Pastërti sterile në shtëpi - shkaku i alergjive

Sipas statistikave, çdo alergji vit prek të gjithë
më shumë banorët një shumëllojshmëri e vendeve dhe është diagnostikuar në fëmijët dhe
të rriturit më shpesh. Ndër faktorët që ndikojnë në shfaqjen e alergjive përfshijnë
të ushqyerit e dobët, kapjen ushqim të shpejtë me përmbajtje të lartë të kimike
shtojcave, koncentrate, stabilizant dhe veshje me materiale nën standart. Të gjithë
ajo mund të krijojë alergji të rënda tek fëmijët në moshë të re. Në
Për fat të keq, kurë universale për alergjitë nuk është shpikur ende. Por
gjetur kohët e fundit se kjo pakëndshme dhe ndonjëherë edhe të rrezikshme për
Jeta mund të shkaktojnë sëmundje pastërti në shtëpinë ku jeton fëmija, dhe

Përpjekjet për pothuajse sterile në çerdhe.

Shkencëtarët amerikanë ekzaminuar gati tetë e gjysmë
mijëra fëmijë, nga të cilat rreth shtatëqind fëmijë që vuajnë nga alergjitë. Si
doli, shpesh vuajnë nga reaksione alergjike nga familjet me fëmijë
të mesëm dhe të lartë të të ardhurave, që jetojnë në shtëpitë e rehatshme, ku
pastrimi rregullisht përdorni pastrues shtëpiake. Përveç kësaj, fëmijë nga familje të tilla më pak
kontaktoni me kolegët se
brez i mëparshëm, dhe nga shumë mikrobe, kontakti me të cilat
e nevojshme për zhvillimin e duhur të sistemit imunitar. Në fund të shekullit të kaluar
Shkencëtarët britanikë kanë sugjeruar se alergjive te fëmijët ishte


ndodhin më shpesh për shkak se familjet u bënë më të vogla, dhe në shtëpi - shumë
pastër se më parë. Sipas hulumtimit të fundit kjo,
Hipoteza praktikisht provuar.

Pediatër Moderne besoj se sterilitet dhe të përsosur
pastërti kërkohet vetëm fëmijën në spital dhe në shtëpi ata janë të dëmshme për shëndetin e tyre dhe
pengojnë zhvillimin e imunitetit dhe mekanizmave të rëndësishme të termoregulacionit. Në shtëpi
ku ka fëmijë të vegjël, është që të heqë dorë nga larja e pjatave dhe dyshemeve shtëpi
kimi dhe aftësia për të përdorur fondet e lira të dëmshme
faktorët sipërfaqësorë aktiv (surfactants). Gjithashtu, nuk e privojnë fëmijët e komunikimit

me fëmijët dhe kafshët, që trajnon sistemin imunitar dhe përgatit
fëmijë në mjedis jo-sterile të rritur.