
  i mbuluar me peshore dhe crusts. Në mënyrë tipike, pacientët nuk e kujdesit
  përveç kruarje butë.


  Çdo dëmtim në lëkurë e kokës të prodhuar pjesë të madhe, alopecia rrumbullakosura fireplace, e cila është e flokëve Chippy në 4-8 mm dhe se si të prerë liken, për shkak
  çfarë sëmundje mori emrin e vet "qere". Rreth
  ajo duket zjarr të vogël, nganjëherë shumë.

  Ndonjëherë
  në njerëzit me sistemet imun të dobësuar dhe nëse sëmundja nuk trajtohet
  mund të jetë e komplikuar. Kjo mund të rrisë rritjen e temperaturës
  limfatike nyjet, qelbëzim nxituar.


  Diagnoza dhe trajtimi i qere

  Diagnozë
  qere vendosur dermatolog gjatë inspektimit. Për atë
  konfirmoj mjeku mund të përdorë një fluoreshente të veçantë

  llambë (Dru) - Fushat në rrezet kërpudhat e saj të prekur jap
  shkëlqim të gjelbër, dhe për të marrë disa pjesë të lëkurës për të eksploruar
  nën mikroskop.

  Modern plotësisht kurë
  qere. Kur një njësi është përdorur në mangall lëkurës
  Trajtim lokal - 5,10% squfur squfuri-salicili ose Dehtyarna krem
  2-5% zgjidhje alkoolike të jodit. Kur lezione të shumta të lëkurës
  dhe lëkurë e kokës mund të jetë e përshkruar rrjedhën e antifungal
  antibiotik.

  Fëmija është i lejuar në grupin e fëmijëve pas
  Zhdukja e sëmundjes dhe marrjen e tre negativ
  Rezultatet e një studimi mbi kërpudhat.

  Për të parandaluar sëmundjen
  për të shmangur kontaktit me kafshët dhe maceve të rrugës brendshme
  dhe qentë rregullisht inspektojë veteriner. Njerëz të sëmurë kanë nevojë
  në mënyrë strikte të respektojë higjienë të mirë personale.