Dentistët paralajmërojnë lahen dhëmbët pas ngrënies keq
Shumë prej nesh janë të sigurt që të lahen dhëmbët tuaj më shpesh, sidomos
shanset janë se do të shmangë prishjen e dhëmbëve, formimin pllakë dhe dhëmb verdhë
gurë. Dentistë Më parë rekomandojmë brushing dhëmbët tuaj pas çdo vakt
ushqimore, por kohët e fundit shkencëtarët amerikanë të udhëhequr nga Profesor Howard
Gamble, president i Shoqatës Dentare e Shteteve të Bashkuara e të Kanadasë, botuar të dhënat e
hulumtim, ku larja menjëherë pasi të hahet
mund të sjellë më shumë dëm se braktisja këtë procedurë higjienik.

Fakti se shumë ushqime dhe pije
me aciditet të lartë, pavarësisht nga fakti se ata nuk shije kosi -

për shembull, aciditeti e pije popullore gazuara si cola
është pH 3, ndërsa treguesi është pH neutral medium 7. Ajo është rritur
aciditetit dhe kafe. Kur përdorni këto dhe disa produkte të tjera dhe
pije acid shkopinj për dhëmbët tuaj dhe të lahen menjëherë jashtë pështymë dhe përdorimin
furçë dhëmbësh menjëherë pas një vakt promovon depërtimit të thellë në acid
dhëmb - llak, si dhe nën dentin saj. Në fakt, nuk i lani
si pastron dhëmbët nga ushqimi mbeturinat fshin si të dëmshme për dhëmbët dhe acid
duke përshpejtuar procesin e prishjen e dhëmbëve.

Sipas ekspertëve, për 20-30 minuta pas miratimit


ushqim është më e mirë për të braktisur brushing. Intervali optimal në mes të marrjes
ushqim dhe pastrimin e dhëmbëve është rreth një orë, dhe para se ju mund të përdorni
Dhëmbët freskuese Softener.